brand

Cum să negociezi cel mai bun preț pentru o mașină nouă

CautiMasina.ro

Cumpărarea unei mașini noi presupune cu siguranță un efort considerabil din punct de vedere financiar, pentru majoritatea dintre noi. Chiar dacă acestea au un preț de etichetă, trebuie să știi că acesta nu este cel final și de cele mai multe ori dealerii auto sunt dispuși să ofere discounturi.

De aceea, este important să știi cum să negociezi cu agenții de vânzări pentru a obține un preț cât mai mic sau diverse alte beneficii în plus (opțiuni care nu sunt incluse, garanție inclusă, diverse alte bonusuri).

Dacă și tu ești în căutarea unei mașini noi, ai ajuns în locul unde trebuie. Platforma noastră îți pune la dispoziție anunțuri cu vânzări auto, atât pentru mașini noi, cât și second hand și prin intermediul unor algoritmi pe care i-am creat special pentru tine, te vom ajuta să iei cea mai bună decizie.

Pentru fiecare anunț găsit pe platforma cautimasina.ro ai diverse analize de preț, kilometraj sau depreciere care te vor ajuta să compari cât mai bine alternativele și să alegi modelul care ți se potrivește cu adevărat.

Revenind însă la partea de a obține cel mai bun preț pentru o mașină nou nouță, ți-am pregătit câteva sfaturi care îți vor fi de mare ajutor.

1. Nu spune agentului de vânzări bugetul tău real

Este evident faptul că orice dealer auto te va întreba despre suma de bani de care dispui pentru a vedea ce model poate să îți propună. Să nu cazi însă în capcana de a-l spune pe cel real, pentru că în timpul negocierii vei pleca exact de la acea sumă pe care o comunici. Fie că vrei să cumperi cash sau în leasing, întotdeauna menționează o sumă mai mică decât cea pe care o ai disponibilă.

2. Discută mereu cu același consultant de vânzări

Până la achiziția finală este posibil să vrei să faci mai multe vizite la reprezentanță, inclusiv pentru test drive. Este important să îți găsești un consultant și doar cu acela să discuți până la finalizarea eventualei tranzacții. Astfel vei putea să discuți toate detaliile, să îi prezinți toate dorințele și necesitățile, dar să și creați o legătură. Iar la final acesta poate fi dispus să îți pună la dispoziție o ofertă mult mai bună.

3. Cere cât mai multe detalii despre modelul care te interesează

Un mod foarte bun de a negocia prețul este să îți faci dinainte toate temele. Află cât de multe poți despre modelul pe care ți-l dorești, care este marja de preț pe care o au ceilalți dealeri, ce opțiuni ar mai putea fi incluse și tot așa. Cu cât vei avea o atitudine mai protocolară și vei arăta că știi multe amănunte despre mașină, cu atât vei avea mai multe șanse să obții un preț mai bun.

4. Cere ca detaliile despre mașină să îți fie transmise și în scris

Pentru a fi sigur că oferta negociată rămâne și valabilă și că s-au înțeles toate aspectele, cere-i agentului de vânzări să îți trimită tot ce ați discutat și pe email. Astfel vei avea o garanție mai mare că la finalul tranzacției vei plăti exact suma pe care ai convenit-o.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

7 pași pentru a-ți pregăti mașina pentru vacanța de vară
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
5 avantaje ale mașinilor noi pe care nu ai cum să nu le remarci
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Mașini cu motoare diesel performante care costă sub 8.000 euro
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021