brand

Top 5 mașini cu un consum mai mic de 3.5 litri/100 km

Atunci când luăm decizia de achiziționa o mașină, fie că este nouă sau deja rulată, printre criteriile în funcție de care o alegem pe cea potrivită, se află cu siguranță și economia de combustibil pe care o putem face.

Pentru că a deține o mașină nu înseamnă să investim doar o sumă de bani atunci când o cumpărăm, cheltuielile ulterioare trebuie luate de asemenea în calcul. Pe lângă impozitul anual și costurile de mentenanță la service, consumul mașinii este un factor care influențează cheltuielile pe care le avem în fiecare zi.

Echipa cautimasina.ro a pregătit un top 5 al mașinilor care consumă cel mai puțin și care cu siguranță vor fi potrivite atât pentru drumurile din oraș, cât mai ales cele mixte și externe.

Găsiți modelele prezentate în secțiunile Mașini Noi și Mașini Second Hand de pe platformă. Mai mult, pentru fiecare model în parte există descrieri ample și analize de preț, depreciere, kilometraj, siguranță și performanță. De asemenea, pentru mașinile second hand ai posibilitatea și de a verifica istoricul mașinii pentru a fi sigur că aceasta nu a fost implicată în accidente iar actele sunt în regulă din punct de vedere legal.

1. Toyota Prius - 3.0 litri mixt

Toyota Prius

Prius, prima maşină hibrid din lume produsă la scară largă, promite un consum mixt de doar 3.0 litri la suta de km. Modelele din 2015 au un preț de pornire de la 11.500 euro.

2. VW Polo BlueMotion TDI – 3.1 litri

VW Polo

Variantă diesel cu un motor de 1.4 litri are o putere de 75 de cai putere și un consum mediu de 3,1 litri la suta de kilometri.

Poți achiziționa un model Polo din 2015 cu 4800 euro.

3. Opel Corsa 1.3 DTE – 3.2 litri

Opel Corsa

Cu un motor diesel de 1.3 litri și o putere de 95 de CP, are un consum mediu de 3.2%, ceea ce este mai mult decat convenabil. Un model din 2015 are preț de pornire de la 4000 euro.

4. Seat Leon Ecomotive TDI – 3.3 litri

Seat Leon

Cu un motor de 1.6 litri și 110 cai putere, noul Seat Leon consumă doar 3.3 litri/100 km. Un model din 2018 costă aproximativ 8500 euro.

5. Skoda Fabia 1.4 TDI – 3.4 litri

Skoda Fabia

Skoda este recunoscută pentru consumul mic pe care îl are. Cu un motor de 1,4 litri și 90 de cai putere, consumul mediu este de 3,4 %, în timp ce prețul de pornire pentru o mașină din 2015 este de aproximativ 5500 euro.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 5 cele mai fiabile motoare din toate timpurile
Cele mai bune 3 SUV-uri produse vreodată
Topul mașinilor care se strică cel mai rar
Top 5 mașini pe care vor să le conducă femeile
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021
Top 3 cele mai bune mașini de vacanță