Topul mașinilor care se strică cel mai rar

cautimasina

Din totalul pieței auto din România un segment majoritar este deținut de vânzările de mașini second hand. Mulți dintre șoferii români se îndreaptă către autoturisme deja rulate în detrimentul mașinilor noi, atunci când se hotărăsc să facă o astfel de achiziție.

Motivele sunt multiple iar două dintre cele mai importante sunt reprezentate de bugetul pe care românii îl alocă pentru cumpărarea unei mașini, dar și de gradul de depreciere al unui autoturism nou.

Sigur, atunci când te hotărăști să cumperi o mașină second hand trebuie să verifici cu atenție mai multe aspecte, de la cum arată interiorul și exteriorul, până la a te asigura că mașina este funcționala, nu va necesita prea multe reperații și bineînțeles, că actele sunt perfect legale.

Găsești cele mai multe anunțuri, dar și oferte imbatabile pentru ambele categorii pe platforma noastră, cautimasina.ro.

Este suficient să accesezi secțiunea Mașini noi, Mașini second hand sau Oferte și nu numai că vei găsi o mașină care să ți se potrivească, dar pentru fiecare anunț în parte, ai pe lângă descrierea mașinii și analize de kilometraj, preț și depreciere, ratinguri de siguranță și performanță astfel încât să fii sigur că faci o alegere potrivită.

Astăzi ți-am pregătit un top cu cele mai fiabile și rezistente mașini din 2020, care nu vor avea însă probleme tehnice majore nici chiar la o vechime de 10 ani.

Topul este realizat pe baza studiul J.D. Power’s U.S. Initial Quality (IQS 2020) desfășurat în fiecare an în SUA. Acesta se realizează pe baza unui chestionar administrat posesorilor de mașini noi în primele 90 de zile de la achiziție și analizează problemele cu care s-au confruntat aceștia pentru mărcile pe care le-au cumpărat. Scorul mediu este calculat pe baza numărului de probleme întâlnite la 100 de autoturisme care au aceeași marcă. Evident, cu cât acest scor este mai mic, cu atât calitatea autoturismului este mai mare.

Chestionarul are 223 de întrebări organizate în nouă categorii: infotainment, caracteristici, comenzi și afișaje, exterior, asistență la conducere, interior, putere, locuri, experiență de conducere și climă.

Media de probleme la 100 de automobile calculată conform criteriior IQS 2020 este de 166.

Astfel pe primele locuri sunt Dodge și Kia cu un scor de 136 urmate de Chevrolet, Ram și Genesis (brandul premium al lui Hyundai).

Cea mai apreciată marcă europeană de clienții din SUA este Volkswagen, care ocupă poziția nouă în IQS 2020, cu 152 de probleme.

Top-ul mărcilor europene premium în IQS 2020 este condus de BMW (locul 19, 176 probleme). Mercedes e pe locul 29, cu 202 probleme, Volvo pe 30, cu 210 probleme, iar Audi pe 31, cu 225 probleme.

Concernurile auto care au primit cele mai multe premii au fost în 2020 Hyundai Motor Group (șapte premii), urmată de General Motors Company (șase); BMW AG (trei); Ford Motor Company (trei); Nissan Motor Co. Ltd. (trei); și Toyota Motor Corp. (două). Printre mărci, Cadillac și Kia au primit fiecare câte patru premii.

  • Modelele Hyundai Motor Group care se clasează cel mai bine în clasele pe care le reprezintă sunt Genesis G70, Hyundai Tucson, Hyundai Veloster, Kia Forte, Kia Sedona, Kia Sorento și Kia Soul.
  • Modelele BMW AG care se clasează cel mai bine în segmentele lor sunt BMW Seria 8, BMW X6 și MINI Cooper.
  • Modelele Ford Motor Company care se clasează cel mai bine în segmentele lor sunt Ford Mustang, Ford Ranger și Ford Super Duty.
  • Modelele Nissan Motor Co. Ltd. care se clasează cel mai bine în segmentele lor sunt Nissan Armada, Nissan Maxima și Nissan Murano.
  • Modelele Toyota Motor Corp. care se clasează cel mai bine în segmentele lor sunt Lexus GX și Toyota Tundra.
  • Alte modele care se clasează cel mai bine în clasele pe care le reprezintă sunt Audi A3 și Jaguar E-Pace.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 5 mașini pe care vor să le conducă femeile
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021
Top 3 cele mai bune mașini de vacanță
Impozitul auto în 2021: cât trebuie să plătești și unde
Cele mai bune mașini sub 5.000 euro
Top 3 mașini ușor de întreținut din punct de vedere cheltuieli