brand

Modul în care mărcile auto devin faimoase prin intermediul jocurilor video

Relația dintre jocurile video și producătorii de vehicule este una simbiotică – prin prezentarea către publicul larg a unor vehicule pe care mulți nu le-ar putea conduce niciodată în plan real, cu atât mai puțin să participe în cadrul unei curse la volanul lor. Afișele vehiculelor performante au aglomerat pereții camerelor a generații întregi, dar există șanse mari ca afișele de astăzi să nu vină de la producătorii de mașini. În schimb, provin din jocuri video precum Forza, Gran Turismo și Need For Speed. Pe măsură ce e-sporturile devin din ce în ce mai populare și jocurile de curse pot fi accesate cu ușurință și de pe telefonul mobil, brandurile de mașini găsesc și mai multe oportunități de a-și prezenta moștenirea prin jocuri.

Modul în care mărcile auto devin faimoase prin intermediul jocurilor video

Jocurile de curse auto au ceva în comun cu sporturile minții, cum ar fi pokerul și șahul. În ambele cazuri, a ajunge la linia de sosire victorios depinde mult de strategie. Jucătorul planifică înainte, dar acționează și pe baza instinctului atunci când nu mai este timp de pierdut. În jocurile de curse auto, fiecare curbă este diferită. Dacă, de exemplu, există una urmată de un drum drept lung, atunci focalizarea nu se pune atât pe intrarea în curbă, cât pe ieșirea din ea. În poker, fiecare mână este diferită. Dacă cel care face plățile are una bună, va trebui să controleze în continuare clasamentul general și probabilitatea fiecărei mâini noi care apare, astfel încât să poată obține un avantaj asupra celorlalți jucători. Cu alte cuvinte, pot exista „mai multe viraje” decât în cursele auto.

Deși Gran Turismo, creat de Polyphony Digital, nu a fost primul joc de curse care a ajuns pe console, a schimbat genul pentru totdeauna, oferind grafică realistă și peste 100 de vehicule cu licență de condus. Seria a vândut peste 76 de milioane de exemplare de la debutul său în 1997, iar jocurile sale sunt adesea prezentate în mod vizibil de PlayStation pentru a demonstra capacitățile tehnice ale consolei de jocuri.

Lista mașinilor prezentate în Gran Turismo s-a triplat de-a lungul anilor, iar jucătorii pot experimenta unele dintre ele chiar înaintea șoferilor din viața reală. De exemplu, BMW a lansat Seria 6 în joc, înainte de a debuta în lumea reală. În trecut, Toyota și Nissan au furnizat chiar și discuri demo Gran Turismo împreună cu materiale de marketing pentru vehicule.

Jocul Gran Turismo Sport și-a onorat partenerii cu Brand Central - un portal pentru achiziționarea de mașini și învățarea istoriei fiecărui producător. Noua funcție a fost concepută pentru a ajuta la descoperirea mărcilor din lumea reală și include „filme premium” realizate de fiecare dintre aceste companii.

Mărci precum BMW, Aston Martin și Mercedes s-au asociat cu Gran Turismo pentru a prezenta mașini cu „viziune” - concepte în sine care pot fi conduse și pe care nu le vei găsi nicăieri altundeva.

Franciza jocului Forza a devenit la un moment dat cea mai bine vândută franciză de curse. Cu peste trei milioane de jucători care se alătură online în fiecare lună în timpul Campionatului Forza Racing, există multă conștientizare a mărcii pentru partenerii de vehicule. Ford a fost partener cu Forza de la jocul inițial lansat în 2005 și oferă o mare varietate de vehicule din joc, care includ modelul clasic T și Ford GT 2017.

Ford chiar a oferit dezvoltatorului Forza Turn 10 Studios o privire avansată asupra noului Ford GT la începutul fazei sale conceptuale, oferindu-le acces la schemă și la alte detalii pentru a-și face versiunea în joc cât mai aproape de realitate.

Jocurile video și fanii auto se intersectează în mod regulat, iar mărcile de vehicule înțeleg valoarea marketingului pentru acest public angajat - mergând până la a lansa cel mai recent model pentru jucători. Porsche a dezvăluit Porsche 911 GT2 RS 2018 în cadrul conferinței de presă Microsoft E3 2017 pentru a promova Forza Motorsport 7 - marcând prima dată când un vehicul a debutat în cadrul evenimentului.

Parteneriatul cu jocurile poate face din mărcile auto de înaltă nișă un nume cunoscut. Jucătorii care „testează” vehiculele într-un joc își creează deja anumite preferințe, ceea ce poate duce la loialitatea față de o anumită marcă în plan real.

Modul în care mărcile auto devin faimoase prin intermediul jocurilor video

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Topul celor mai economice SUV-uri
Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021