brand

(P) Tipuri de daune auto și ce soluție există în cazul în care o terță persoană v-a lovit mașina

Tipuri de daune auto și ce soluție există în cazul în care o terță persoană v-a lovit mașina

Cât costă reparația unei mașini lovite? Ce faceți când suntem loviți? Ce acoperă asigurarea auto în cazul unei coliziuni cu un alt vehicul? Cu siguranță vi s-a întâmplat să ieșiți din parcarea unui centru comercial și cineva să vă lovească portiera. În acest articol vom vorbi despre cele mai frecvente daune auto și ce trebuie să faceți în cazul în care o terță persoană v-a lovit mașina.

Tipuri de daune

Când are loc o daună auto, putem vorbi despre diferite situații care apar frecvent. În toate cazurile, caroseria și alte elemente ale vehiculului tind să se deterioreze destul de mult. Din acest motiv, este esențial să știți la cine să apelați pentru a remedia dauna.

Lovirea mașinii în partea din spate: Acest tip de lovitură apare de obicei când conduceți și mașina din spatele vostru nu oprește la timp și intră în mașina voastră. În acest caz, de cele mai multe ori, persoana responsabilă este cea care lovește mașina din fața sa, deoarece este obligată să respecte distanța de siguranță. Rezultatul? Lovirea părții din spate a mașinii și faruri sparte.

Lovirea mașinii în timp ce vehiculul este parcat: Dacă mașina voastră este lovită în timp ce este parcată, vina o va întotdeauna șoferul care circulă. Acesta este responsabil pentru daunele cauzate, ceea ce înseamnă că voi nu trebuie să plătiți nimic pentru reparația mașinii. Asigurarea RCA a celui vinovat va acoperi daunele provocate de acesta. În mod normal, zonele laterale, față și spate sunt cele afectate de acest tip de frecare și lovituri.

Lovirea mașinii din cauza pătrunderii pe o altă bandă de mers: Când mașina vă este lovită în timp ce conduceți, se poate întâmpla ca un alt vehicul să intre brusc pe banda pe care vă aflați. Vina va fi întotdeauna a șoferului care pătrunde pe altă bandă fără să semnalizeze la timp.

Lovirea mașinii în sensul giratoriu. Situații de genul acesta se produc frecvent în sensurile din cauza neacordării de prioritate. Cine este vinovat? Ei bine, în cazul lovirii mașinii din spate, vina o poartă întotdeauna șoferul care se află la volanul mașinii din spate care intră în mașina din față și, dacă o mașină trece pe o altă bandă, este responsabil șoferul care trece pe aceasta fără să se asigure. Deși trebuie să vă amintiți întotdeauna că mașina care se află pe banda exterioară sensului giratoriu are întotdeauna prioritate.

Lovirea mașinii când un șofer nu oprește la Stop: În acest caz, este întotdeauna foarte clar că vinovatul este șoferul care nu oprește la semnalul Stop. Dacă sunteți destul de ghinionist și suferiți o astfel de coliziune, cu un vehicul care a ratat o oprire, de exemplu, este foarte probabil ca mașina să fie lovită fie în portieră, fie în alte părți ale sale.

Ce faceți în cazul în care v-a lovit o terță parte?

Dacă o terță parte v-a lovit mașina, este important să urmați o serie de pași fundamentali:

În primul rând, trebuie să evaluați situația și, mai presus de toate, să verificați dacă există persoane vătămate între ocupanții ambelor vehicule. Dacă există, trebuie să sunați imediat la 112 pentru a solicita asistență medicală.

Amintiți-vă că trebuie să opriți vehiculul, să puneți triunghiurile de siguranță și să folosiți vesta reflectorizantă pentru a evita accidentele majore.

Apoi, trebuie să sunați la poliție pentru ca un polițist să vină să întocmească raportul privind accidentul.

De asemenea, vă recomandăm să intrați pe constataribucuresti.ro și să sunați la unul din numerele de site, pentru avizarea imediată a daunei. Nu este neaparat nevoie să faceți constatarea daunei imediat, dar avizarea daunei trebuie făcută imediat.

De ce să sunați la unul din numerele de pe site-ul amintit mai sus? Deoarece reprezentații lui oferă servicii complete de asistență, programare, întocmire dosar constatare daună RCA. Dacă persoana care v-a lovit mașina are încheiată o asigurare RCA la acest asigurator, acesta va fi primi imediat notificare daca luați decizia de a repara autoturismul în unitatea celor de la constataribucuresti.ro.

De asemenea, trebuie să știți că în cazul în care sunteți implicat într-un accident auto, asigurarea RCA este garanția că plata daunelor se face rapid și că persoanele care au provocat un accident sunt ferite, astfel, de grija unor procese nedorite. În plus, apelând la serviciile oferite de reprezentații acestui site, veți beneficia inclusiv de mașină la schimb pe perioada în care mașina se va află în service.

După cum puteți observa, indiferent de daunele pe care le poate suferi mașina voastră în trafic, nu trebuie să vă faceți griji. Asigurarea RCA a celui vinovat va acoperi costul reparațiilor, iar voi veți avea parte de beneficii importante dacă vei lua legătura cu oameni ce-și doresc să vă acorde tot sprijinul necesar în cazul unei astfel de situații neplăcute.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

De ce sunt populare mașinile second hand
Cum să negociezi cel mai bun preț pentru o mașină nouă
7 pași pentru a-ți pregăti mașina pentru vacanța de vară
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
5 avantaje ale mașinilor noi pe care nu ai cum să nu le remarci
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021