brand

Top 10 cele mai bune mașini cu 7 locuri pe care să le cumperi în 2023

Top 10 cele mai bune mașini cu 7 locuri pe care să le cumperi în 2023

În prezent, vehiculele cu șapte locuri sunt extrem de populare în rândul familiilor, dar cele mai recente recolte seamănă foarte puțin cu cele oferite chiar și în urmă cu un deceniu. Aici vă prezentăm top 10 cele mai bune cele mai bune mașini cu șapte locuri aflate la vânzare în Europa, așa că, dacă sunteți pe piață pentru a transporta câțiva pasageri în plus, nu mai căutați.

În timp ce câteva MPV-uri tradiționale au rămas și au o mulțime de avantaje, alegerile cu care se confruntă cumpărătorii care doresc un vehicul capabil să transporte șapte persoane astăzi sunt împărțite în principal între SUV-uri și MPV-uri bazate pe furgonete. Modelele bazate pe furgonete, cum ar fi Citroen e-Berlingo, profită la maximum de spațiul, designul robust și costurile reduse ale modelelor de bază ale vehiculelor comerciale pentru a oferi o utilitate flexibilă, de dimensiuni familiale, cu un buget redus.

În ceea ce privește SUV-urile, alegerea continuă să crească, cu o mulțime de SUV-uri mari, cum ar fi Skoda Kodiaq și Kia Sorento, care oferă o capacitate de șapte locuri. Pentru mulți cumpărători, SUV-ul este văzut ca o alegere mai elegantă decât MPV-ul tradițional sau alternativele bazate pe furgonete, dar majoritatea se luptă să egaleze un MPV de dimensiuni similare în ceea ce privește utilitatea și spațiul total. Unele oferă mai degrabă o configurație de tip "5+2", în care scaunele din spate sunt mai potrivite pentru o utilizare ocazională, iar spațiul rămas în portbagaj, cu toate scaunele în funcțiune, poate fi foarte limitat.

Apoi, aparent într-o clasă de sine stătătoare, este mașina noastră de familie a anului 2023: Dacia Jogger. Break-ul/MPV-ul neconvențional sparge tiparele, luând un supermini accesibil și întinzându-l pentru a face loc unui al treilea rând, devenind cel mai accesibil vehicul cu 7 locuri din Europa, cu o oarecare diferență. Acum este oferit și cu propulsie hibridă, la fel ca multe dintre modelele de pe această listă, dar există și un EV sau două pentru cei care doresc să renunțe complet la combustia internă.

1. Dacia Jogger

Dacia Jogger, mașina noastră de familie a anului, oferă spațiu pentru șapte persoane și capacitatea de încărcare a bagajelor unui break, plus un stil SUV, la prețul unui supermini obișnuit. De asemenea, este la fel de ieftin de întreținut ca un hatchback compact, datorită adăugării recente a unui sistem de propulsie hibrid care nu consumă spațiu în habitaclu. În timpul testelor noastre, a consumat aproximativ 5.7 l/100km.

În ciuda dimensiunilor sale relativ compacte, scaunele de pe al treilea rând ale Jogger sunt surprinzător de spațioase, în timp ce restul habitaclului este plin de detalii atente, cum ar fi mesele de picnic rabatabile, în stil aeronaval, pentru cei din al doilea rând. De asemenea, există numeroase suporturi pentru pahare și compartimente punctate, iar toate modelele, cu excepția celui de bază, primesc un ecran tactil de infotainment de opt inci, împreună cu Apple CarPlay și Android Auto.

La doar 1.200 kg, Jogger este un vehicul ușor pe piața cu șapte locuri, ceea ce ajută la economia de combustibil și face ca mașina să fie mai agilă și mai manevrabilă la viteze mici decât SUV-urile mai mari și mai grele de pe această listă. Jogger Hybrid este la cel mai bun nivel absolut în oraș, unde se distanțează în modul EV, iar motoarele electrice oferă suficientă putere pentru a conduce lin și silențios.

2. Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq reînnoit a obținut premiul nostru pentru SUV-ul mare al anului în 2022 și 2023, datorită combinației câștigătoare de practicitate, valoare, agilitate surprinzătoare și rafinament discret a versatilului vehicul ceh. A primit câteva modificări stilistice și o cabină cu o senzație ușor mai premium ca parte a unui facelift în 2021, dar, din fericire, restul modelului Kodiaq a rămas în mare parte neschimbat.

În centrul atractivității lui Kodiaq se află interiorul său spațios și versatil, toate modelele, cu excepția celui de bază, fiind echipate cu șapte locuri. Este, de asemenea, plin de o mulțime de atingeri grijulii "Simply Clever" de la Skoda, inclusiv umbrelele depozitate în ușile din față, un torpedou cu două etaje și un dispozitiv de răzuire a gheții în spatele ușii de umplere a combustibilului.

Confortul și rafinamentul sunt, de asemenea, excelente, în timp ce marea Skoda se simte mult mai agilă și mai precisă la condus decât sugerează dimensiunile sale exterioare. Nu există nicio opțiune electrificată, dar motoarele pe benzină și diesel sunt fluide, dornice și eficiente, iar tracțiunea integrală este disponibilă opțional. Pe scurt, Skoda Kodiaq are toate bazele unui SUV de familie acoperite.

3. Kia EV9

În ultimii ani, Kia a trecut la un nivel mai ridicat al pieței, dar calitatea interiorului și a materialelor de la EV9 este cea mai bună pe care am văzut-o la această marcă și va fi, de departe, cea mai atrăgătoare mașină care va merge la școală.

Habitaclul arată la fel de modern, dar se pare că și în designul său a fost gândit din plin la nevoile familiei. Vizibilitatea este excelentă, există spații de depozitare peste tot și o multitudine de porturi USB, astfel încât toată lumea, de la primul până la al treilea rând, să își poată ține dispozitivele încărcate. De asemenea, există o mulțime de spațiu pentru picioare, datorită, în parte, unei podele complet plate, cu suficient spațiu pe scaunele din spate pentru a găzdui adulți de 1,80 m înălțime.

Aveți la dispoziție 333 de litri de spațiu în portbagaj atunci când toate cele șapte scaune sunt folosite, sau 828 de litri atunci când rândul din spate este rabatat. Există, de asemenea, până la 90 de litri de spațiu de depozitare suplimentar sub capotă. Kia spune că EV9 poate parcurge până la 540 de kilometri cu o singură încărcare, iar atunci când bateria se descarcă, puteți adăuga 240 de kilometri de autonomie în doar 15 minute folosind un încărcător ultra-rapid de 350 kW. Pur și simplu, acesta este automobilul complet electric cu șapte locuri pe care toți ceilalți vor trebui să îl învingă.

4. Kia Sorento

Dacă nu sunteți încă pregătit să treceți la electricitate, celălalt model cu șapte locuri de la Kia este un alt concurent de excepție în această clasă. Cu un aspect distinctiv, un interior de lux, mai multă tehnologie decât un multi rivali și o selecție de propulsoare eficiente, marele coreean este un favorit ferm al Auto Express.

Bineînțeles, Sorento este un SUV de familie în primul rând, ceea ce înseamnă un interior spațios care poate găzdui confortabil șapte adulți. Cu toate acestea, habitaclul este, de asemenea, cu mult peste rivalii mainstream în ceea ce privește aspectul și finisarea, cu materiale de înaltă calitate și ecrane de la perete la perete. Sistemul de infotainment arată foarte bine și este ușor de utilizat, în plus, beneficiați de cele mai noi sisteme de asistență pentru șofer.

Nu este la fel de ascuțit la condus ca rivalul său Skoda Kodiaq, dar rafinamentul și confortul sunt de primă clasă. Toate versiunile au tracțiune integrală și există, de asemenea, opțiunea unui sistem de propulsie hibridă plug-in care oferă o autonomie de 60 de kilometri în regim EV. Sorento este disponibil acum doar într-un singur nivel de echipare, dar vine în continuare încărcat de dotări. Dacă există o capcană, aceasta este faptul că aspirațiile Kia sunt egalate de prețurile sale.

5. Citroen e-Berlingo XL

Citroen e-Berlingo este mai degrabă un MPV decât un SUV, dar cele două clase au atât de multe trăsături comune încât ar fi o prostie să te gândești la una și nu la cealaltă. e-Berlingo este cât se poate de practic, deoarece se bazează pe o platformă de furgonetă. Problema aici este că arată și el ca o furgonetă, așa că, dacă stilul contează pentru tine, atunci ar fi bine să te uiți în altă parte.

Versiunile pe benzină și diesel ale lui Berlingo sunt disponibile din nou în Marea Britanie, dar numai în lungimea standard a caroseriei M, echipată cu cinci locuri. Pe de altă parte, modelul e-Berlingo complet electric este disponibil în versiunile M și XL, aceasta din urmă fiind cu 35 cm mai lungă și echipată cu un al treilea rând de scaune, ceea ce o face să aibă șapte locuri.

Totuși, nu este la fel de înghesuită ca unele SUV-uri cu șapte locuri; adulții de constituție medie vor putea să încapă fără probleme în acel al treilea rând. Un motor electric de 134 CP antrenează roțile din față, astfel încât, chiar și încărcat cu pasageri și bagaje, se simte destul de vioi datorită cuplului instantaneu de care dispune, în timp ce aduce, de asemenea, un plus vizibil de rafinament.

6. Nissan X-Trail

Cea mai recentă generație X-Trail este cea mai bună de până acum, oferind mai mult spațiu pentru pasageri și o calitate mai bună a habitaclului decât predecesorul său, și dispune de caracteristici de siguranță excelente și de configurația hibridă e-Power, unică la Nissan. Aceasta aduce o fluiditate și performanțe asemănătoare cu cele ale unui vehicul electric, fără anxietatea legată de autonomie, deși nu este la fel de eficient ca alte hibride din această listă.

De asemenea, SUV-ul mare este un croazieră decentă la viteze de autostradă, cu puțin zgomot de vânt sau de motor capabil să se infiltreze în habitaclu. Modul "e-Pedal Step", care permite o anumită conducere cu o singură pedală, este, de asemenea, deosebit de util în traficul urban.

7. Land Rover Discovery

Dacă ar exista un cuțit elvețian pe roți, acesta ar arăta probabil ca Discovery. Cu amestecul său de lux, confort, practicitate și abilități off-road, aceasta este o mașină de familie pentru toate anotimpurile. Și mai bine, revizuirile recente au adus un aspect ușor mai elegant, cel mai recent sistem de infotainment Pivi Pro și un interior care rivalizează cu modelele Range Rover în ceea ce privește atractivitatea de clasă club.

Motoarele mild-hybrid cu șase cilindri sunt la fel de fluide și discrete ca un majordom expert, în timp ce Disco rămâne la fel de calm și capabil pe șosea ca și în teren accidentat. De acord, Volvo XC90 și Audi Q7 sunt mai pricepuți în viraje, dar Disco este impresionant de rafinat și foarte confortabil. De asemenea, are un portbagaj imens și poate tracta până la 3.500 kg.

8. Peugeot 5008

Cel mai prietenos model Peugeot pentru familii este, de asemenea, unul dintre cele mai bune modele ale sale. În esență, o versiune alungită a modelului 3008, 5008 are un stil la fel de distinctiv, iar interiorul său îmbină un design extrem de modern cu cele mai noi tehnologii. Cu toate acestea, configurația i-Cockpit de la Peugeot nu este pentru toată lumea, deoarece trebuie să poți privi peste volan pentru a vedea panoul de instrumente. Vă recomandăm să o testați personal pentru a vă asigura că puteți găsi o poziție de condus confortabilă care să vă permită să vedeți cadranele.

Există o mulțime de spații de depozitare la îndemână în tot habitaclul, iar noi am constatat că urcarea în al treilea rând este mai ușoară decât la Skoda Kodiaq, deoarece rândul din mijloc al lui 5008 se împinge în față. Scaunele din spate sunt perfecte pentru copii și bune pentru adulți în călătoriile scurte. Cu toate cele șapte scaune pe loc, există doar 167 de litri de spațiu disponibil în portbagaj - cam atât cât oferă portbagajul unui Fiat 500 - dar în modul cu cinci locuri aveți 952 de litri pentru a vă juca.

În mișcare, combinația dintre manevrabilitatea îngrijită și confortul decent al Peugeot-ului îl face plăcut de condus, în timp ce în condiții de iarnă, sistemul inteligent Grip Control este un bun substitut pentru tracțiunea integrală. Din păcate, 5008 nu este disponibil cu motoarele hibride plug-in eficiente ale fratelui său mai mic, dar Peugeot urmează să adauge tehnologia mild-hybrid la cel mai mare SUV al său în cursul acestui an.

9. Volvo XC90

Este greu de crezut că frumoasa a doua generație Volvo XC90 are mai mult de opt ani. De la debutul elegantului suedez în 2015 - când a fost desemnat Mașina Anului de către Auto Express - au apărut o mulțime de rivali mai noi, iar noul său succesor complet electric, EX90, urmează să ajungă pe străzi în 2024. Și totuși, XC90 este la fel de dorit acum ca întotdeauna.

Nu numai că în interior există cu adevărat suficient spațiu pentru șapte adulți, dar interiorul minimalist arată de asemenea un nivel superior. Acest lucru îl diferențiază de rivali precum Audi Q7 și BMW X7, în timp ce scaunele sale sunt unele dintre cele mai confortabile din zonă.

În plus, experiența de condus relaxată a Volvo și echipamentele de siguranță de top din clasa sa ajută la scăderea tensiunii arteriale după o zi lungă. Și mai bine, adăugarea recentă a unei baterii mai mari de 18,8 kWh pentru modelul plug-in hybrid T8 a mărit autonomia EV la 65 de kilometri, ceea ce se traduce printr-o rată BiK prietenoasă de doar opt procente.

10. Land Rover Defender

Într-o clipită, Land Rover Defender a trecut de la un cal de povară utilitar la unul dintre cele mai bune SUV-uri premium de mari dimensiuni de pe piață. Stilul său fermecător de cutie va cuceri inimile multor cumpărători, dar aspectul său este susținut de niveluri impresionante de confort, o cabină inteligentă și o capacitate off-road incredibilă.

Defender este disponibil în trei forme: modelul 90 cu trei uși, modelul 110, care oferă locuri pentru cinci până la șapte persoane, și modelul și mai mare 130, care oferă spațiu pentru până la opt ocupanți. În cazul modelului Defender 110 echipat cu șapte locuri, rândul din mijloc oferă un spațiu amplu și poate glisa înainte pentru a face al treilea rând practicabil pentru copiii mai înalți, dacă nu pentru adulți.

Există suporturi pentru pahare, prize de curent și guri de aerisire pentru toți, în timp ce portbagajul de 231 de litri cu cele trei rânduri la locul lor se extinde până la 2.233 de litri, ceea ce reprezintă o performanță remarcabilă pentru o furgonetă, dacă rabatați scaunele din spate. Din păcate, nu puteți obține Defender cu șapte locuri și cu propulsie hibridă plug-in, iar motoarele obișnuite mild-hybrid pe benzină și diesel nu oferă un consum uimitor de combustibil. Totuși, aceasta este o cutie blufantă și verticală care cântărește mult peste două tone, așa că nu este deloc surprinzător.