brand

6 sfaturi pentru a obține cele mai mari reduceri la cumpărarea unei mașini

6 sfaturi pentru a obține cele mai mari reduceri la cumpărarea unei mașini

Fie că ne dorim o mașină nouă sau una second hand, fiecare dintre noi vrea să obțină cel mai bun preț și să facă cu adevărat o achiziție care merită toți banii.

Deși abilitățile tale de negociator sunt un factor important în întregul proces de a obține autoturismul dorit la un preț cât mai mic, există câteva aspecte în piața auto care te-ar putea ajuta să ai extra reduceri.

1. Achiziționează autoturisme în preajma sărbătorilor de iarnă sau cele pascale

De regulă în perioada celor mai importante sărbători din an, majoritatea oamenilor sunt axați pe achiziții care nu au legătură cu domeniul auto. Fie că banii îi folosesc pentru a cumpăra cadouri pentru cei dragi, fie că vor să călătorească, cererea clienților pentru automobile este scăzută în aceste perioade. De aceea, mulți dintre dintre dealeri auto dar și persoane fizice aplică reduceri substanțiale pentru autoturismele puse la vânzare.

2. Cumpără autoturismul în funcție de anotimp

În funcție de tipul de mașină pe care ți-l dorești, dacă aștepți momentul potrivit poți să obții reduceri de preț. De exemplu, mașinile cabrio sau coupe sunt mult mai scumpe primăvara și vara și au reduceri atunci când temperaturile devin mai scăzute. În cazul mașinilor de teren, lucrurile stau exact invers. SUV-urile sunt mai ieftine primăvara și vara și sunt la căutare mai mare, ceea ce implică și un preț mai ridicat, toamna și iarna.

3. Regula de aur: o mașină nouă cu reducere se cumpără la finalul lunii

Dacă îți dorești un autoturism abia ieșit de pe porțile fabricii, cel mai indicat ar fi să alegi să mergi la sfârșitul lunii în showroom-urile dealerilor auto. Iar asta dintr-un motiv extrem de simplu: vânzătorii își doresc să își atingă targetul de final de lună și atunci vor fi mai dispuși la negocieri și la scăderea unor procente mai mari din prețul de listă.

4. Cumpără atunci când se lansează un model nou

Dacă ai o marcă favorită și un model care știi că îți place deja, alege să cumperi atunci când apare varianta facelift sau upgrade a acestuia. Vei avea aproape aceeași mașină la un preț mult mai mic, întrucât dealerii vor face numeroase oferte pentru modelele apărute cu un an în urmă pentru a nu rămâne cu ele pe stoc și pentru a evita o mai mare depreciere a acestora.

5. Urmărește site-urile reprezentanțelor auto pentru a afla despre discounturile pe care le aplică

În funcție de politica fiecărei mărci sau reprezentanțe auto, există frecvent reduceri de preț care se aplică în anumite condiții pentru a stimula cererea de autoturisme. De aceea, este o idee foarte bună să urmărești ofertele acestora pentru a cumpăra modelul favorit la un preț mai scăzut.

6. Folosește Internetul pentru a descoperi anunțuri cu oferte pentru vânzările auto

Platforma noastră, cautimasina.ro, updatează în fiecare moment din peste 160 de site-uri de vânzări auto, anunțuri cu autoturisme noi sau deja rulate printre care de cele mai multe ori găsești și extra reduceri. Fie că sunt oferite direct de către dealeri sau parcuri auto, fie că persoanele fizice repostează anunțurile cu prețuri reduse, pe platforma cautimasina.ro la secțiunea Oferte găsești mereu autoturisme ce pot fi achiziționate la cele mai bune prețuri.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 10 cele mai fiabile mașini second hand 2021
Topul celor mai economice SUV-uri
Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Top mărci auto populare în România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Ce model de mașină să cumperi dacă este pentru prima oară când te urci la volan după absolvirea școlii de șoferi?
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021