brand

5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi

5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi

Mașinile cu garda înalta la sol, așa numitele SUV-uri, sunt din ce în ce mai alese de către șoferii români atunci când vine vorba de achiziție. Fie că sunt mașini noi sau second hand, SUV-urile sunt tot mai prezente pe drumurile din România, fie că le vedem în oraș sau în exterior. Potrivite pentru viața de familie, dar și pentru cei singuri, SUV-urile sunt impunătoare, puternice și cu calități tehnice deosebite.

Deși sunt considerate poate mai scumpe decât o mașină din clasa medie, normală de oraș, cei care conduc un astfel de autoturism cu siguranță vor descoperi și aprecia în același timp diferențele.

Dacă ești și tu în căutarea unui SUV, te invităm să interoghezi anunțurile disponibile pe platforma noastră, completând în secțiunea Caută, la tipul caroseriei - SUV.

În acest moment pe cautimasina.ro sunt disponibile peste 22.000 de anunțuri de SUV-uri.

Și pentru că ne-am gândit să îți facem decizia mai ușoară, îți vom prezenta o listă de 5 SUV-uri care sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor și care nu te vor lăsa la greu oricâte drumuri ai avea de parcurs.

Deschidem lista, cu SUV-ul autohton, Dacia Duster, ce are un raport calitate-preț excelent. Acest model nu numai că este destul de ieftin la achiziție, dar se descurcă la fel de bine și la piesele de schimb și la consumabile.

Un model nou din 2021 costă între între 19.500-21.000 de euro, dar poți găsi și modele mai vechi din 2011, 2012 la prețuri între 4.500-5.000 euro.

Volkswagen Tiguan păstrează multe dintre caracteristicile fratelui mai mare, Tuareg, nefăcând rabat de la calitate și confort. Spațioasă la interior și cu o linie de design elegantă la exterior, Tiguan este unul dintre cele mai fiabile SUV-uri, rezistând destul de mulți kilometri fără să fie nevoie să schimbi ceva. Consumul de asemenea este unul optim pentru dimensiunile mașinii iar motorul nu îți va face probleme, fiind unul dintre cele mai rezistente dintre cele create de Volkswagen.

Un model din 2020 poate ajunge până la 49.000 euro, însă pentru unul fabricat în 2010 vei plăti aproximativ 6.000 de euro.

Un alt SUV des văzut pe străzile din România este Hyundai Tucson și asta pe bună dreptate, fiind ales pentru consumul bun, cheltuielile moderate de întreținere și fiabilitatea motorului. Spațiul generos din interior l-a făcut câștigător pentru a fi o mașină perfectă pentru familie iar exteriorul este de asemenea destul de atractiv.

Un model din 2021 costă aproximativ 45.000 de euro, iar unul din 2010 aproximativ 5.500 euro.

La un buget ceva mai mare, poți alege liniștit un Audi Q5. Deși costurile de întreținere sunt mai mari datorită mărcii premium, a dotărilor și finisajelor pe care le are, performanța și calitatea mărcii germane te va impresiona cu adevărat. Audi Q5 este o mașină care se păstrează în timp și nu întâmpină probleme mari de ordin tehnic iar confortul cu care se conduce e greu de depășit.

Un model de Audi Q5 fabricat în 2021 îl găsești între 80.000-87.000 de euro, dar poți oricând să alegi o mașină deja rulată din 2009 la un preț între 10.000 - 12.000 euro.

Mitsubishi ASX este la rândul său un SUV fiabil care merită cu adevărat achiziționat. Cu dimensiunile unui autoturism din clasa compactă dar cu garda înaltă la sol, este ușor de manevrat și condus. De asemenea, și-a dovedit fiabilitatea în timp iar cheltuielile de întreținere sunt rezonabile.

Pe cautimasina.ro găsești un model de Mitsubishi ASX din 2017 la un preț de aproximativ 14.000 euro, în timp ce unul fabricat în 2010 poate costa între 6.200 - 6.500 euro.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Ce mașină îți poți cumpăra cu 3.000 de euro
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Cu ce se laudă 2021 în materie de lansări de noi modele
Prima ta mașină la un buget de 5.000 de euro
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro