brand

Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România

Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România

Crossover-ul (sau CUV: crossover utility vehicle) este un model de autoturism ce se bucură de un design asemănător cu cel al unui SUV impunător, dar care este mult mai apropiat de mașinile de stradă.

Multe crossovere sunt mai degrabă break-uri cu suspensie mai înaltă, tracțiune 4x4 și scuturi pentru a oferi posibilități de deplasare pe teren accidentat.

Șasiul este monococă și suspensiile sunt foarte bine adaptate pentru șosea. Greutatea mai scăzută a șasiului face ca pe crossovere să se poată folosi suspensii, motoare și componente ale transmisiei mai ușoare, care dau evident economii de combustibil. Greutatea scăzută, centrul de greutate situat mai jos și suspensiile adaptate pentru șosea oferă și o bună stabilitate dar și un confort crescut în timpul condusului.

Iată un top al celor mai ieftine crossovere fabricate în 2021 cu motoare pe benzină sau diesel pe care le poți cumpăra de pe cautimasina.ro:

Locul 7: Peugeot 2008 – 21.000 euro

Un Peugeot 2008 de 130 de CP și o cilindree de 1.2 l, pe benzină ce dispune de o cutie automată are un preț de pornire de 21.000 de euro. Echiparea de bază are în componență lumini de zi LED, volan îmbrăcat în piele, dar și multe sisteme de siguranță, cum ar fi limitatorul de viteză, alertă la riscul de coliziune, alertă activă de menținere a benzii de circulație și detector de oboseală.

Locul 6: Hyundai Kona – 21.000 euro

Kona a avut parte de un facelift ce i-a adus noi lumini de zi LED, o bară de protecție față redesenată și stopuri mai zvelte. Interiorul are acum, opțional, instrumentar digital de 10,25 inchi și ecran central tactil de 8 inchi. Tehnic, însă, a rămas neschimbat. Kona este propulsat cu ajutorul unui motor de 1 l ce dezvoltă o putere de 120 CP și, în cea mai accesibilă versiune, poate fi comandat cu echiparea Comfort.

Locul 5: Nissan Juke – 19.000 euro

Cu un motor de 1 l pe benzină, cutie manuală și o putere de 117 CP, Nissan Juke poate fi achiziționat la un preț de pornire de 19.000 de euro. Linia de echipare Visia are faruri full LED, scaune față sport monoforme, sisteme inteligente de frânare de urgență, de recunoaștere a indicatoarelor rutiere dar și de intervenție la părăsirea benzii de circulație.

Locul 4: Mazda CX-3 – 17.500 euro

Mazda CX-3 cu prima linie de echipare, Emotion, un motor de 2.0 litri cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte și 121 CP te poate costa începând cu 17.500 de euro.

Locul 3: Seat Arona – 16.990 euro

Seat Arona este un crossover dinamic construit pe platforma MQB-A0. Este primul SUV de clasă mică al grupului Volkswagen și poziția pe care o vei avea la volan este cu 5 cm mai sus decât în hatch-ul mic Ibiza. Cu un motor pe benzină de 1 l litru, cu 110 CP, transmisie manuală cu 5 trepte și tracțiune față poate fi comandat cu linia de echipare Reference începând de la 16.990 euro.

Locul 2: Kia Stonic – 16.290 euro

Fratele lui Kona are un mare atu printre crossoverelede clasă mică: este foarte dinamic, pentru că are o caroserie extrem de scundă: doar 1,52 m înălțime și o gardă la sol ce ajunge la 18,3 cm dacă este echipat cu cele mai mari roți.

Motorul de 1.2 l pe benzină și 84 CP, transmisie manuală îl face pe Stonic destul de agil în oraș.

Locul 1: Dacia Duster – 15.670 euro

Nu putea lipsi din top, unul dintre cele mai des văzute crossovere din România, dar și cel mai accesibil ca preț în echiparea standard. Cu un motor diesel de 1.5 l și 116 CP, Duster vine în varianta standard, numită Essential, cu radio MP3 cu USB, Bluetooth și comenzi pe volan, geamuri electrice față și asistență la pornirea în rampă.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro