brand

De ce sunt populare mașinile second hand

CautiMasina.ro

Piața auto din România este dominată de mașinile second hand, cei mai mulți dintre șoferii români alegându-le pe acestea în detrimentul autoturismelor noi.

De unde însă această popularitate crescută a mașinilor deja rulate?

Ei bine, probabil că bugetul necesar pentru achiziție mai redus poate fi unul dintre răspunsuri, mai ales dacă ne referim la mașini din clasa medie.

Apetența românilor pentru mașini second hand a început însă odată cu dezvoltarea capitalismului și la noi în țară. Dacă pe timpul regimului Ceaușescu erau foarte puțini românii care dețineau o mașină personală și evident că aceasta nu putea să fie altceva decât Dacia, după anii 90, românii au descoperit mașinile din vest.

Cu performanțe tehnice mult mai bune și cu un confort evident mai sporit, mulți dintre șoferii români au început să-și îndrepte atenția mai ales către mărcile germane, deși acestea aveau deja ani vechime.

Practic acesta a fost începutul importului și înmatriculărilor de mașini second hand în parcul auto autohton.

Astăzi, autoturismele deja rulate rămân printre favorite în ceea ce privește achiziția românilor. Chiar în acest moment găsești la noi pe platformă peste 41.000 de anunțuri cu mașini second hand, cu prețuri cuprinse între 1.200 euro și 136.000 de euro, în funcție de an, performanțe, marcă și clasa din care face parte autoturismul.

Poți găsi și tu mașina potrivită pentru tine explorând printre anunțurile integrate pe cautimasina.ro sau dacă îți place deja un model să cauți cea mai bună ofertă pentru acesta, folosind secțiunea Caută.

Popularitatea mașinilor second se datorează însă și unor avantaje pe care acestea le aduc șoferilor:

1. Ai opțiuni multiple de mărci, modele, culori, performanțe tehnice

Tocmai pentru că pe piață există mai multe mașini second hand de vânzare, este imposibil să nu găsești și modelul tău favorit.

2. Ai prețuri accesibile

Dacă bugetul nu îți permite prea multe fluctuații, varianta cea mai bună pentru tine este să achiziționezi un autoturism deja rulat. Te poți bucura de marca pe care o preferi fără să trebuiască să plătești prețul mare pe care îl are la lansare. Dacă aștepți câțiva ani poți cumpără modelul și la jumătate de preț din cel original de lansare. Te vei bucura în schimb de aceleași performanțe tehnice și confort.

3. Ai mai multe informații

Pentru mașinile deja lansate vei găsi o mulțime de informații, review-uri de la șoferi care conduc deja mărcile pe care le dorești și tu și bineînțeles că vei putea afla și cu ce probleme se pot confrunta anumite modele. Astfel, poți face mai bine comparații între ele și poți să iei o decizie mai bună de cumpărare.

Pe platforma cautimasina.ro am creat special pentru tine niște algoritmi care te vor ajuta și mai mult să vezi ce autoturism te-ar avantaja mai mult. Pentru fiecare anunț pe care îl găsești la noi găsești analize de depreciere, de preț, de consum sau standarde de siguranță și performanțe tehnice.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Cum să negociezi cel mai bun preț pentru o mașină nouă
7 pași pentru a-ți pregăti mașina pentru vacanța de vară
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
5 avantaje ale mașinilor noi pe care nu ai cum să nu le remarci
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021