brand

Top 3 mașini electrice și hibride de oras pe care le poți cumpăra în România

În ultima vreme, în multe domenii, se discută tot mai mult despre necesitatea de a conserva cât mai bine mediul care ne înconjoară. Este de datoria noastră, a tuturor, să încercăm să poluâm cât mai puțin, astfel încât generații întregi de acum încolo să se poată bucura de avantajele și frumusețile pe care le pune la dispoziție planeta noastră.

În zilele noastre, acest deziderat de a proteja planeta a ajuns în punctul în care se și aplică iar industria auto susține noile principii de protejare ale mediului înconjurător. Constructorii de automobile se întrec în a scoate tehnologii cât mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Daca ai ajuns la concluzia că este momentul să renunți și tu la variantele clasice diesel și benzină, poți să alegi modele de autoturisme cu emisii semnificativ mai reduse sau chiar zero. În acest moment avem de ales între 2 tehnologii care ne ajută să conservăm planeta: electric și hibrid.

Care este diferența dintre cele două? Îți explicăm imediat.

În acest moment există trei tipuri de vehicule electrice:

  • Mașini electrice în totalitate: funcționează doar cu motorul electric și au încorporate baterii care se încarcă. O încărcare completă asigură o autonomie de aproximativ 300 de kilometri în cazul celor mai multe modele, autonomie care este suficientă pentru a conduce o saptamana în oraș. Aspectul mai puțin plăcut este că atunci când nu mai ai baterie, mașina nu mai are nicio altă tehnologie care să o ajute să funcționeze. Așadar, poți rămâne cu mașina în drum, la propriu, dacă nu te pregătești cum trebuie.
  • Modelele plug-in hybrid: au o baterie care se poate încărca, dar și un rezervor cu combustibil de rezervă. Astfel, atunci când este nevoie de putere, mașina va începe să folosească din rezervorul cu combustibil. Este însă o soluție de compromis între o mașină cu motor termic și o mașină electrică., dar acesta vine și cu un dezavantaj pe termen lung: poți avea probleme tehnice la ambele.
  • Mașini electrice cu autonomie extinsă (extended-range electric vehicles): are plug-in, dar fără rezervor pentru combustibil. În schimb, există un motor termic folosit în general ca generator de electricitate, aflat deasupra bateriei.

Dacă vrei să achiziționezi și tu o mașină ce încorporează aceste tehnologii eco-friendly, iată din ce modele poți să alegi:

1. Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris Hybrid — Toyota este unul din cei mai bun producători când vine vorba de tehnologii hibride, în special datorită celebrului Prius. Cu toate acestea, în România, cel mai ieftin hibrid este Yaris Hybrid. Ansamblul motor electric – motor termic produce 100 CP, ceea ce înseamnă un consum mediu de 3,3/100 km. Pretul mediu pentru un model nou este de 21.750 euro.

O lista completa cu toate ofertele pentru Toyota Yaris hybrid poate fi gasita la noi pe site.

2. Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe — este un model 100% electric și cu o autonomie maximă de 240 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Un ciclul complet de încărcare durează 240 de minute și se realizează la o priză normală. Pretul mediu pentru un model nou este de 20.000 euro.

Viitorul tău Renault ZOE poate fi ascuns la noi pe site.

3. Honda Jazz Hybrid

Honda Jazz Hybrid

Honda Jazz Hybrid — îmbină un motor cu ardere internă de 1,3 litri și un motor electric pentru o putere maximă de 88 CP și un consum mediu de 4.6 l/100 km. Pretul mediu pentru un model nou este de 25.000 euro.

Vezi la ce preț găsești Honda Jazz hybrid la noi pe platforma.