brand

Volkswagen ID.7 Tourer: Primul Combi electric al mărcii

Volkswagen ID.7 Tourer: Primul Combi electric al mărcii

Cu o tradiție de șase decenii în segmentul break, Volkswagen este în sfârșit pregătit să introducă primul său break complet electric. ID.7 va fi varianta mai practică a sedanului ID.7, care acum începe să ajungă în showroom-urile companiei din Europa.

Cu un profil elegant și un corp optimizat din punct de vedere aerodinamic, ID.7 Tourer va avea un coeficient de rezistență de 0,24, fiind doar ușor mai puțin eficient din punct de vedere aerodinamic decât sedanul electric cu un Cd de 0,23.

Oamenii cumpără break-uri pentru capacitatea lor de a transporta mai multe bagaje. În cazul primului break Volkswagen fără emisii de CO2, cu cinci persoane la bord, acesta va putea înghiți până la 545 de litri de bagaje. Pliați bancheta din spate și veți avea până la 1.714 litri de volum.

O comparație rapidă cu noul Volkswagen Passat – un alt break cu siglă VW – arată că omologul său electric este semnificativ mai mic în ceea ce privește capacitatea portbagajului. Într-o configurație cu cinci locuri, Passat 2024 – vândut doar ca break – are 690 de litri de spațiu de depozitare. Acest lucru se extinde la 1.920 de litri când bancheta din spate este pliată, ceea ce reprezintă o creștere majoră de 140 de litri comparativ cu Passat-ul anterior.

Nu există informații disponibile cu privire la opțiunile de propulsie ale ID.7 Tourer, dar Volkswagen afirmă că modelul se bazează pe platforma companiei, MEB. Credem că break-ul va reflecta sistemul de propulsie electrică al sedanului ID.7, ceea ce înseamnă un motor electric montat în spate cu o putere de 282 de cai putere. ID.7 este momentan vândut cu baterii de 77 și 89 de kilowați-oră și o autonomie de până la 690 de kilometri măsurată de WLTP.

La fel ca ID.7 sedan, noua variantă break va fi produsă la fabrica Volkswagen din Emden, Germania. Producătorul promite să lanseze mai multe informații și fotografii complet dezvăluite ale modelului în lunile următoare. ID.7 Tourer ar trebui să fie în showroom-urile VW din toată Europa anul viitor.