brand

5 moduri de a atenua deprecierea unei mașini noi

5 moduri de a atenua deprecierea unei mașini noi

O mașină nouă vine la pachet cu multe beneficii care nu pot fi egalate de cele deja rulate. Funcționarea impecabilă, designul interior și exterior fără probleme dar și garanția că nu vei avea probleme tehnice prea curând sunt avantaje care primează la modelele noi achiziționate.

Totuși o mașină nouă vine și cu un dezavantaj: deprecierea.

Este cunoscut faptul că statistic, aproape toate modelele noi se depreciază în primii doi trei de la achiziție cu aproximativ 20%.

Există însă modalități prin care poți să limitezi pierderea financiară și să poți să revinzi mașina la un preț cât mai avantajos, dacă alegi să cumperi inspirat încă de la început.

Pe platforma noastră, pentru fiecare anunț de vânzare pe care îl vei găsi, atât pentru mașini noi, cât și pentru mașini second hand, găsești o analiză de depreciere pentru a putea compara mai bine ce modele sunt mai avantajoase din acest punct de vedere.

În acest articol, ți-am pregătit o serie de sfaturi utile pentru a alege un model care are mai puține șanse de depreciere, atunci când alegi să cumperi o mașină nou nouță.

1. Alege mărci și modele care și-au dovedit fiabilitatea în timp

Unii dintre producătorii de mașini sunt mult mai bine cotați decât alții, demonstrând ani de-a rândul că ei construiesc mașini rezistente în timp și cu performanțe tehnice deosebite. Așadar, atunci când vrei să cumperi un model, interesează-te de review-urile anterioare.

2. Îndreaptă-te către o culoare standard

Deși poate nu credeai, mașinile ce au culori standard ca alb, negru, argintiu sau gri se revând mult mai bine decât cele care au culori mai ieșite din comun, ca verde sau portocaliu, de exemplu. De aceea, dacă vrei ca peste câțiva ani să vinzi mașina, este indicat să alegi încă de pe acum o culoare standard.

3. Condu preventiv

Cu siguranță o mașină implicată în accidente rutiere va avea un preț de revânzare mai mic decât una care nu a fost în service pentru asemenea reparații majore. Condusul preventiv și atenția în trafic te pot ajuta astfel să eviți scăderea masivă a valorii mașinii.

4. Întreține-o și fă-i regulat reviziile

Cu cât o mașină este mai îngrijită, cu atât va arăta mai bine chiar și după niște ani de la achiziție. De aceea, asigură-te că o menții curată, atât interior, cât și exterior și schimbi consumabilele ca ulei, filtre și distribuție la numărul de kilometri indicați. Astfel ai mai multe șanse să obții un preț mai bun atunci când te decizi să o revinzi.

5. Evită modificările de tip tuning

Deși poate te gândești să îi modifici motorul sau să îi adaugi un sistem audio care să ocupe tot portbagajul, trebuie să iei în calcul că viitorii cumpărători s-ar putea să nu fie atât de pasionați ca tine în legătură cu astfel de modificări aduse mașinii. De aceea, dacă vrei să o revinzi peste niște ani, ia în considerare că astfel de îmbunătățiri s-ar putea putea chiar să scadă valoarea autoturismului.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

De ce sunt populare mașinile second hand
Ce mașini decapotabile poți să alegi pentru vara 2021!
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
mașini care te fac sa te simți mai bogat pe timp de criza
Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro