brand

Top 10 cele mai fiabile SUV-uri cu o vechime de cel mult un an

Top 10 cele mai fiabile SUV-uri cu o vechime de cel mult un an

Fiabilitatea ar trebui să fie o preocupare importantă atunci când vine vorba de achiziționarea oricărui autovehicul nou sau la mâna a doua, iar SUV-urile care sunt preferate tot mai mult de cumpărătorii britanici ca mijloc de transport al familiei, nu fac excepție. Desigur, aspectul și performanța unui automobil sau practicitatea sa te pot atrage inițial, dar nu vei putea să te bucuri de niciun automobil dacă acesta este constant tractat la service pentru reparații costisitoare.

Unul dintre cele mai mari probleme cu fiabilitatea este încercarea de a o estima înainte de a cumpăra. Adesea, primul semn că o mașină ar putea fi nesigură apare atunci când stai pe marginea drumului întrebându-te de ce nu pornește. De aceea, sondajul de satisfacție a clienților Driver Power este atât de util.

S-ar putea presupune că cele mai fiabile mașini pe care le poți cumpăra sunt 4x4-urile robuste și SUV-urile. În realitate, varietatea largă de tehnologii de la bord și grupurile motopropulsoare complexe și variate disponibile pe mașinile moderne pot fi la fel de susceptibile la defecte, indiferent de forma sau dimensiune.

În fiecare an, sondajul Driver Power selectează cele mai fiabile mașini din Marea Britanie cu informații de la cei care le cunosc cel mai bine, proprietarii lor.

Rezultatele noastre cele mai fiabile 4x4 și SUV se bazează pe cele mai recente date din sondajul Driver Power pentru mașinile care sunt în prezent disponibile pentru a fi cumpărate noi. Proprietarilor li s-a cerut să își exprime satisfacția cu privire la standardul de calitate a construcției și fiabilitatea mașinilor pe care le dețin și le conduc în fiecare zi, astfel încât datele rezultate oferă potențialilor cumpărători de mașini o perspectivă utilă asupra experienței de proprietate pe care se pot aștepta.

10. Toyota RAV4 - 95.99%

Toyota are o reputație puternică pentru construirea de mașini fiabile și robuste, deci nu numai că RAV4 este bine construit - cu rapoarte despre probleme și vizite la atelier fiind puține și departe între. Același lucru se poate spune despre multe dintre modelele Toyota și Lexus - cu cinci dintre primele 10 cele mai fiabile mașini din 2023 fiind construite de brand.

9. Volkswagen T-Roc - 96.08%

Deși de obicei par solide, Volkswagen nu a avut întotdeauna cea mai bună reputație pentru fiabilitatea absolută. T-Roc schimbă însă această tendință. Volkswagen a progresat în mod general în Driver Power în ultimii ani, iar T-Roc este un performer în mod special. SUV-ul bazat pe Golf a urcat de la locul 34 în clasamentul general Driver Power 2022 la locul 28 în sondajul 2023. Ratingul său de fiabilitate a scăzut ușor de la locul 7 la locul 9 printre SUV-urile colegii, dar totuși este o prestație bună.

8. Skoda Kodiaq - 96.46%

Clasat pe locul opt, Skoda Kodiaq este una dintre cele mai impresionante și atractive mașini de familie de pe piață. Constant în top zece pentru fiabilitate în Driver Power încă din 2021, Kodiaq a demonstrat că poate rezista vieții de zi cu zi a familiei.

7. Lexus UX - 96.60%

Nu numai că Lexus UX se clasează pe un respectabil locul șapte pentru fiabilitate, dar se clasează și în top zece pentru alte patru categorii în sondajul Driver Power 2023. Proprietarii ne spun că Lexus UX este foarte bine construit, cu mașina terminând înalt în clasamente atunci când vine vorba de calitatea interioară și exterioară, motor și cutie de viteze - și, important, fiabilitate.

6. Hyundai Kona - 96.75%

Clasându-se pe locul al șaselea în această listă și un lăudabil locul al nouălea în lista celor mai fiabile mașini din 2023, Kona continuă performanța puternică a Hyundai în ceea ce privește construirea de mașini sigure și fiabile.

Disponibil în forme mild-hybrid, full-hybrid și complet electrice, Kona ar trebui să se dovedească a fi o alegere fiabilă, fără probleme. Deși mașina a alunecat de pe poziția sa din 2022 de pe locul doi în clasamentul celor mai fiabile 4x4 și SUV, scorul său de satisfacție a clienților a crescut de fapt. Cu un nou Hyundai Kona lansat, revendicând premiul nostru Car of the Year 2023 vom căuta mai mult de același lucru anul viitor.

Nu numai că mașina este bine îmbinată în interior și în exterior, dar generoasa garanție Hyundai ar trebui să acopere majoritatea problemelor neașteptate cu acoperirea sa standard de cinci ani/fără limită de kilometri. Scorurile mai largi de întreținere și costuri de funcționare sunt ridicate, sugerând că mașina nu va provoca prea multă durere financiară atunci când vine timpul pentru un service.

5. Lexus RX - 96.78%

Lexus RX se clasează pe un foarte respectabil locul cinci în lista SUV, dar obține și un locul opt în cele cele mai fiabile mașini din 2023 și un lăudabil locul trei în total în sondajul Driver Power 2023. Proprietarii sunt foarte mulțumiți de modul în care RX este construit și de calitatea exterioară / interioară, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie solid pentru ceva timp de acum înainte.

4. Lexus NX - 97.20%

Similar cu UX și RX, Lexus NX excellează în toate zonele așteptate, revendicând locuri de top în Driver Power pentru fiabilitatea sa și caracteristicile de siguranță.

NX nu a apărut în sondajul Driver Power 2022, dar Lexus are o reputație solidă pentru siguranța și fiabilitatea mașinilor sale și asta s-a arătat în 2023. Calitatea și finisarea interioară, exteriorul și performanța generală a motorului și cutiei de viteze au clasat bine cu șoferii.

3. Mazda CX-5 - 97.76%

O altă terminare pe podium pentru Mazda CX-5 în clasamentul celor mai fiabile SUV-uri, rămânând exact în aceeași poziție în care a terminat în 2022. SUV-ul prietenos cu familia a alunecat ușor în clasamentele generale de fiabilitate pentru 2023, terminând al cincilea, dar a prestat admirabil în multe zone în sondajul în ansamblu cu scoruri de top 10 pentru valoare și calitatea exterioară.

2. Ford EcoSport - 98.27%

Un loc foarte respectabil al doilea în lista celor mai fiabile 4x4 și SUV echivalează cu un loc al treilea în general pentru fiabilitate în cele mai fiabile mașini în general pentru 2023, pentru EcoSport. Proprietarii sunt fericiți să laude micul SUV de la Ford. Fiabilitatea excelentă, împreună cu o performanță solidă în alte domenii, face din EcoSport o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV compact.

1. Subaru Outback - 98.70%

Pe locul întâi în lista noastră a celor mai fiabile SUV-uri noi în 2023 se află Subaru Outback, cu un impresionant scor de fiabilitate de 98,70%. Subaru are o lungă istorie de construcție de mașini fiabile, iar Outback continuă această tradiție. Proprietarii Outback sunt extrem de mulțumiți de fiabilitatea mașinii lor, cu puține rapoarte despre probleme mecanice sau defecte.