brand

Top 5 cele mai fiabile motoare din toate timpurile

cautimasina

Fie că alegi să cumperi o mașină nouă, fie că te îndrepți către un autoturism deja rulat, suma pe care o vei investi nu este deloc una neînsemnată. De aceea este foarte important să te asiguri că achiziția ta va fi una eficientă și că mașina va funcționa în parametri optimi, fără să aibă nevoie de multe reparații costisitoare.

Faptul că achiziționăm autoturisme atât din motive raționale cât și emoționale nu mai este un secret. Fiecare șofer are o pasiune pentru un anumit brand, model, culoare sau chiar tip de caroserie. Pentru a fi sigur însă că nu vei vizita service-ul prea des și că viitoarea ta mașina te va purta pe drumuri lungi și sigure, unul din criteriile de maximă importanță de care trebuie să ții cont atunci când analizezi mașini noi și mai ales second hand este fiabilitatea motorului.

Fiabilitatea unui autoturism înseamnă capacitatea acestuia de a rula fără defecțiuni pe o perioadă anumită de timp și în anumite condiții de uzură. Producătorul asigură fiabilitatea prin procesul de fabricație și calitatea pieselor folosite iar viitorii șoferi au obligația de a întreține mașina corect, conform specificațiilor acestuia pentru ca ea să funcționeze mult timp fără să aibă nevoie de reparații costisitoare.

Echipa cautimasina.ro a selectat pentru tine cele mai fiabile motoare din toate timpurile și în care poți avea încredere că vor funcționa în condiții optime, chiar și dacă vorbim despre mașini second hand.

Volkswagen - 1.9 TDI R4 105cp

De departe cel mai fiabil motor dar și cea mai căutată versiune de către români este celebrul 1.9 TDI. Motorul a fost disponibil pe piață timp de 20 de ani și s-a dovedit extrem de fiabil datorită sistemului de injecție Pumpe-duse folosit, dar s-a remarcat și prin faptul că asigura o economie mare la combustibil. Începând cu 2007 acest motor nu a mai fost fabricat întrucât nu mai respecta noile standarde ale normelor de emisii. Poți să găsești acest motor însă pe foarte multe modele fabricate până în 2007, fiind folosit de branduri ca VW, Audi, Seat și Skoda. A fost realizat cu puteri cuprinse între 90 și 150 cp, însă șoferii au lăudat motorul de 105 cp ca fiind cel mai fiabil dintre toate. Găsești toate aceste variante în secțiunea Mașini second hand din site.

Mercedes-Benz OM 601

Folosit între 1983 și 2001, OM 601 este un motor diesel ce are 4 cilindri în linie și o cilindree de 2 și 2,3 litri. Dezvoltă între 72 și 96 CP și a fost folosit atât pe utilitare cât și pe limuzinele 190, C-Class și E-Class.

Honda - 2.0 K20 221cp

Honda este recunoscută pentru capacitatea sa de a face motoare puternice și extrem de fiabile. De fapt, dacă ne gândim mai bine, nu prea am auzit ca motoarele Honda să se strice. Motorul cu 4 pistoane de 2.0 litri aspirat care dezvolta o putere de la 160 la 221 cp a fost unul din modelele de top. Acesta a fost instalat pe Civic Type-R și cu un upgrade pe Honda S2000 care dezvoltă o putere de 240 cp.

BMW – 2.5 M50B25 192cp

Din top nu putea să lipsească BMW. Renumitul producător bavarez a făcut un motor care este considerat printre cele mai bune construite vreodată: 6 cilindri pe benzină, fără turbo, cu motorizări 2.0 litri, dar și de 2.5 sau 3.0. Cel mai cunoscut și cel mai de succes motor pus pe Seria 3 și Seria 5 a fost motorul de 2.5 litri care dezvoltă o putere de 192 cp. Astăzi, poți să îl găsești la BMW-uri fabricate între 1991-2004, mașini ce au trecut peste 500.000 km dar care au un motor perfect.

Audi - 4.2 40V 300cp

Deși Audi este recunoscută mai mult pentru designul elegant și opțiunile inovative, inginerii săi au reușit să dezvolte și un motor extrem de fiabil: 4.2 V8 de 300 cp. Acest motor de 4.2 litri cu 40 de supape a fost montat pe A8 și A6, dar și pe S8 sau pe S6, oferind performanțe excepționale dar și o fiabilitate mare și un motor fără defecte.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Cele mai bune 3 SUV-uri produse vreodată
Topul mașinilor care se strică cel mai rar
Top 5 mașini pe care vor să le conducă femeile
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021
Top 3 cele mai bune mașini de vacanță
Top 5 mașini perfecte pentru oraș