brand

8 sfaturi utile pentru a conduce preventiv

8 sfaturi utile pentru a conduce preventiv

Indiferent de ce marcă sau model am conduce, important este ca în trafic să avem un comportament defensiv pentru a evita orice situații neplăcute ar putea apărea.

Pentru că traficul din orașele mari este mai tot timpul haotic, indiferent că ai o mașină mică de oraș sau o limuzină de lux, pentru a nu produce dar și pentru a evita incidente, trebuie să ai o atitudine exemplară la volan. Și nu, nu este suficient doar să ai un permis de conducere. Este necesar să capeți experiență, să fii calm și atent atunci când conduci astfel încât să poți anticipa orice situație.

Nimeni nu își dorește să fie implicat în accidente rutiere chiar dacă acestea sunt unele ușoare.

Așadar, pentru astăzi ți-am pregătit o listă cu sfaturi utile pentru a conduce preventiv și pentru a nu implicat în incidente neplăcute.

Dacă nu ți-ai găsit încă mașina pe care să o conduci și care să îți îndeplinească toate criteriile și nevoile, te invităm să vezi ce anunțuri de vânzare sunt disponibile pe platforma noastră, în secțiunile Mașini Noi și Mașini Second Hand.

  1. Folosește semnalizarea pentru ca ceilalți participanți la trafic să vadă toate manevrele pe care vrei să le faci. De aceea, este important să verifici la intervale regulate de timp sistemul de iluminare și să te asiguri că toate becurile de semnalizare, stop pe frână, fază scurtă și fază lungă funcționează în parametri.
  2. Poartă centura de siguranță oriunde ai conduce, pe orice durată și fie că ești în oraș sau în exterior. Aceasta îți poate salva la propriu viața în cazul în care vei fi implicat într-un accident.
  3. Respectă culorile semafoarelor, indicatoarele rutiere sau limitele de viteză. Este cea mai simplă metodă de a conduce preventiv și de a putea fi atent la tot ce se întâmplă în jurul tău. Nu forța verdele, acordă întotdeauna prioritate atunci când aceasta este impusă și nu depăși limita de viteză pentru a fi în siguranță atât tu, cât și ceilalți șoferi, dar și pasageri și pietoni.
  4. Fii atent întotdeauna la trafic pentru a putea vedea dacă cel din fața ta frânează sau schimbă brusc direcția fără să semnalizeze. Cu siguranță vei putea să eviți situații neplăcute ca mici tamponări.
  5. Nu folosi telefonul mobil sau diverse alte gadgeturi atunci când conduci. Păstrează-ți atenția la trafic și trimite mesajele sau inițiază apelurile atunci când staționezi.
  6. Asigură-te în oglinzi înainte de a face orice manevră, la 360 de grade. Aşa vei şti ce ai înainte, lateral şi în spate şi vei putea acţiona în consecinţă în caz de urgenţă.
  7. Păstrează distanța față de mașina din fața ta. Astfel vei reuși să reacționezi în timp util dacă acesta face vreo manevră neașteptată.
  8. Utilizează frâna de motor pentru a încetini înainte de intrarea în viraje, pentru a controla traiectoria maşinii şi a ieşi din derapaj, precum şi pentru a încetini în pantă.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

4 modele de mașini second hand de lux sub 10.000 de euro
De ce sunt populare mașinile second hand
7 pași pentru a-ți pregăti mașina pentru vacanța de vară
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
mașini care te fac sa te simți mai bogat pe timp de criza
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021