brand

Cele mai ieftine mașini electrice in 2021

In aceasta perioada se desfasoara Salonul Auto de la Shanghai 2021 unde majoritatea producatorilor au prezentat noi mașini electrice și au subliniat ca viitorul este unul cu accent pe mașini electrice și mașini hibride, iar in acest context ne-am gandit sa ne uitam putin pe piata interna și sa vedem care ar fii cele mai ieftine mașini electrice in 2021.

Daca totusi inca nu esti pregatit pentru o masina electrica și pentru frica " de a nu avea suficient autonomie" (range anxiety), atunci noi am facut și un top al mașinilor hibride de oras pe care le poți cumpăra în România.

Insa haideti sa revenim la subiectul de astazi și sa ne uitam la ce mașini electrice ieftine am reusit sa gasim disponibile in acest moment. Pretul maxim setat de noi a fost de 25.000 euro și am vrea sa mentionam faptul ca statul roman ofera 45000 RON pentru o masina 100% electrica, insa acest discount nu trebuie sa depaseasca 50% din valorea masinii și este important sa verificati cu dealer-ul daca pretul afisat include sau nu acest tichet.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Incepem topul cu Volkswagen ID.3, masina ce doreste sa devina noul Golf in materie de mașini electrice, și anume, sa devina cea mai bine vanduta masina din Europa.

Noi am reusit sa gasim oferte incepand cu 24.400 euro, pret ce include deja toate voucherele oferite de catre stat. Masina dispune de o baterie de 58 kWh și are o autonomie de 420 KM (in regim WLTP).

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Daca esti in cautarea unei mașini electrice japoneze, atunci Mazda MX-30 este o alegere foarte buna, mai ales ca are și un asptect de mini SUV.

Cea mai ieftina oferta, ce include și reducerile de 45.000 RON și 6.500 RON, este de 23.489 euro și masina dispune de o baterie de 35.5 kWh ce ii ofera o autonomie de 200 KM (in regim WLTP).

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Daca pana acum am gasit mașini cu un spatiu cat de cat ok, din acest punct in colo o sa avem doar mașini "de oras" in adevaratul sens al cuvantului. Incepem asadar cu Opel Corsa-e ce reprezinta versiunea electrificata a lui Corsa.

In momentul de fata sunt mai multe oferte disponibile, insa cea mai ieftina este de 18.350 euro, din nou cu toate voucherele aplicate. Masina dispune de o baterie de 50 kWh și o autonomie in regim WLTP de 330 KM.

Dacia Spring

Dacia Spring

Noua Dacia Spring este prima incercare a celor de la Dacia de a oferi o masina electrica.

Dacia Spring este in faza de precomanda, insa pretul de start este de 18.100 euro (pret ce aparent include și vouchere oferite de stat, spunem aparent pentru ca textul de pe site-ul Dacia este un pic prea "legal" și suna cam asa: Ofertă destinată persoanelor fizice, supusă unor condiții, fără valoare contractuală, valabilă până la 30 aprilie 2021 în limita stocului disponibil. Prețul este obținut prin scăderea din prețul standard a reducerii comerciale oferite de Renault Commercial Roumanie în valoare de 46 euro (TVA inclus), a eco-tichetului în valoare de 45.000 lei dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii și a contravalorii primei de casare de 6.500 lei, calculate în euro (la cursul de 4,9 lei) pentru Dacia Spring Comfort PLUS.).

Fiat 500

Fiat 500

Imediat sub Dacia Spring gasim noul Fiat 500 electric, ce reprezinta versiunea 100% electrica a clasicului Fiat 500.

Sunt cateva oferte disponibile, iar cea mai ieftina este de 16.500 euro (cu toate reducerile aplicate). Masina dispune de o baterie de 23.8 kWh și o autonomie de 190 - 257 KM.

Volkswagen Up

Volkswagen Up

Cea mai ieftina masina electrica in momentul de fata este Volkswagen Up.

Oferta pe care noi am gasit-o este de 14.303 euro (cu toate reducerile aplicate) și este pentru o masina cu o baterie de 32.3 kWh de pana la 260 KM.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 5 mașini perfecte pentru oraș
Cum verifici starea anvelopelor?
Impozitul auto în 2021: cât trebuie să plătești și unde
Cele mai bune mașini sub 5.000 euro
Află istoricul mașinii înainte să o cumperi! Verifică VIN-ul!
10 sfaturi pentru a-ți pregăti mașina pentru un drum lung
Cum să ai o mașină perfectă cât mai mult timp? Întreține-o!
Top 3 mașini ușor de întreținut din punct de vedere cheltuieli