brand

Cele mai bune 3 SUV-uri produse vreodată

Cu siguranță SUV-urile sunt unele dintre cele mai dorite mașini, reușind să împace atât nevoile celor cu familie care își doresc o mașină spațioasă, dar și a celor cărora le plac aventurile și escapadele în natură.

Numele de SUV vine de la Sports Utility Vehicles, categorie auto care își are originea încă din anii 30, de la vehiculele militare.

Astăzi, impunătoare și cu performanțe tehnice deosebite, SUV-uile sunt potrivite atât pentru viața de oraș cât și pentru cea din afara lui și sunt alese atât de bărbați cât și de femei. Și suntem siguri că măcăr o dată în viață fiecare dintre noi ne-am imaginat cum ar fi să conducem o astfel de mașină și ce senzații ne-ar oferi.

În ultima vreme și românii sunt tot mai interesați de achiziționarea unei astfel de mașini, mai ales că garda înaltă a acestora este potrivită pentru drumurile din țara noastră.

Fie că sunt mașini noi cu designuri din ce în ce mai frumoase și motoare din ce în ce mai puternice, fie că sunt mașini second hand, cu siguranță SUV-urile atrag toate privirile. Pe lângă alura impunătoare, siguranța pe care o inspiră și puterea de care dau dovadă, SUV-urile sunt alese și pentru că sunt dotate cu motoare fiabile care te vor ține departe de vizitele la service.

Vedem destul de des pe șoselele din România modele de SUV-uri sau cross-overe de la mărci precum Audi, BMW, Toyota, Dacia, Mitsubishi sau Hyundai.

Astăzi, echipa Cautimasina.ro îți propune însă un top 3 pentru cele mai fiabile SUV-uri produse vreodată.

Poți să fii sigur că deși vei achiziționa un model second hand, motorul va funcționa perfect. Și găsești o varietate de oferte atât pentru SUV-uri, dar și pentru mașini second hand și mașini noi în secțiunea noastră de Oferte.

Toyota Land Cruiser

Liderul clasamentului este Toyota Land Cruiser , care de altfel se află constant pe primele locuri în preferințele șoferilor europeni. Cu o istorie începută în anii `50, Land Cruiser-ul și-a dovedit calitatea și fiabilitatea de-a lungul anilor, fiind foarte apreciat de șoferi din peste 170 de țări și regiuni. A impresionat dintotdeauna prin caracteristici remarcabile de calitate, durabilitate și fiabilitate și cu un nivel de performanță off-road fără rival. Astăzi, noul Land Cruiser este la fel de puternic și dispune de tehnologii de asistență on-road și off-road mai avansate, de mai multe tehnologii de siguranță, oferind performanțe superioare ce asigură succesul abordării oricărui tip de teren.

Noul model este propulsat de un motor turbodiesel D-4D de 2.8 litri, ce poate fi echipat atât cu transmisie manuală cât și automată. Motorul D-4D de 2.8 litri dispune de injecție la înaltă presiune în rampă comună, comandată electronic, cu un control superior al presiunii de injecție. Disponibil și în varianta cu transmisie automată, motorul D-4D de 2.8 litri poate fi echipat cu o transmisie cu 6 trepte, inteligentă, controlată electronic (6 Super ECT) ce beneficiază de asistența mai multor sisteme de control, în vederea îmbunătățirii atât a performanțelor de consum, cât și a celor dinamice ale mașinii.

Audi Q5

Constructorul german Audi a impresionat dintotdeauna prin liniile sale de design atât exterior cât și interior și prin calitatea materialelor folosite. Audi Q5 alături de fratele său mai mare Q7 fac parte din categoria SUV-urilor care se remarcă prin simpla prezență pe șosele dar și prin fiabilitatea și calitățile motorului. Lansat în 2008, Audi Q5 a fost mult timp SUV-ul cu cele mai multe vânzări din clasa sa, impresionând prin inovaţiile sale extraordinare, printre care se numără sistemul de tracţiune quattro cu tehnologie ultra, motoarele de înaltă eficienţă, suspensia pneumatică cu controlul amortizării şi o gamă vastă de sisteme de infotainment şi de asistenţă.

Audi Q5 a fost relansat în 2017 cu cinci motoare puternice şi eficiente: patru motoare diesel TDI şi unul TFSI. Acestea oferă puteri mai mari cu până la 20 kW(27 CP), deşi consumul a fost semnificativ redus.Mai ales motoarele 2,0 TDI ale noului Q5, cu puteri de 110 kW (150 CP), 120 kW (163 CP) şi 140 kW (190 CP), sunt extrem de eficiente.

Cele două motoare de vârf îmbină puterea ridicată cu eficienţa. Motorul modernizat 2,0 TFSI oferă o putere de 185 kW (252 CP), deşi consumă doar 6,8 litri de benzină la 100 km, emisiile fiind de 154 grame de CO2per km. De asemenea revizuit în detaliu, motorul 3,0 TDI* are o putere crescută la 210 kW (286 CP) cu un cuplu de 620 Nm.

Deși costurile de achiziție sunt mai mari prin prisma mărcii, a dotărilor, a finisajelor și a calității autentic germane, Audi Q5 este una dintre mărcile care își păstrează cel mai bine valoarea și performanțele chiar și după ce autoturismul a fost rulat destul de mulți kilometri.

BMW X5

BMW X5 este cel de-al treilea SUV prezent în topul nostru, lansat pentru prima oară în 1999. BMW X5 atrage atenţia tuturor cu siguranță. Este impunător, puternic, elegant și echipat cu tehnologii noi pentru mai multă siguranţă şi care oferă dinamică de condus pe orice suprafaţă.

Aflat la cea de a patra generație, noul BMW X5 xDrive40i este o mașină confortabilă și ușor de condus, dar pe care te poți baza pentru cele mai lungi și dificile drumuri. Motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri are o putere maximă de 250Kw (360 CP), iar combustibilul este injectat în turbină cu o presiune de până la 350 bari ce oferă o combustie mult mai eficientă, dar care oferă și o fiabilitate de top. Are un consum mixt de combustibil de 10 l/100 km și emisii de CO2 de 227 g/km.

BMW X5 are de asemenea cea mai recentă generaţie de tehnologii de conectivitate BMW. Serviciile digitale inteligente şi sistemele de asistare a conducătorului auto creează o conexiune perfectă cu lumea exterioară şi oferă confort şi siguranţă maxime datorită funcţionării intuitive.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Topul mașinilor care se strică cel mai rar
Top 5 mașini pe care vor să le conducă femeile
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021
Top 3 cele mai bune mașini de vacanță
Cele mai bune mașini sub 5.000 euro
Top 3 mașini ușor de întreținut din punct de vedere cheltuieli