brand

5 opțiuni extra care nu ar trebui să lipsească de la mașina ta nouă

5 opțiuni extra care nu ar trebui să lipsească de la mașina ta nouă

Principalul avantaj atunci când cumperi o mașină nouă este acela că poți să o personalizezi după bunul plac. Chiar dacă modelele sunt echipate standard și vin într-o anumită combinație de culori interior-exterior și dotări, poți să îi ceri dealerului auto să adauge o serie de opțiuni extra.

Și dacă tot te-ai hotărât să aloci o sumă considerabilă pentru o mașină nouă, sfatul nostru este să nu faci rabat și să ți-o personalizezi exact după bunul plac. Mai ales că există dotări extra care îți vor face viața de șofer mult mai ușoară și mai confortabilă, indiferent de cât de lungi vor fi drumurile pe care le vei avea de parcurs.

Iată ce opțiuni extra trebuie să ai neapărat pe viitoarea ta mașină, dacă modelul standard nu vine echipat astfel:

1. Airbag-uri

Siguranța unei mașini este una dintre cele mai importante aspecte. Deși toate modelele sunt echipate standard cu airbaguri frontale, ai posibilitatea să adaugi și airbag-uri laterale, airbag-uri tip cortină, airbag-uri pentru genunchi și airbag central, montat în cotieră. Astfel, atât tu cât și pasagerii tăi veți fi mult mai în siguranță în cazul nefericit al unui accident rutier.

2. Geamuri electrice spate

În 2021 nu există model de autoturism nou care să nu aibă geamuri electrice pe față. Dar ca să ai o mașină complet confortabilă, ar trebui și ca geamurile din spate să poată fi acționate astfel. Pasagerii tăi din spate vor fi mult mai mulțumiți.

3. Comenzi pe volan

Este foarte important ca atunci când conduci să nu fii distras de la drum. Astfel, un volan multifuncțional ce este prevăzut cu butoane prin care poți să acționezi principalele comenzi ale mașinii este de dorit. Va fi mult mai ușor să configurezi instrumentarul de bord, să reglezi volumul sau să schimbi melodia din playlist sau postul de radio.

4. Senzori de parcare și/sau cameră de marșarier

Atunci când vei parca, chiar și în locuri greu accesibile și cu puțină vizibilitate, niște senzori de parcare și o cameră de marșarier se vor dovedi niște opțiuni extrem de utile.

5. Mufă USB/USB-C

Cum din viața noastră nu mai poate lipsi tehnologia, o mufă prin care să îți poți încărca telefonul mobil se va dovedi mai mult decât necesară, mai ales dacă folosești aplicații precum Google Maps sau Waze ce îți vor descărca destul de mult bateria de la telefon.

Află ce dotări poate avea următoarea ta mașină, căutând printre anunțurile de vânzări de mașini noi disponibile la noi pe platformă.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

4 modele de mașini second hand de lux sub 10.000 de euro
De ce sunt populare mașinile second hand
7 pași pentru a-ți pregăti mașina pentru vacanța de vară
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
mașini care te fac sa te simți mai bogat pe timp de criza
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021