brand

Top 10 cele mai fiabile mașini second hand 2021

Top 10 cele mai fiabile mașini second hand 2021

Pentru cei care au un buget de respectat sau care nu vor să plătească și deprecierea unei mașini noi, achiziția unui autoturism deja rulat poate fi cea mai bună alegere.

Bineînțeles, comparativ cu o mașină nouă, cele second hand pot veni la pachet și cu mici defecte în funcție de cât de veche este mașina. Fie că sunt mici defecte de exterior sau opțiunile din interior nu mai funcționează la fel de bine ca la cele noi, important este atunci când achiziționăm o mașină second hand să ne asigurăm că este una care va rezista mulți ani și care nu va necesita cheltuieli extra pentru service.

Iată un top al celor mai fiabile mașini second hand în 2021 pe care le poți cumpăra cu încredere, ordinea acestora fiind una aleatorie.

1. Volkswagen Golf 6

Golf 6 este în continuare unul reprezentativ pentru segmentul de hatchback. Cu linii mai luxoase decât predecesorul său, Golf V, este o mașină care și-a dovedit și fiabilitatea, mai ales dacă optezi pentru o cutie manuală.

Cea mai echilibrată motorizare este 1.8 TSI de 160 cai și cutie manuală.

2.Skoda Octavia Tour

Este unul dintre cele mai de succes modele ale producătorului ceh și unul dintre cele mai plăcute de către șoferii români, mai ales de către cei care își doresc un autoturism pentru întreaga familie.

Confortabilă la interior și cu un volum considerabil al portbagajului, Skoda Octavia este și foarte sigură și se comportă bine atât în oraș, cât și în exterior. În ceea ce privește fiabilitatea, dacă reviziile sunt efectuate la timp, cu siguranță nu vor fi probleme pe termen lung.

3. Peugeot 308

308 s-a remarcat pentru motorul care are un consum eficient, dar și prin faptul că este o mașină spațioasă și elegantă în același timp. Motorizările diesel sunt printre cele mai apreciate de către șoferii care vor un consum cât mai mic pentru mașina lor. Motorul de 1.6 HDI are un consum mixt de 5 l/100 km, unul dintre cele mai bune de pe piață.

4. Volkswagen Passat

Fabricat încă din 2014, VW Passat arată încă bine și este ales de mulți șoferi. Spațios și fiabil în același timp, cele mai bune motorizări recomandate și de către specialiști sunt reprezentate de varianta pe benzină 1.4 TSI, 150 de cai și pentru diesel, varianta 2.0 TD de 150 de cai.

5. Mazda CX-3

Creată pentru viața de oraș, Mazda CX-3 are dimensiunea perfectă pentru un condus confortabil în mediul urban. Mașina este fiabilă și are caracteristici și tehnologii inovatoare de siguranță, care oferă asistență și protecție.

6. BMW Seria 5

Acest model este unul dintre cele mai bune create de către producătorul german. Elegant ca o limuzină și puternic ca o mașină de curse, Seria 5 atrage cu adevărat atenția. În plus, ai garanția că motorul este unul care va rezista în timp și cu care nu vei avea probleme.

8. Audi A4

Audi A4 rămâne o mașină de calitate din clasa premium. La granița dintre eleganță și sportivitate, Audi A4 are și un motor fiabil care nu îți va da bătăi de cap.

9. Mercedes GLC

Pe primul loc în vestitul raport de fiabilitate german TUV cu cea mai mică rată a defecțiunilor, GLC este cu adevărat o mașină pe care te poți baza. Sigur, și prețul de achiziție este unul mult mai ridicat comparativ cu celelalte autoturisme la rândul lor fiabile, dar cu GLC vei avea prestanță, siguranță, calitate și fiabilitate în același timp. Așadar, dacă bugetul îți permite, nu mai sta pe gânduri și fă o achiziție cu adevărat eficientă și care merită toți banii.

10. Hyundai i30

Construit pentru a excela în fiecare detaliu, i30 oferă tot ceea ce este mai bun în materie de design, siguranță, conectivitate și eficiență. Este o mașină perfectă pentru oraș și dacă reviziile i-au fost făcute la timp, nu va întâmpina probleme pentru o perioadă îndelungată.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Topul celor mai economice SUV-uri
Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Top mărci auto populare în România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Ce model de mașină să cumperi dacă este pentru prima oară când te urci la volan după absolvirea școlii de șoferi?
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021