brand

Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români

Deși piața de autoturisme din România pune la dispoziția viitorilor șoferi și proprietari de autoturisme o mulțime de variante, se pare că românii au ceva în comun: apreciază mașinile renumite pentru fiabilitate, consum optim și costuri de întreținere și reparații mici.

Într-un top 5 al achiziției de mărci, 4 locuri sunt ocupate de brandurile constructorilor germani iar majoritatea dintre ele sunt mașini second hand.

Locul 5 - Opel

Opel Mokka

Opel: cu un raport calitate-preț optim, Astra, Corsa și Vectra sunt printre cele mai întâlnite modele de mașini pe drumurile din România. Potrivite atât pentru oraș cât și pentru exterior, cu un consum relativ mic și costuri de reparații accesibile, modelele de la Opel sunt printre cele mai cumpărate de români.

Locul 4 - Ford

Ford Kuga

Ford: modele Focus și Fiesta cu siguranță au ajuns în sufletele românilor. Extrem de practice în oraș, cu un design plăcut și un consum moderat, cele două modele sunt cumpărate an de an de către șoferii români.

Locul 3 - Audi

Audi A7

Audi: eleganța, designul excepțional și un preț corect pentru un standard înalt de calitate, atât din punct de vedere performanțe cât și opțiuni au determinat ca Audi să fie una dintre mașinile plăcute de români. Cele mai căutate și cumpărate modele sunt A4 și A6, dar și cele 4x4 precum Q5 sau Q7 sunt printre preferințe.

Locul 2 - BMW

BMW X6

BMW: Cu o alură sportivă și puternică, Seria 3 și 5 au impresionat pentru totdeauna românii. Zilnic, vedem în trafic astfel de modele, foarte apreciate de altfel pentru performanțele motoarelor și a confortului.

Locul 1 - Volkswagen

Volskwagen ID.4

Volkswagen: Golf și Passat sunt cele mai iubite mașini de către români. Zeci de mii de vânzări pentru astfel de modele se înregistează în fiecare an. Potrivite pentru oraș și exterior, ușor de întreținut, cu piese de schimb ieftine și un consum urban optim sunt perfecte atât pentru cei singuri cât și pentru cei care au familie.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Vrei să îți cumperi o mașină second hand? Iată ce să NU faci!
Cutie manuală sau cutie automată?
Mașini cu motoare diesel performante care costă sub 8.000 euro
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 5 mașini cu un consum mai mic de 3.5 litri/100 km
Topul mașinilor care se strică cel mai rar
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021