brand

Top 10 cele mai fiabile SUV-uri în 2024

Top 10 cele mai fiabile SUV-uri în 2024

În lumea auto, fiabilitatea ar trebui să fie o preocupare de top atunci când vine vorba de achiziționarea unui nou autoturism, fie că este vorba de un SUV sau un 4x4. Îți prezentăm mai jos cele mai fiabile modele pe care le poți cumpăra în 2023, conform sondajului Driver Power.

Primul indiciu că o mașină ar putea fi nesigură vine adesea când te afli pe marginea drumului, întrebându-te de ce nu pornește. Acesta este motivul pentru care sondajul de satisfacție a clienților Driver Power este atât de util.

Fiecare an, sondajul identifică cele mai fiabile mașini din Europa, bazându-se pe informațiile primite de la cei care le cunosc cel mai bine – proprietarii lor. Datele utilizate pentru a crea lista de mai jos provin de la proprietari care dețin mașina de un an sau mai puțin.

Top 10 cele mai fiabile SUV-uri și 4x4

1. Subaru Outback - 98.70%

Subaru Outback este un SUV de dimensiuni medii, cu tracțiune integrală permanentă (AWD), proiectat pentru a satisface nevoile aventurierilor moderni. Vehiculul este echipat cu un motor BOXER puternic și eficient, care asigură un condus plin de dinamism pe orice suprafață. Suspensia ridicată și garda la sol generoasă de 9,5 inci oferă o stabilitate excepțională pe drumuri accidentate și off-road. Interiorul spațios și confortabil este dotat cu materiale de înaltă calitate și tehnologii avansate, cum ar fi sistemul audio Harman Kardon cu 12 difuzoare și sistemul multimedia Subaru Starlink cu navigație integrată. Subaru Outback este un vehicul versatil și capabil, care îmbină performanțe excepționale cu confortul și siguranța.

2. Ford EcoSport - 98.27%

Ford EcoSport este un SUV compact, cu design modern și dinamic, care oferă o experiență de condus captivantă atât în oraș, cât și în afara acestuia. Vehiculul este echipat cu o gamă de motoare eficiente și economice, care asigură un condus plăcut și confortabil. Suspensia riguroasă și garda la sol generoasă de 200 mm oferă o stabilitate excelentă pe diverse tipuri de teren. Interiorul spațios și ergonomic este dotat cu materiale de înaltă calitate și tehnologii moderne, cum ar fi sistemul multimedia SYNC 3 cu ecran tactil de 8 inci și sistemul de asistență la parcare Ford Co-Pilot360. Ford EcoSport este un vehicul versatil și atractiv, care se adresează celor care apreciază designul elegant, performanța dinamică și confortul sporit.

3. Mazda CX-5 - 97.76%

Mazda CX-5 este un SUV compact, elegant și sportiv, care oferă o experiență de condus excepțională și un design interior sofisticat. Vehiculul este propulsat de o gamă de motoare SKYACTIV eficiente și dinamice, care asigură un condus plin de plăcere atât în oraș, cât și în afara acestuia. Suspensia precisă și garda la sol de 190 mm oferă o stabilitate excelentă la viteze mari și o manevrabilitate impecabilă pe diverse tipuri de drumuri. Interiorul spațios și elegant este îmbrăcat în materiale de înaltă calitate și este dotat cu tehnologii moderne, cum ar fi sistemul multimedia Mazda Connect cu ecran tactil de 8 inci și sistemul de siguranță i-Activsense cu numeroase sisteme de asistență la condus. Mazda CX-5 este un SUV premium care îmbină designul elegant, performanțele dinamice și tehnologiile avansate, oferind o experiență de condus de neuitat.

4. Lexus NX - 97.20%

Lexus NX este un SUV de lux de dimensiuni medii, care îmbină eleganța sofisticată cu tehnologiile avansate și performanțele dinamice. Designul exterior inspirat de conceptul „Tazuna” exprimă putere și încredere, în timp ce interiorul spațios și confortabil oferă o experiență de condus exclusivistă. Gama de motoare include un motor turbo pe benzină de 2.4 litri și un sistem hibrid plug-in, care asigură performanțe excepționale și consum redus de combustibil. Lexus NX este un vehicul premium care se adresează celor care apreciază designul rafinat, tehnologiile de ultimă generație și confortul suprem.

5. Lexus RX - 96.78%

Lexus RX este un SUV de lux de dimensiuni medii, care a revoluționat clasa sa de la lansarea sa în 1998. Acumulând o experiență de peste două decenii, Lexus RX continuă să se impună ca un reper în segmentul SUV-urilor premium, îmbinând eleganța sofisticată, tehnologiile avansate și performanțele dinamice. Designul exterior impunător, caracterizat de grila distinctivă "Spindle Grille" și linia elegantă a capotei, transmite un mesaj de putere și încredere. Interiorul spațios și confortabil, îmbrăcat în materiale de înaltă calitate, oferă o experiență de condus exclusivistă, cu un focus deosebit pe confortul pasagerilor. Gama de motoare include un motor turbo pe benzină de 2.4 litri și un sistem hibrid, care asigură performanțe excepționale, consum redus de combustibil și o eficiență energetică impresionantă. Lexus RX este un vehicul premium care se adresează celor care apreciază excelența în fiecare detaliu, tehnologiile de ultimă generație și confortul suprem.

6. Hyundai Kona - 96.75%

Hyundai Kona este un SUV compact și dinamic, care îmbină designul atrăgător cu performanțe excepționale și tehnologii avansate. Vehiculul se remarcă prin designul exterior modern și expresiv, cu linii ascuțite și accente LED distinctive. Interiorul spațios și confortabil oferă o experiență de condus plăcută și relaxantă, cu materiale de înaltă calitate și tehnologii moderne, cum ar fi sistemul multimedia cu ecran tactil de 10.25 inci și sistemul de asistență la condus Hyundai SmartSense. Hyundai Kona este disponibil în versiuni cu motor pe benzină, hybrid și electric, oferind o gamă largă de opțiuni pentru satisfacerea nevoilor diverselor categorii de clienți. Cu un raport calitate-preț excelent și un caracter versatil, Hyundai Kona se adresează celor care apreciază designul atrăgător, performanțele dinamice și tehnologiile moderne într-un SUV compact și accesibil.

7. Lexus UX - 96.60%

Lexus UX este un SUV compact de lux, care îmbină designul elegant și sofisticat cu tehnologiile avansate și performanțele dinamice. Vehiculul se remarcă prin designul exterior modern, cu linii fluide și armonioase, inspirate din filozofia Lexus "L-finesse". Interiorul spațios și confortabil oferă o experiență de condus exclusivistă, cu materiale de înaltă calitate, finisaje rafinate și numeroase tehnologii avansate, cum ar fi sistemul multimedia Lexus Interface cu ecran tactil de 12.3 inci și sistemul de siguranță Lexus Safety System+. Lexus UX este disponibil în versiuni cu motor pe benzină și hibrid, oferind un echilibru optim între performanțe și eficiență. Cu un stil elegant, tehnologii de ultimă generație și un confort excepțional, Lexus UX se adresează celor care apreciază un SUV compact și premium, care excelează în toate privințe.

8. Skoda Kodiaq - 96.46%

ŠKODA Kodiaq este un SUV de dimensiuni medii, robust și spațios, care îmbină caracteristicile unui vehicul familial cu performanțe dinamice și tehnologii avansate. Vehiculul se remarcă prin designul exterior elegant, cu linii puternice și o personalitate distinctă. Interiorul spațios și versatil oferă o experiență de condus confortabilă pentru până la șapte pasageri, iar portbagajul generos de până la 2065 de litri permite transportul cu ușurință al bagajelor de vacanță sau al echipamentului sportiv. Gama de motoare include opțiuni pe benzină, diesel și plug-in hybrid, oferind o combinație optimă de performanțe și eficiență. ŠKODA Kodiaq este echipat cu o serie de tehnologii moderne de asistență la condus, cum ar fi sistemul de frânare de urgență cu recunoaștere a pietonilor și sistemul de monitorizare a unghiului mort, contribuind la sporirea siguranței în timpul condusului. Cu un raport calitate-preț excelent și un caracter versatil, ŠKODA Kodiaq se adresează familiilor active care apreciază un SUV spațios, confortabil și sigur, ideal pentru a explora orașul, drumurile de munte sau vacanțele în afara orașului.

9. Volkswagen T-Roc - 96.08%

Volkswagen T-Roc este un SUV compact și elegant, care îmbină designul atractiv cu performanțe dinamice și tehnologii avansate. Vehiculul se remarcă prin designul exterior modern și expresiv, cu linii fluide și armonioase, inspirate din filosofia de design Volkswagen "New Compact Design". Interiorul spațios și confortabil oferă o experiență de condus plăcută și relaxantă, cu materiale de înaltă calitate și tehnologii moderne, cum ar fi sistemul multimedia cu ecran tactil de 8.25 inci și sistemul de asistență la condus IQ.DRIVE Travel Assist. Volkswagen T-Roc este disponibil în versiuni cu motor pe benzină, diesel și hibrid, oferind o gamă largă de opțiuni pentru satisfacerea nevoilor diverselor categorii de clienți. Cu un raport calitate-preț excelent și un caracter versatil, Volkswagen T-Roc se adresează celor care apreciază designul atrăgător, performanțele dinamice și tehnologiile moderne într-un SUV compact și accesibil.

10. Toyota RAV4 - 95.99%

Toyota RAV4, un SUV compact și versatil, reprezintă un punct de referință în segmentul său, fiind apreciat pentru designul modern, performanțele dinamice și tehnologiile avansate. Cu o experiență de peste 30 de ani în producția de SUV-uri, Toyota RAV4 se remarcă prin designul exterior robust și elegant, cu linii fluide și armonioase, inspirând o stare de încredere și siguranță. Interiorul spațios și confortabil oferă o experiență de condus relaxantă, fiind îmbrăcat în materiale de înaltă calitate și dotat cu tehnologii moderne, cum ar fi sistemul multimedia Touch 2 with Go Plus și sistemul de asistență la condus Toyota Safety Sense. Toyota RAV4 este disponibil într-o gamă variată de motorizări, inclusiv benzină, hibrid și plug-in hybrid, oferind o combinație optimă de performanțe, eficiență și emisii reduse de CO2. Cu un raport calitate-preț excelent și o versatilitate excepțională, Toyota RAV4 se adresează celor care apreciază un SUV compact, modern și eficient, ideal pentru oraș, drumeții sau aventuri în afara acestuia.

Concluzie

Când vine vorba de achiziționarea unui nou autoturism, fiabilitatea este esențială. Șase dintre cele zece cele mai fiabile 4x4 și SUV-uri provin de la mărci japoneze în 2023, ceea ce este un indicator foarte util pentru cumpărătorii de mașini noi.