brand

Cele mai bune mașini de familie de cumpărat în anul 2023

Cele mai bune mașini de familie de cumpărat în anul 2023

Găsirea celei mai bune mașini de familie poate fi o misiune mai dificilă decât ai crede, având în vedere faptul că în aceasta nu vor urca doar pasageri adulți, ci și copii. Din fericire însă, mulți producători de mașini și-au însușit responsabilitatea de a crea mașini de familie cât mai performante, la care siguranța primează, dar nici confortul nu este neglijat.

Hatchback-urile de familie oferă o economie mare de combustibil și mult spațiu într-un pachet compact, iar cele mai bune exemple sunt mașini polivalente, cu un amestec bun de calități. O serie de cumpărători, totuși, vor avea nevoie de spațiul suplimentar al unui SUV sau al unui break. Aici, de regulă, ai mai mult spațiu pe bancheta din spate pentru picioare, un portbagaj mai mare și un confort superior pe distanțe lungi, dar vei plăti ceva mai mult pentru a cumpăra unul și s-ar putea ca și economia de combustibil să fie afectată.

Pentru cel mai confortabil interior însă, s-ar putea să-ți dorești o mașină mare cu cinci sau șapte locuri, dar tendința modernă a mașinilor de familie înclină foarte mult spre modelele SUV și crossover. Cu acestea ai parte de o poziție mai confortabilă și un acces mai ușor în interiorul mașinii datorită înălțimii sale.

Există multă variate din care să alegi, iar dacă ai în plan să-ți cumperi o mașină de familie nouă, în curând, ți-am pregătit în acest articol marca cauțimașină.ro o listă cu câteva modele care s-ar putea să fie pe placul tău.

Dacia Jogger

Cu cele șapte locuri ale sale și mult mult spațiu atât pentru adulți, cât și pentru copii în scaune speciale de mașină, acest automobil românesc, destul de convenabil ca preț în comparație cu ce oferă concurența, este o variantă excelentă pentru familiile numeroase. Dacia Jogger chiar a primit titlul de cea mai bună mașină de familie anul acesta și nu dezamăgește cu nimic nici la capitolul performanțe și nici siguranță.

Pentru a menține costurile cât mai scăzute, Jogger-ul este un exemplu excelent de mașină la care s-a pus mai mult accent pe partea funcțională decât pe formă, ceea ce a dus și la aspectul său oarecum neobișnuit, dar inofensiv. La interior, Jogger arată destul de simplist în comparație cu rivalii săi, dar toate nivelurile de echipare oferă suficient confort pentru a te simți bine în ea, chiar și la drum lung. Astfel, indiferent de bugetul de investiție, dacă alegi un Jogger vei avea parte de: senzori de parcare, control de croazieră, aer condiționat, un radio DAB și conectivitate Bluetooth.

Skoda Octavia

Skoda Octavia este o mașină polivalentă uimitoare, care bifează toate cerințele unui cumpărător familist: preț competitiv, mult spațiu, tehnologie modernă la bord și o gamă de motoare eficiente pe benzină, diesel și hibride.

Fă o plimbare într-un showroom Skoda pentru a te uita mai bine la această mașină și vei observa cu siguranță designul elegant și curat, dar aspectul rafinat care te convinge imediat că nu este vorba de o mașină entry level, ci una dintr-o clasă superioară. Iar dacă tot vorbim de rafinament, hibridul plug-in Octavia iV este un câștigător la acest capitol, cu capacitatea sa de a călători departe numai cu energie electrică și emisii de CO2 de doar 22-33 g/km. De asemenea, el are costuri scăzute de mentenanță și permite economii uriașe de taxe pentru utilizatorii business.

Citroen C5 X

Citroen este de mult timp recunoscut pentru mașinile sale cu un aspect mai puțin obișnuit, dar confortabile. Iar modelul C5 X nu face excepție de la regulă. Aruncă o privire la C5 X și vei vedea că această mașină ieșită din comun este alcătuită dintr-un amestec de elemente de la berline de lux, break și chiar SUV-uri, și tocmai de aceea iese atât de ușor în evidență din mulțime.

În funcție de nivelul de echipare ales, C5 X este disponibil fie cu un motor pe benzină de 1,2 sau 1,6 litri, fie ca hibrid plug-in - acesta din urmă oferind până la 38 de mile autonomie electrică. Mai mult, indiferent de modelul pe care îl alegi, suspensia Progressive Hydraulic Cushion de la Citroen oferă mult rafinament.