brand

Ce mașină îți poți cumpăra cu 3.000 de euro

Ce mașină îți poți cumpăra cu 3.000 de euro

Să cumperi o mașină second hand nu este tocmai o alegere ușoară de făcut. Trebuie să iei în calcul criteriile importante pentru tine și care sunt nevoile principale pe care trebuie să ți le îndeplinească mașina, mai ales dacă vrei să investești ceva mai mulți bani.

Dacă însă vrei doar un autoturism cu care să te deplasezi mai ușor prin oraș și care să te ajute să nu mai depinzi de transportul în comun, sunt câteva variante destul de mulțumitoare. Chiar dacă anul de fabricație este unul puțin mai vechi, dacă inspectezi și analizezi viitoarea ta mașină second hand cu simț de răspundere suntem convinși că vei găsi ceva care să îți placă și la un buget rezonabil.

Echipa noastră a găsit pe platforma cautimasina.ro modele interesante la un buget de 3.000 de euro fabricate în 2009.

Mazda 3 este o mașină cu un aspect sportiv care te va mulțumi din mai multe puncte de vedere. Cu un motor de 1.6 l și 109 CP va accelera rapid la semafor și se va strecura printre cele mai înguste străzi. Consumul urban de 5.8 l/100 km și cel exterior de 3.8 l/100 km îți va arăta că este un autoturism care merită văzut și testat. Deși a obținut note mai mici la confort, în ceea ce privește performanța a obținut 4.1 din 5, ceea ce înseamnă că motorul nu te va lăsa la greu.

Un Ford C-max de 110 CP și un motor de 1.6 l motorină este perfect dacă ai nevoie de o mașină pentru familie. Încăpător atât pentru pasageri cât și cu un volum al portbagajului mulțumitor se încadrează ca o alegere mulțumitoare pentru un șofer cu familie.

Ford Fiesta este alegerea potrivită pentru o mașină micuță de oraș. Condusă atât de domni, cât și de către doamne, aceasta se parchează ușor și are cheltuieli de întreținere care vor ține cu bugetul tău. Modelul găsit de noi are un motor de 1.3 l și 170.000 km la bord, ceea ce pentru o mașină din 2009 este unul foarte bun.

Dacă ești fan mai mult al mașinilor nemțești, cu 3000 de euro poți cumpăra un Opel Astra sau un Volkswagen Polo. Ambele sunt potrivite ca mașini de oraș, cu un consum decent și cheltuieli de întreținere și eventuale reparații care nu sunt foarte mari.

Un Seat Ibiza concurează la fel de bine cu Skoda Fabia sau Opel Corsa. Toate sunt cochete, de oraș și cu performanțe tehnice bune. Depinde de tine ce design îți place mai mult și ce vrei să alegi.

Dacă vrei o mașină un pic mai mare dar la fel de rezonabilă la preț, poți alege un Ford Focus. Cu un consum în oraș de 5.9 l/100 km și exterior 4 l/100 km este destul de spațioasă și potrivită atât pentru șoferii singuri cât și pentru cei care au deja familie și copii.

Din listă nu putea lipsi Golful, unul dintre modelele preferate de români de la Volkswagen. Cu o fiabilitate cunoscută de-a lungul timpului, sisteme de siguranță la interior și cu motoare puternice, Golful s-ar putea să fie chiar o alegere potrivită la un buget de 3.000 de euro, deși este fabricat în 2009.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

De ce sunt populare mașinile second hand
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
mașini care te fac sa te simți mai bogat pe timp de criza
10 mașini ușor de parcat
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro