brand

Primele imagini cu Volkswagen ID.7 GTX

Primele imagini cu Volkswagen ID.7 GTX

Brandul nou-înființat GTX este rezervat pentru mașinile sport 100% electrice de la Volkswagen și, deși până acum a fost prezent doar pe ID.4 și ID.5, ID.7 a fost confirmat ca fiind următorul model care va purta această emblemă.

ID.7 GTX va fi dezvăluit în întregime la Salonul IAA Mobility Show din München, între 5 și 10 septembrie, chiar înainte ca berlina ID.7 obișnuită să fie pusă în vânzare în toamnă. La fel ca alte modele GTX, va oferi modificări exterioare destul de ușoare și o creștere a performanțelor.

VW a prezentat ID.7 GTX arătând câteva imagini de aproape. Principalele modificări vor veni grație accentelor negre lucioase, a unui acoperiș negru, a geamurilor fumurii și a emblemei GTX. Interiorul va veni cu cusături roșii pe scaune, bord și uși, pentru a se asorta cu vopseaua exterioară.

Fiind o berlină exclusiv electrică axată pe performanță, ID.7 GTX va concura cu modele precum Tesla Model 3, BMW i4 și Polestar 2. Pentru a-i oferi o șansă de a lupta, Volkswagen a montat un sistem cu două motoare, care ne așteptăm să fie alimentat de o baterie de 82 kWh - față de unitatea de 77 kWh regăsită în modelele ID.4 și ID.5 GTX. Cifrele de putere nu au fost încă publicate, dar undeva în jurul valorii de 400 CP pare probabil.

Volkswagen spune că modelul ID.7 GTX este "reglat pentru plăcerea de a conduce" datorită unui sistem de control al dinamicii care poate ajusta frânarea, direcția și șasiul în funcție de modul de conducere.

Modelul standard ID.7 va avea o autonomie de până la 700 de kilometri în versiunea cu 82 kWh, astfel că, având în vedere accentul pus pe performanță, ne așteptăm ca modelul GTX să nu ajungă la acest număr.