brand

7 pași pentru a-ți pregăti mașina pentru vacanța de vară

CautiMasina.ro

Momentul mult așteptat pentru vacanța de vară a sosit. Ai pregătit traseul, ai rezervat cazarea și te-ai gândit la toate bagajele pe care să le iei cu tine. Dacă te-ai hotărât că cea mai bună opțiune cu care să călătorești este să folosești mașina personală, pentru a fi sigur că ai o vacanță reușită, fără să fii luat prin surprindere de anumite probleme tehnice, trebuie să te asiguri că aceasta funcționează perfect.

Dacă încă ești în căutarea mașinii perfecte pentru tine, ai de unde să alegi din peste cele 180.000 de anunțuri disponibile în acest moment pe cautimasina.ro. Accesează secțiunea Caută, completează criteriile importante pentru tine și ești la un pas să achiziționezi cel mai bun model.

Astăzi ți-am pregătit câteva sfaturi utile pentru cum să îți pregătești mașina înainte de a pleca în mult așteptatul concediu de vară.

1. Verifică cauciucurile și presiunea acestora

Verifică toate cele patru anvelope, asigură-te că acestea nu sunt tocite și nu au pe suprafață tăieturi, noduri sau umflături. De asemenea, nu pleca la drum fără o roată de rezervă bună în cazul în care vei avea ghinionul să faci o pană. Verifică și presiunea din pneuri și asigură-te că aceasta este în standardul indicat de producător.

2. Inspectează frânele

Nu pleca la drum lung fără să te asiguri că mașina frânează în condiții optime. Dacă sesizezi anumite zgomote sau trepidații, mergi neapărat cu mașina la service. Mecanicul auto va inspecta dacă există scurgeri la lichidul de frână și va verifica plăcuțele să vadă dacă acestea trebuie înlocuite sau nu.

3. Verifică bateria

Deși este vară și ai mai puține șanse ca mașina să nu pornească din cauza bateriei, verifică totuși dacă aceasta este în regulă și cablurile sunt la locul lor. Nimic nu va fi mai frustrant decât să nu mai poți să pleci cu mașina în cazul în care vei face mici opriri pe drum.

4. Verifică aerul condiționat

Pentru că vei avea un drum lung de făcut și temperaturile sunt ridicate, nimic nu va fi mai neplăcut decât să conduci pe caniculă. De aceea asigură-te că aerul condiționat funcționează și că freonul nu trebuie încărcat. În caz contrar, este nevoie să rezolvi această problemă, pentru a putea conduce relaxat, fără să suferi de căldură.

5. Verifică uleiul de la motor, apa și lichidul de parbriz

Este important să te asiguri că uleiul de motor, lichidul de răcire, frână, transmisie și fluidele de la servodirecție dar și lichidul de parbriz sunt la nivelul care trebuie. Doar astfel te poți asigura că mașina ta va funcționa în parametri optimi, oricât de lung ar fi drumul pe care îl vei avea de parcurs.

6. Asigură-te că ai kitul de urgență la locul lui

Nu numai că vei evita să iei amendă în cazul unui control din partea polițiștilor, dar vei fi pregătit pentru orice situație neplăcută ar putea apărea. Așadar, nu pleca la drum fără să te asiguri că ai stingător, trusă medicală, vestă și triunghiuri reflectorizante. De asemenea, kitul pentru schimbarea roții de rezervă este necesar să fie în portbagaj.

7. Verifică să ai toate actele auto, inclusiv ca asigurarea și ITP-ul să fie valabile

Înainte de pleca la drum asigură-te că buletinul, permisul și certificatul de înmatriculare sunt la locul lor. De asemenea, ai grijă ca asigurarea și ITP-ul să fie valide.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
5 avantaje ale mașinilor noi pe care nu ai cum să nu le remarci
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Mașini cu motoare diesel performante care costă sub 8.000 euro
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021