Cele mai ieftine masini electrice in 2021

In aceasta perioada se desfasoara Salonul Auto de la Shanghai 2021 unde majoritatea producatorilor au prezentat noi masini electrice si au subliniat ca viitorul este unul cu accent pe masini electrice si masini hibride, iar in acest context ne-am gandit sa ne uitam putin pe piata interna si sa vedem care ar fii cele mai ieftine masini electrice in 2021.

Daca totusi inca nu esti pregatit pentru o masina electrica si pentru frica " de a nu avea suficient autonomie" (range anxiety), atunci noi am facut si un top al mașinilor hibride de oras pe care le poți cumpăra în România.

Insa haideti sa revenim la subiectul de astazi si sa ne uitam la ce masini electrice ieftine am reusit sa gasim disponibile in acest moment. Pretul maxim setat de noi a fost de 25.000 euro si am vrea sa mentionam faptul ca statul roman ofera 45000 RON pentru o masina 100% electrica, insa acest discount nu trebuie sa depaseasca 50% din valorea masinii si este important sa verificati cu dealer-ul daca pretul afisat include sau nu acest tichet.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Incepem topul cu Volkswagen ID.3, masina ce doreste sa devina noul Golf in materie de masini electrice, si anume, sa devina cea mai bine vanduta masina din Europa.

Noi am reusit sa gasim oferte incepand cu 24.400 euro, pret ce include deja toate voucherele oferite de catre stat. Masina dispune de o baterie de 58 kWh si are o autonomie de 420 KM (in regim WLTP).

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Daca esti in cautarea unei masini electrice japoneze, atunci Mazda MX-30 este o alegere foarte buna, mai ales ca are si un asptect de mini SUV.

Cea mai ieftina oferta, ce include si reducerile de 45.000 RON si 6.500 RON, este de 23.489 euro si masina dispune de o baterie de 35.5 kWh ce ii ofera o autonomie de 200 KM (in regim WLTP).

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Daca pana acum am gasit masini cu un spatiu cat de cat ok, din acest punct in colo o sa avem doar masini "de oras" in adevaratul sens al cuvantului. Incepem asadar cu Opel Corsa-e ce reprezinta versiunea electrificata a lui Corsa.

In momentul de fata sunt mai multe oferte disponibile, insa cea mai ieftina este de 18.350 euro, din nou cu toate voucherele aplicate. Masina dispune de o baterie de 50 kWh si o autonomie in regim WLTP de 330 KM.

Dacia Spring

Dacia Spring

Noua Dacia Spring este prima incercare a celor de la Dacia de a oferi o masina electrica.

Dacia Spring este in faza de precomanda, insa pretul de start este de 18.100 euro (pret ce aparent include si vouchere oferite de stat, spunem aparent pentru ca textul de pe site-ul Dacia este un pic prea "legal" si suna cam asa: Ofertă destinată persoanelor fizice, supusă unor condiții, fără valoare contractuală, valabilă până la 30 aprilie 2021 în limita stocului disponibil. Prețul este obținut prin scăderea din prețul standard a reducerii comerciale oferite de Renault Commercial Roumanie în valoare de 46 euro (TVA inclus), a eco-tichetului în valoare de 45.000 lei dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii si a contravalorii primei de casare de 6.500 lei, calculate în euro (la cursul de 4,9 lei) pentru Dacia Spring Comfort PLUS.).

Fiat 500

Fiat 500

Imediat sub Dacia Spring gasim noul Fiat 500 electric, ce reprezinta versiunea 100% electrica a clasicului Fiat 500.

Sunt cateva oferte disponibile, iar cea mai ieftina este de 16.500 euro (cu toate reducerile aplicate). Masina dispune de o baterie de 23.8 kWh si o autonomie de 190 - 257 KM.

Volkswagen Up

Volkswagen Up

Cea mai ieftina masina electrica in momentul de fata este Volkswagen Up.

Oferta pe care noi am gasit-o este de 14.303 euro (cu toate reducerile aplicate) si este pentru o masina cu o baterie de 32.3 kWh de pana la 260 KM.

Citeste cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 5 mașini perfecte pentru oraș
Cum verifici starea anvelopelor?
Impozitul auto în 2021: cât trebuie să plătești și unde
Cele mai bune masini sub 5.000 euro
Află istoricul mașinii înainte să o cumperi! Verifică VIN-ul!
10 sfaturi pentru a-ți pregăti mașina pentru un drum lung
Cum să ai o mașină perfectă cât mai mult timp? Întreține-o!
Top 3 mașini ușor de întreținut din punct de vedere cheltuieli