brand

Care sunt cele mai bune mașini pentru familie și cum le alegi

Alegerea și achiziționarea mașinii perfecte pentru familie înseamnă să găsești toate caracteristicile de care ai nevoie nu numai tu ci și cei dragi ție, într-un singur autoturism. Ofertele din piață sunt destul de variate, mașini noi dar și second hand fiind postate zilnic pe Internet.

Pentru a alege cu adevărat modelul potrivit, trebuie să iei în considerare nevoile întregii familii, păstrând totuși criteriile de funcționalitate, performanțe, siguranță și consum. Sigur, și bugetul are un cuvânt important de spus, fie că te îndrepți către alegerea unui autoturism nou, fie că mai degrabă alegi din ofertele de mașini second hand.

Așadar, atunci când te decizi să cumperi o mașină potrivită pentru întreaga familie, ar trebui să te concentrezi pe caracteristici ca:

1. Siguranța sporită

La mașinile pentru familie, designul nu mai este caracteristica principală. Ea trebuie să fie echipată mai degrabă corespunzător astfel încât familia ta să fie protejată în caz de orice eveniment neplăcut pe care l-ai putea avea în trafic. Așadar, echipa cautimasina.ro îți recomandă să alegi modele care au un rating de siguranță de 5 stele. Pentru toate modelele de mașini pe care le vei găsi la noi pe site ai o descriere specială în acest sens: poți vedea și analiza punctajul obținut de mașina care te interesează din punct de vedere siguranță copii, adulți, pietoni dar și a sistemelor de siguranță pe care le are incluse. Ai calcule cu privire și la rezistența în cazul unui impact frontal și lateral, atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.

2. Spațiu suficient

Atunci când cumperi o mașină pentru familie, spațiul și confortul pasagerilor este prioritar. Dacă ai copii mici, asigură-te că ai suficient spațiu pe bancheta din spate pentru a instala mai mult de un scaun special pentru ei.

3. Portbagaj încăpător

Alege modele care să aibă un portbagaj generos și cu bancheta din spate concepută pentru a se rabata, în cazul în care vei avea nevoie de spațiu extra pentru bagaje. Această caracteristică va fi foarte utilă mai ales atunci când veți pleca în vacanță și va fi nevoie să luați cu voi destul de multe bagaje.

4. Consum optim

Evident, mașinile cu un consum mic sunt cea mai bună opțiune, eficiența acestuia contând în drumurile lungi pe care le veți face împreună.

Am pregătit pentru tine și un top al celor mai fiabile mașini destinate întregii familii:

Peugeot 5008

Peugeot 5008 este un SUV ce are o capacitate de 7 locuri, fiind ideal pentru întreaga familie dar și pentru bagajele aferente, având un portbagaj generos ce se va potrivi cu toate nevoile întregii familii. Vei avea spațiu suficient atât pentru scaunele copiilor, cât și pentru toate valizele cu care trebuie să pleci la drum. În portbagaj încape fără probleme un cărucior, scăunele și chiar un pat pliant.

Skoda Superb

Skoda Superb Estate are dimensiuni impresionante în care va încăpea confortabil întreaga familie. Portbagajul este suficient de mare încât să încapă chiar și căruciorul nerabatat al copilui, iar designul este destul de elegant și frumos.

Opel Zafira

Opel Zafira este unul dintre cele mai populare autoturisme de tip monovolum, fiind nu numai atrăgătoare din punct de vedere design, cât și versatilă. Este loc suficient pentru 7 persoane iar posibilitatea de a rabata ultimul rând de scaune face ca portbagajul să devină unul cu adevărat uriaș.

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy Stepway este o mașină perfectă pentru întreaga familie, mai ales dacă dispui și de un buget ceva mai redus. Cu o capacitate de 7 locuri, motor economic și un cost accesibil, raportul calitate-preț este unul imbatabil pentru acest segment.

Volvo XC90

Dacă dispui de un buget mai mare, Volvo XC90 este cu adevărat mașina potrivită pentru întreaga familie. Având o capacitate de 7 locuri, nu numai că vei avea un spațiu suficient pentru toți pasagerii, dar și sisteme de siguranță active și pasive impresionante, fiind singura mașină din lume în care în cazul unui accident, nu și-a pierdut nimeni viața.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 5 cele mai fiabile motoare din toate timpurile
Cele mai bune 3 SUV-uri produse vreodată
Topul mașinilor care se strică cel mai rar
Top 5 mașini pe care vor să le conducă femeile
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021
Top 3 cele mai bune mașini de vacanță