brand

Top motoare fiabile pe benzină

Top motoare fiabile pe benzină

Fiabilitatea este cu siguranță o calitate pe care o căutăm la fiecare mașină atunci când dorim să o achiziționăm. Dincolo de performanțe tehnice și consum, rezistența în timp a unui autoturism este un deziderat. Pentru că, nu-i așa, nimeni nu vrea o mașină cu care să stea numai în service pentru reparații.

Deși trendul se conturează din ce în ce mai mult către înlocuirea autoturismelor ce funcționează pe baza combustibililor clasici cu cele electrice, motoarele pe benzină sau motorină rămân cu câteva atuuri greu de egalat.

Cum până la înlocuirea definitivă a motoarelor clasice cu cele electrice va fi una de durată, astăzi ne-am gândit să facem un top al celor mai fiabile motoare pe benzină.

Așadar, dacă ești în căutarea unei mașini noi sau second hand, verifică ce motoare ai putea să selectezi pentru a face o achiziție eficientă.

1. Honda – 2.0 K20 221 CP

Turbo-ul K20C sau 2.0 VTEC Turbo este un motor de 2.0 litri în linie, 4 cilindri, pe benzină, cu injecție directă ce oferă astfel o eficiență ridicată din punct de vedere consum și emisii scăzute. Poate dezvolta o putere de la 160 la 221 CP și a fost instalat pentru prima dată în 2015 pe modelul Civic Type-R și îmbunătățit ulterior pentru S2000.

2. BMW – 2.5 M50B25 192 CP

Cunoscute ca cele mai bune motoare pe benzină, în 6 cilindri, fără turbo și cu o fiabilitatea ridicată, acestea parcurg mii de kilometri fără a avea probleme de servisare.

Astăzi poți găsi un astfel de motor pe modele de BMW Seria 3 produse în perioada 1991-2004 iar dacă ești în căutarea unei mașini second hand merită să-l iei în considerare pentru achiziție.

3. Audi – 4.2 40V 300 CP

Este unul dintre cele mai bune motoare fabricate de constructorul german. Deși modelele de la Audi se remarcă în special prin calitatea componentelor și a designului reușit, acest motor este unul extrem de fiabil.

Instalat pe modele A6, A8, S6 sau S8, cu transmisie manuală, este un motor cu performanțe extrem de bune și care nu a întâmpinat probleme.

4. BMW – 5.0 M70 300 CP

Inginerii de la BMW au creat un alt motor foarte reușit, pe lângă cel expus anterior. Montat pe seriile Seria 7 și 8, se remarcă prin putere și performanțe ridicate. Motorul clasic de 300 CP este unul dintre cele mai fiabile din toate timpurile, autoturismele care au instalat această versiune depășind un rulaj de 1 milion de km fără a întâmpina probleme.

5. Volvo – 2.3 B5234T4 i5 250 CP

Cu 5 pistoane în linie și dezvoltând o putere între 150-250 CP, acest motor s-a dovedit a fiunul extrem de performant, dar și rezistent în timp. Cel mai puternic motor din această linie a fost utilizat pentru a echipa modelul 850 R.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Topul celor mai economice SUV-uri
Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021