brand

Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021

Dacă vrei să îți cumperi o mașină nouă și cauți cea mai bună ofertă, cel mai bine ar fi să te interesezi și despre condițiile programului Rabla propus de stat și susținut de către diverși dealeri auto. Cu atât mai mult, fiabilitatea este un punct de reper și mai important dacă bugetul tău se încadrează pentru cumpărarea unei mașini second hand.

Statul oferă o subvenție pentru achiziția de mașini noi, obiectivul principal fiind acela de a susține și dezvolta parcul auto nou din România.

Programul Rabla 2021 are două componente - Rabla Clasic și Rabla Plus.

Prin Programul Rabla Clasic 2021 se acordă un tichet în valoare de 7.500 lei pentru o mașină cu o vechime mai mare sau egală cu 8 ani, înmatriculată în România, care este casată, cu scopul achiziționării unei mașini noi cu noxe reduse. Aceasta trebuie să aibă un nivel de emisii de noxe de maximum 140g CO2/km în regimul de măsurare NEDC. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet Rabla. În plus, față de suma de 7.5000 lei, se pot obține suplimentar anumite bonusuri:

  • un ecobonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km în regim NEDC;
  • un ecobonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achiziția unei mașini cu sistem GPL;
  • un ecobonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid; versiunile de tip Plug-in Hybrid (PHEV) care se încarcă de la priză intră în Programul Rabla Plus.

Programul Rabla Plus 2021 este destinat achiziționării mașinilor 100% electrice sau hibride și poți beneficia de 2 tipuri de tichete:

  • un ecotichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou, de tip Plug-in Hybrid (PHEV), cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 70g/km în regim NEDC;
  • un ecotichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini cu propulsie 100% electrică, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare.

Achiziționarea unui autovehicul nou in cadrul Programului Rabla Plus 2021 este posibilă fără a fi nevoie să casezi un autoturism vechi.

Echipa cautimasina.ro a realizat pentru tine un top al celor mai ieftine mașini pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021:

Dacia Logan

Pe primul loc este evident Dacia Logan care ajunge la 6.990 de euro, cu prima de casare. În acest preț, viitorul posesor de Logan nou-nouț va primi versiunea SCe 65 cu motorul de 1.0 litru cu trei cilindri și 65 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte. Versiunea de bază oferă lumini de zi LED, șase airbag-uri, frânare automată de urgență, dar și funcție de apelare a numărului de urgență în caz de accident.

Dacia Sandero

Următorul în top este un model produs tot de constructorul de la Mioveni și anume, Dacia Sandero. Cu o echipare entry level asemănătoare cu cea a Loganului, Sandero are un design mult mai elegant și frumos. Prin intermediul programului guvernamental, noul Sandero ar ajunge la mai puțin de 7.500 de euro.

Hyundai i10

Dintre modelele străine vândute pe piața din România, cel mai accesibil este Hyundai i10 care poate fi cumpărat cu 8.585 de euro. Prețul este pentru versiunea cu motor de 1.0 litru cu 67 de cai putere, transmisie manuală cu cinci trepte și echipare Comfort. Versiunea standard are oglinzi electrice și încălzite, aer condiționat, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele.

Toyota Aygo

Toyota Aygo facelift are un preț de 9.254 euro cu TVA prin programul Rabla. Modelul are un motor de de 1,0 litri cu trei cilindri și 72 CP și este perfect pentru un consum minim în oraș.

Citroen C3

Prin programul Rabla 2021, cel mai ieftin model Citroen este modelul C3, disponibil la un preț de 9.890 euro cu TVA. Citroen C3 facelift are un motor de 1,2 litri benzină cu 83 CP. Emisiile de CO2 sunt de 97 grame / km. Norma de poluare este EU6 D.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 3 cele mai bune mașini de vacanță
Impozitul auto în 2021: cât trebuie să plătești și unde
Cele mai bune mașini sub 5.000 euro
Top 3 mașini ușor de întreținut din punct de vedere cheltuieli