brand

Când va fi lansat VW ID.7, urmașul 100% electric al popularului Passat?

Când va fi lansat VW ID.7, urmașul 100% electric al popularului Passat?

În 2018 și 2019 Volkswagen a prezentat conceptele ID. Vizzion și ID. Space Vizzion, care prefigurau un sedan și un break 100% electrice.

Se pare că planurile anunțate atunci prind contur și pentru 2023 este programată deja lansarea lui ID.7, modelul ce se vrea a fi urmașul 100% electric al popularului Passat.

Noul model ID va folosi arhitectura MEB de dimensiune completă a companiei, care va oferi ulterior o gamă de grupuri motopropulsoare cu tracțiune spate sau pe patru roți și va fi fabricat la Emden, Germania.

Prima versiune anunțată în 2023 este cea de berlină și va purta numele de ID.7, însă VW a anunțat ulterior că ia în calcul și lansarea unei versiuni break ce va fi bazată pe conceptul ID Space Vizzion.

Prima berlină cu zero emisii produsă de Volkswagen, ID.7, va primi și un design destul de sportiv și în ceea ce privește dimensiunile exterioare se vor potrivi în mare parte cu cele ale versiunii Passat cu motor cu combustie. Se așteaptă de asemenea ca interiorul noului model să ofere la fel de mult spațiu ca Phaeton, model care și-a încheiat ciclul de viață în 2016.

În ceea ce privește designul exterior, se pare că partea frontală a lui ID.7 va fi destul de apropiată cu cea pe care o vedem pe ID.3, ID.4 și ID.5, farurile LED înguste fiind conectate în partea superioară printr-o baghetă luminoasă.

ID.7 anunță de asemenea și un caracter sportiv datorită profilului „fastback”, ampatamentului extins, plafonului plonjat către partea posterioară, mânerele ușilor integrate și oglinzile retrovizoare „ancorate” de portiere.

Sistemul de propulsie electric va oferi o putere cuprinsă între 270 și 400 CP, bateria va avea o capacitate de 100 kWh și autonomia va fi undeva la 700 km.