brand

Volkswagen ID.7 Tourer - Primul Combi Electric al Brandului

Volkswagen ID.7 Tourer - Primul Combi Electric al Brandului

Volkswagen, renumitul brand auto german, a intrat într-o nouă eră a mobilității cu lansarea primului său combi electric, ID.7 Tourer. Acest model revoluționar îmbină funcționalitatea unui combi cu eficiența și sustenabilitatea unui vehicul electric.

Conform așteptărilor, designul exterior al ID.7 Tourer este similar cu cel al modelului hatchback, ID.7. Cu toate acestea, profilul său allonge accentuează și mai mult acoperișul de contrast și barele de acoperiș argintii. În plus, secțiunea sa posterioară robustă prezintă aceleași lumini dramatice ca și modelul hatchback.

ID.7 Tourer măsoară 4961 milimetri (195.3 inchi) în lungime, 1862 mm (73.3 inchi) în lățime (fără oglinzi) și 1536 mm (60.4 inchi) în înălțime. Între axe, măsoară 2971 mm (117 inchi), aceleași dimensiuni ca modelul standard ID.7.

Cu toate acestea, ID.7 Tourer se distinge prin capacitatea sa de stocare îmbunătățită. Cu scaunele din spate în poziția normală, combiul electric poate transporta 605 litri (21.3 metri cubi) sau cu 73 de litri (2.5 metri cubi) mai mult decât sedanul. Cu bancheta din spate pliată, capacitatea de încărcare crește la 1.714 litri (60.5 metri cubi), o creștere substanțială de 128 de litri (4.5 litri).

Volkswagen ID.7 Tourer - Primul Combi Electric al Brandului

Interiorul ID.7 Tourer este la fel de impresionant ca și exteriorul. Calitatea materialelor utilizate și atenția la detalii reprezintă un progres uriaș în comparație cu celelalte modele ID ale VW. Un ecran de infotainment de 15 inch este standard pe toate modelele și dispune de aceeași interfață nouă de utilizator ca și modelul hatchback.

ID.7 Tourer este echipat cu același motor electric montat la spate pe care îl veți găsi și în modelul hatchback. Acesta oferă 282 de cai putere (210 kilowați) și 402 pound-feet (545 Newton-metru) de cuplu. Versiunea Pro disponibilă la lansare dispune de o baterie cu o capacitate utilizabilă de 77 kWh, dar este planificată și o versiune Pro S cu un pachet mai mare de 86 kWh.

Cu bateria mai mare, VW estimează că combiul va parcurge 685 de kilometri conform ciclului WLTP înainte de a rămâne fără energie.

Producția ID.7 Tourer va avea loc în aceeași fabrică din Emden, Germania, unde VW asamblează modelul standard ID.7.

Cu lansarea ID.7 Tourer, Volkswagen demonstrează angajamentul său ferm față de mobilitatea electrică. Acest model inovator combină practicitatea unui combi cu avantajele unui vehicul electric, făcându-l o opțiune atractivă pentru consumatorii care caută o combinație de spațiu, eficiență și sustenabilitate.

Volkswagen ID.7 Tourer este, fără îndoială, o adăugare semnificativă la portofoliul de vehicule electrice al brandului german. Cu designul său atrăgător, spațiul generos de încărcare și performanțele impresionante, acesta promite să fie un hit în rândul fanilor de combi și entuziaștilor de mașini electrice.