brand

Ce model de mașină să cumperi dacă este pentru prima oară când te urci la volan după absolvirea școlii de șoferi?

Ce model de mașină să cumperi dacă este pentru prima oară când te urci la volan după absolvirea școlii de șoferi?

După ce auzi de la polițistul care te examinează cea mai așteptată expresie de către un șofer începător: ați fost declarat admis, în timpul examenului de conducere, cu siguranță primul lucru care îți trece prin minte este ce model de mașină să-ți iei.

Știi că prima urcare la volan fără un polițist sau un instruct pe scaunul din dreapta ta va fi fără doar și poate o experiență memorabilă și de aceea suntem convinși că vrei o mașină la care să te gândești cu plăcere toată viața. Însă nu toate autoturismele sunt la fel de docile pentru un începător și dacă vrei să profiți la maxim de primii ani în calitate de șofer, ar trebui să investești într-un automobil pe măsura experienței tale.

Noi, cei de la cauțimașină.ro, suntem experți în mașini de toate felurile, fie că este vorba de automobile vechi sau noi, și pentru că ne dorim ca tu să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește achiziția unui automobil, ți-am pregătit o listă cu cele mai potrivite modele pentru un începător. Iată deci care sunt mașinile pe care le vei putea conduce ușor, iar la rândul lor ele te vor conduce în siguranță acolo unde dorești.

Înainte să te apuci de lectură, vrem să reții faptul că modelele din acest top au fost enumerate într-o ordine aleatorie și de asemenea, am încercat să propunem câte o mașină potrivită pentru mai multe tipuri de șoferi.

Opel Corsa

Principalul motiv pentru care mașina Opel Corsa este atât de des întâlnită pe străzile din țara noastră este reprezentat de costurile ei de reparație. În calitate de șofer începător vei vedea că nu este chiar foarte simplu să menții carcasa mașinii tale impecabilă, fără urmă de zgârietură și același lucru putem spune și despre alte componente sensibile chiar și la cel mai mic impact. De aceea este extrem de important să investești într-o mașină pe care să o poți repara ușor, în orice atelier, fără să te coste o avere. în plus, Opel Corsa este o mașină atât de apreciat și pentru consumul său relativ mic de benzină. Iar când îți cumperi o mașină pentru prima oară, acesta este unul din primele criterii pe care ar trebui să le ai în vedere deoarece mai mult ca sigur nu vei sta prea mult timp locului odată ce ai investit în ea.

Dacia Logan

Imaginea Daciei Logan s-a schimbat în mod radical în ultimii ani. Aproape că nici nu poți găsi termen de comparație între primele modele și cele disponibile pe piață acum. În prezent, Dacia Logan este recunoscută ca o mașină fiabilă, apreciată atât în țară cât și peste hotare. Cu siguranță nu are cele mai performante modele de pe piață, nici cele mai rapide și nici cele mai spectaculoase. Dar în calitate de șofer începător probabil că nici tu nu cauți astfel de atribute, ci te orientezi mai mult după raportul calitate-preț, capitol la care stă pur și simplu excelent. De asemenea, considerăm că Dacia Logan este un brand potrivit pentru cei care se așează pentru prima oară singuri la volan și pentru faptul că modelele sale au o poziție înaltă de condus și geamuri mari, care oferă o vizibilitate foarte bună. În plus, compensează motorizarea nu foarte performantă cu un consum mic de benzină.

Mini Cooper

Dacă ești un șofer începător, dar vrei o mașină luxoasă, care să atragă toate privirile pe stradă, atunci ce spui de un Mini Cooper? Mini Cooper este o alegere foarte bună pentru șoferii începători datorită dimensiunilor sale reduse în comparație cu alte mărci de mașini. În plus, designul său deosebit te ajută să te faci ușor remarcat oriunde te-ai duce. Pe de altă parte, toate aceste avantaje vin și cu un preț deoarece Mini Cooper nu este cea mai ieftină mașină de pe piață și pe lângă bugetul de investiție, va mai trebui să-ți pui niște bani deoparte și pentru întreținerea ei. Dar merită din plin un astfel de efort dacă îți dorești o mașină cu prestanța acestui brand.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Topul celor mai economice SUV-uri
Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021