brand

Care sunt cele mai sigure mașini

Care sunt cele mai sigure mașini

Dincolo de design, culoare, performanțe tehnice sau preț, un criteriu foarte important în analiza unei mașini, mai ales dacă vrem să o cumpărăm, trebuie să fie siguranța acesteia.

Sistemele cu care este dotată, materialele din care este construită și tehnologia folosită trebuie să fie la standarde cât mai ridicate pentru a fi siguri că suntem protejați atât noi, ca șoferi, cât și pasagerii și pietonii, în cazul unui accident rutier.

Pe fiecare continent există cel puţin o organizaţie care se ocupă cu testarea siguranţei vehiculelor noi în caz de accidente iar cea pentru Europa se numește Euro NCAP.

În fiecare an, specialiștii de aici fac teste serioase pentru a stabili ce modele de mașini de pe piață oferă o protecție ridicată celor aflați în interiorul autoturismului, adulți și copii, dar și pietonilor, în cazul în care are loc un eveniment rutier neplăcut. Cele mai importante teste sunt cele de impact dar și cele ce presupun evaluarea sistemelor de siguranță cu care sunt echipate mașinile.

Platforma cautimasina.ro a creat niște algoritmi unici care îți arată pentru fiecare anunț de vânzare auto, nou sau second hand, pe care îl vei găsi aici ce note a obținut modelul respectiv la testele Euro NCAP.

Iată care sunt cele mai sigure mașini conform testelor Euro NCAP desfășurate în 2020:

În categoria ”Mașini mici pentru familie”, Mercedes-Benz Clasa A este pe primul loc în topul celor mai sigure autoturisme. Acest model a obținut un punctaj de 96 din 100 în ceea ce privește siguranța adulților în cazul unui accident și 92% protecție pentru pietoni. Clasa A este dotată cu un sistem de frânare de urgență, o funcție ce menține vehiculul pe banda lui de circulație și cu un sistem ce controlează nivelul oboselii șoferului.

Audi A6 este pe primul loc în segmentul ”Mașini mari de familie”, obținând un scor de 93 % în ceea ce privește siguranța adulților și 85% a copiilor. Bineînțeles, a primit și un rating de 5 stele, mai ales că a obținut rezultate bune și în ceea ce privește asistența în caz de urgență.

Dacă ești interesat de o mașină SUV, cea mai sigură din această categorie este BMW X5. A obținut un scor de 89%, respectiv 86% referitor la siguranța adulților și a copiilor și 75% în ceea ce privește asistența în caz de urgentă.

Preferată de mulți șoferi români pentru fiabilitatea și performanțele tehnice, Volkswagen Golf este și una dintre cele mai sigure mașini. Tehnologia sa, numită V2X (vehicle to vehicle, vehicle to infrastructure) permite șoferilor să primească alerte legate de posibile accidente și a trecut cu succes testele de siguranță realizate de Euro NCAP.

Se știe de asemenea că Volvo, oricare ar fi modelul ales, este una dintre cele mai sigure mărci auto din lume. Preocupați în mod constant de sistemele de asistență, cei de la Volvo reușesc an de an să primească un rating excelent la testele de siguranță.

O altă mașină preferată de români, mai ales de către cei care au familie, este Skoda Octavia. Modelul producătorului din Cehia a încheiat testarea Euro Ncap cu 5 stele, Skoda Octavia primind un punctaj de 92% pentru protecția adulților și 88% pentru protecția copiilor.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini decapotabile care costă mai puțin de 3.500 de euro
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Cu ce se laudă 2021 în materie de lansări de noi modele
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro