brand

(P) 5 motive pentru a încheia o asigurare auto

5 motive pentru a încheia o asigurare auto

Orice persoană care deține o mașină este nevoită să încheie o asigurare auto obligatorie, adică o asigurare de răspundere civilă (RCA). Dacă provocați un accident, această asigurare auto vă ajuta să plătiți facturile medicale și daunele materiale ale celeilalte părți. De asemenea, vă ajută să plătiți costuri legate de taxa de timbru, cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată sau cheltuieli aferente în cazul soluționării alternative a litigiului dacă soluția este favorabilă persoanei prejudiciate. Iată care sunt 5 dintre motivele pentru care trebuie să încheiați o asigurare auto:

Prin încheierea unei asigurări auto respectați legea

Din punct de vedere legal proprietarul unui vehicul trebuie să dețină un contract RCA valabil pe toată perioada în care vehiculul este înmatriculat/înregistrat, chiar dacă acesta nu este utilizat. Prin încheierea unui RCA cu o firmă de asigurări din România respectați legea și aveți siguranța că în cazul în care provocați un accident auto asigurarea RCA vă oferă protecție financiară atât vouă, cât și persoanei păgubite, în urma accidentului.

Pentru a vă ajuta să vă protejați finanțele

Dacă provocați un accident de mașină, ați putea fi responsabil pentru costurile asociate acestuia. Acestea pot include taxe legale, cheltuielile medicale ale persoanei vătămate sau despăgubiri pentru daunele materiale provocate. Asigurarea de răspundere civilă poate contribui la plata acestor costuri. Dacă nu aveți încheiată o asigurare RCA, pe lângă faptul că sunteți pasibili de o amendă cuprinsă între 1000 și 2000 lei, va trebui probabil să plătiți aceste costuri din propriul buzunar.

Pentru a respecta condițiile din contractul de leasing

Dacă vă cumpărați o mașină pe baza unui contract de leasing, creditorul vă poate solicita să încheiați și o asigurare CASCO care să acopere mai multe riscuri. Întrucât firma de leasing deține mașina până la achitarea creditului, cele două tipuri de asigurări (RCA și CASCO) vă pot ajuta să vă protejați investiția.

Asigurarea auto poate contribui la protejarea mașinii

Chiar dacă vă aparține vehiculul, este indicat să încheiați atât o asigurare RCA, cât și una CASCO. Luați în calcul faptul că mașina voastră poate fi avariată în timpul unei ploi cu grindină? O asigurare precum CASCO care acoperă multe riscuri, vă poate ajuta să plătiți pentru reparații.De asemenea, vă poate despăgubi în caz de furt, de incendiu etc. Fără acoperire cuprinzătoare sau acoperire de coliziune, va trebui să vă folosiți banii proprii pentru a repara mașina.

Pentru a proteja pasagerii și a evita ca aceștia să facă costuri suplimentare

Încheierea chiar și doar a unui asigurări RCA contribuie la acoperirea costurilor legate de vătămările corporale. O astfel de asigurare acoperă chiar și prejudicii reprezentând consecința lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a vehiculului, pe baza opțiunii persoanei prejudiciate. Cheltuieli legate de transportul vehiculului avariat aparținând părții prejudiciate până la locația în care se găsește centrul de constatare/unitatea reparatoare de la locul accidentului, dacă vehiculul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii.

Încheierea unei asigurări auto înseamnă mai mult decât îndeplinirea unei cerințe legale. O poliță de asigurare auto vă poate ajuta să vă protejați vehiculul, portofelul și să aveți parte de liniște sufletească.

Totodată, de liniște sufletească puteți avea parte dacă, în cazul provocării unui accident, intrați pe constatari24h.ro și sunați la unul din numerele de pe site pentru avizarea imediată a daunei.

După avizarea daunei persoana căreia i-ați avariat mașina, va avea parte de beneficii importante, iar voi nu va trebui să vă faceți nicio grijă.

Reprezentații site-ului menționat mai sus se vor ocupa de asistență și programare, de suport la întocmirea dosarului de daună, de mașină la schimb (cost suportat de asigurator), de notificare asigurator, de reparație auto cu piese originale, de consultanță juridică în caz de daună și garanție reparație.

Persoana căreia i-ați lovit mașina va avea parte de cele mai bune servicii și de un rezultat pe măsura așteptărilor. Acest lucru o va determina să vă privească cu alți ochi.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

De ce sunt populare mașinile second hand
Cum să negociezi cel mai bun preț pentru o mașină nouă
7 pași pentru a-ți pregăti mașina pentru vacanța de vară
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
5 avantaje ale mașinilor noi pe care nu ai cum să nu le remarci
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021