brand

Top 10 cele mai fiabile mașini pe care să le cumperi în 2023

Top 10 cele mai fiabile mașini pe care să le cumperi în 2023

Toate mașinile moderne trec prin ani de cercetare, dezvoltare și testare pentru a se asigura că sunt cât mai robuste și mai fiabile posibil și că vor continua să funcționeze conform destinației pentru anii următori. În ciuda acestui fapt, unele mașini ajung totuși să se dovedească mult mai fiabile decât altele, ceea ce face ca fiabilitatea să fie unul dintre cei mai importanți factori pentru cei care cumpără o mașină nouă sau de ocazie. Sondajul Driver Power se bazează pe date de primă mână de la proprietari și, dacă doriți să știți care sunt cele mai fiabile mașini aflate la vânzare, aceștia sunt într-adevăr cei mai buni oameni pe care să-i întrebați.

Indiferent dacă cumpărați o mașină nouă sau la mâna a doua, mare sau mică, scumpă sau ieftină - toată lumea își dorește o mașină fiabilă. Nici o cantitate de tehnologie, performanță, materiale de lux sau design uimitor nu vă va ajuta dacă noua dumneavoastră achiziție nu pornește, se strică pe marginea drumului cu o regularitate monotonă sau acumulează facturi dureroase pentru reparații la atelier.

Fiabilitatea poate că nu este cea mai strălucitoare calitate la o mașină, dar este absolut esențială dacă doriți să aveți o experiență de proprietate satisfăcătoare și plăcută. Problema este că nu este deloc ușor să încerci să discerni care mașini sunt fiabile și care nu sunt. Fiabilitatea unei mașini este dificil de evaluat până când nu ați cumpărat mașina și nu o experimentați la fața locului, cu excepția cazului în care întrebați mii de proprietari de mașini care au făcut deja munca de teren pentru dumneavoastră. Este exact ceea ce face în fiecare an sondajul Driver Power privind satisfacția clienților de automobile.

Cele mai fiabile rezultate ale noastre privind mașinile noi se bazează pe cele mai recente date ale sondajului Driver Power pentru mașinile care sunt disponibile în prezent pentru a fi cumpărate noi. Proprietarii au fost întrebați despre satisfacția lor cu privire la standardul de calitate a construcției și fiabilitatea mașinilor pe care le dețin și le conduc zilnic, astfel încât datele rezultate oferă potențialilor cumpărători de mașini o perspectivă utilă asupra experienței de proprietate la care se pot aștepta.

La cumpărarea unei mașini noi, puțini se așteaptă să existe probleme, dar chiar și în cazul celor mai fiabile zece mașini noi, pot apărea defecțiuni. Acestea fiind spuse, de obicei, în jurul perioadei de trei până la șase ani (după ce a expirat garanția producătorului pentru majoritatea modelelor), mașinile pot dezvolta probleme mai grave, iar cumpărarea unei mașini noi este o modalitate bună de a evita această perioadă mai riscantă din ciclul de viață al mașinii. Scorurile de mai jos reprezintă evaluările medii pe care proprietarii acestor mașini le-au acordat pentru fiabilitate și calitatea construcției. În Driver Power sunt incluse doar mașinile care au primit suficiente răspunsuri pentru a oferi o acuratețe statistică completă.

10. Nissan Leaf - 96,69%

Mașinile de marcă japoneză au fost întotdeauna sinonime cu o bună fiabilitate, iar modelele Nissan nu fac excepție. Aflată pe locul zece în lista pentru primele 10 cele mai fiabile mașini din Driver Power 2023, Leaf se descurcă bine cu un scor de fiabilitate de 96,69%. De asemenea, mașina are un scor bun și pentru grupul motopropulsor, obținând pentru Leaf un loc trei în această categorie.

Leaf vine cu o garanție de trei ani sau 100.000 km (oricare dintre acestea survine mai întâi), iar proprietarii au fost rezonabil de mulțumiți de costurile generale de funcționare - clasând mașina pe locul 23 în clasamentul general în această secțiune a sondajului.

9. Hyundai Kona - 96,75%

Hyundai Kona este atât sigură, cât și fiabilă, potrivit Driver Power, deoarece se clasează pe locul nouă pentru ambele categorii. Cu toate acestea, a coborât de pe poziția a doua pentru fiabilitate în 2022.

Șoferii și proprietarii ne-au spus că Kona este extrem de bine înșurubată, iar garanția generoasă de cinci ani/kilometraj nelimitat de la Hyundai ar trebui să acopere majoritatea problemelor neașteptate care apar, punând astfel capăt oricăror îngrijorări. Kona a obținut un scor respectabil și în ceea ce privește costurile de funcționare, sugerând că întreținerea mașinii nu va sparge banca în cazul în care se întâmplă ce e mai rău.

8. Lexus RX - 96,78%

Lexus RX nu numai că ocupă un onorabil loc opt în ceea ce privește fiabilitatea, dar se clasează și pe locul trei în cadrul sondajului Driver Power 2023. Proprietarii ne spun că Lexus RX este foarte bine asamblat, mașina ieșind pe primul loc în ceea ce privește calitatea și finisarea interiorului, așa că scârțâiturile și zornăiturile ar trebui să fie puține și rare. Surprizele neașteptate ar trebui să fie acoperite de garanția inițială de trei ani a producătorului.

7. Lexus NX - 97,20%

Similar cu RX, Lexus NX excelează în toate domeniile așteptate, obținând două locuri 10 pentru fiabilitate și caracteristici de siguranță. Deși NX nu a apărut în sondajul Driver Power din 2022, marca are o reputație de primă clasă în ceea ce privește construirea de mașini sigure și fiabile. Proprietarii ne-au spus că finisajul și calitatea interiorului sunt excelente, iar mașina rezistă la viața de familie.

6. BMW i3 - 97,38%

În timp ce anul acesta a marcat dispariția supermini-ului electric BMW i3, deoarece BMW a decis să retragă modelul, proprietarii au ieșit să susțină EV-ul german în Driver Power. Ocupând primul loc la categoria calitate a construcției și locul șase la fiabilitate, mașina electrică deschizătoare de drumuri ar trebui să se dovedească o achiziție fără probleme.

BMW i3 s-a clasat pe locul 16 în clasamentul general al Driver Power și vine cu aceeași garanție de 3 ani ca și alte produse BMW, dar există și o garanție suplimentară de opt ani și 150.000 de km pentru pachetul de baterii litiu-ion.

5. Mazda CX-5 - 97,76%

În mod remarcabil, pentru al treilea an consecutiv, Mazda CX-5 obține un loc în top 5 la capitolul fiabilitate, deși a scăzut de pe locul trei în sondajul Driver Power din 2022. În general, SUV-ul destinat familiilor a avut o performanță admirabilă, scorurile de top 10 pentru valoare, fiabilitate și calitatea exterioară reflectă stima pe care proprietarii o au față de acesta.

4. Toyota Prius - 98,13%

Toyota Prius s-a clasat pe un foarte respectabil loc patru în ceea ce privește fiabilitatea, continuând reputația puternică a Toyota de a construi mașini sigure și fiabile.

În plus, sistemul hibrid și bateriile Toyota s-au dovedit a fi incredibil de fiabile. Nu numai că vine cu o garanție separată de 5 ani și o verificare gratuită la fiecare revizie, dar tehnologia și sistemele au fost testate și în lumea reală, Prius acumulând în mod obișnuit sute de mii de kilometri ca taxi.

3. Ford EcoSport - 98,27%

Ocupând al treilea loc în topul celor mai fiabile mașini este Ford EcoSport, proprietarii spunându-ne că micul SUV de la Ford abia dacă greșește o roată.

În timp ce interiorul nu pare la fel de premium în comparație cu unele dintre rivalele sale, EcoSport a fost proiectat pentru a fi robust încă de la început. Problemele tehnice și cele legate de elementele de siguranță raportate au fost, de asemenea, puține și rare.

2. Toyota GR Yaris - 98,66%

Fiabilitatea poate că nu este primul lucru pe care îl asociezi cu hot-hatch-urile, dar proprietarii nu sunt nevoiți să accepte niciun compromis când vine vorba de fiabilitatea modelului GR Yaris. Acesta ocupă un loc doi la nivel global pentru fiabilitate - înaintea poziției a treia pe care a ocupat-o pentru plăcerea de a conduce și valoare.

GR Yaris beneficiază de aceeași garanție ca și alte produse Toyota și Lexus și reafirmă reputația solidă a ambelor mărci, Toyota și Lexus ocupând patru dintre primele zece locuri în topul celor mai fiabile mașini noi. Proprietarii au ținut să precizeze că au considerat că GR este un model cu adevărat avantajos și bine construit.

Deși Yaris GR este un model specializat, diferit din punct de vedere mecanic de Yaris standard, multe componente tehnice sunt comune, astfel încât probleme precum cele legate de software ar trebui să fie ușor de rezolvat.

1. Subaru Outback - 98,70%

Ocupând prima poziție în topul celor mai fiabile mașini de cumpărat în 2023 este Subaru Outback. Un scor fantastic de 98,70% îl plasează în fruntea listei pentru fiabilitate, dar proprietarii îl plasează, de asemenea, pe primul loc pentru stil, pe al doilea pentru vizibilitatea de pe scaunul șoferului, pe al doilea pentru spațiul pentru picioare din spate și pe al treilea pentru confortul scaunelor din față.

Șapte dintre primele zece cele mai fiabile mașini pentru 2023 au venit de la mărci japoneze, dar Outback conduce detașat. Garanția oferită de Subaru nu numai că își întrece compatrioții cu o perioadă standard de acoperire de cinci ani/150.000 de kilometri și ar trebui să le ofere proprietarilor liniște sufletească încă de la început.