brand

Vrei să îți cumperi o mașină second hand? Iată ce să NU faci!

CautiMasina.ro

Atunci când ne gândim să achiziționăm o mașină, fie ea și second hand, investiția trebuie făcută cât mai eficient posibil. Fie că alegem o mașină deja rulată care face parte din categoria premium, fie că este una de clasă medie, pentru a cheltui banii în mod inteligent, trebuie să alegem un autoturism care funcționează perfect și care ne îndeplinește și toate nevoile.

De aceea, astăzi ți-am pregătit o listă de ”Așa NU” atunci când cauți să cumperi o mașină second hand.

 1. NU neglija să cercetezi bine piața și să verifici anunțurile cu vânzări pe care le găsești

  La o singură căutare online găsești o varietate de anunțuri cu vânzări de mașini second hand. Pentru a face cea mai bună alegere însă, informează-te și cercetează cât mai bine marca sau modelul care te interesează. Citește și află părerile șoferilor care conduc deja un astfel de model pentru că vei descoperi informații utile. Mai mult, platforma noastră îți pune la dispoziție pentru fiecare anunț selectat descrieri ample despre mașina care te interesează, nu numai din punct de vedere tehnic, ci și analize cu privire la depreciere, număr de kilometri sau prețul pieței. De asemenea, ai oportunitate să verifici istoricul mașinii și să te asiguri că aceasta nu a fost lovită, că numărul de kilometri este real sau că aceasta nu are nicio problemă din punct de vedere legal.

 2. NU achiziționa o mașină pe care nu ți-o permiți cu adevărat

  Este foarte probabil ca printre anunțuri să găsești oferte foarte atractive, cu prețuri reduse pentru mașini din clasa premium. Nu uita însă ca înainte să faci achiziția să proiectezi niște costuri și pe viitor. Cu cât o marcă este mai scumpă, cu atât întreținerea ei va fi mai mare. De la cheltuielile cu consumabilele, până la impozit, piese de schimb și chiar carburant. Un motor de 3l cu siguranță va avea un impozit și un consum mult mai mare decât unul de 1.2 l, de exemplu. De aceea, deși îți place un model este foarte important pentru a fi satisfăcut și pe viitor să te gândești dacă ești dispus sau dacă îți permiți costurile de întreținere.

 3. NU cumpăra mașina înainte să o testezi

  Atunci când mergi să vezi o mașină și în realitate, analizez-o din cât mai multe puncte de vedere, de la interior la exterior. Deși probleme ca zgârieturi sau anumite opțiuni nefuncționale sunt relativ ușor de sesizat, pentru a fi sigur că din punct de vedere tehnic mașina funcționează în parametri normali, recomandarea noastră este să o testezi la un mecanic profesionist înainte de a o cumpăra.

 4. NU rata ocazia de a negocia prețul

  Unul dintre avantajele de a cumpăra o mașină second hand este acela că mai poți negocia prețul. Așadar, chiar dacă îți place foarte mult mașina și ești gata să plătești cât cere vânzătorul, recomandarea noastră este să negociezi prețul pentru a obține o ofertă și mai bună.

 5. NU amâna revizia după ce ai cumpărat o mașină second hand

  Chiar dacă fostul proprietar îți oferă garanția că uleiul, filtrele și distribuția au fost schimbate la timp, dacă aceasta este doar verbală și nu există acte doveditoare, cel mai bine ar fi să mergi tu la service și să înlocuiești consumabilele. Repară, dacă e cazul, tot ce îți sugerează mecanicul încă din acest moment, astfel încât pe viitor să nu ai bătăi de cap.

Pe cautimasina.ro găsești în acest moment peste 48.000 de anunțuri cu mașini second hand. Ține cont de lista de mai sus și cu siguranță vei alege cea mai bună variantă pentru tine.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Mașini pentru șoferi începători
Mașini cu motoare diesel performante care costă sub 8.000 euro
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 5 mașini cu un consum mai mic de 3.5 litri/100 km
Topul mașinilor care se strică cel mai rar
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021