brand

Cea mai recentă actualizare Mercedes MBUX îți permite să controlezi dispozitivele inteligente de acasă cu ajutorul vocii

Cea mai recentă actualizare Mercedes MBUX îți permite să controlezi dispozitivele inteligente de acasă cu ajutorul vocii

Mercedes-Benz adaugă o nouă funcție la asistentul său vocal MBUX. Începând de astăzi, tehnica va primi funcționalitatea smart home, permițând utilizatorilor să controleze cu ajutorul vocii aparatele electrocasnice și echipamentele de securitate din casă.

Noua funcție de casă inteligentă a asistentului vocal MBUX Voice Assistant este compatibilă cu produsele de la Philips Hue, Samsung SmartThings, TP-Link și myQ by Chamberlain Group. Dispozitivele și echipamentele pe care utilizatorii le pot controla includ lumini, prize inteligente, termostate, detectoare de mișcare și uși de garaj.

De asemenea, serviciul le permite utilizatorilor să verifice starea mai multor aparate și sisteme casnice printr-o simplă solicitare vocală. Utilizatorii pot întreba: "Hei, Mercedes, este totul în regulă acasă?". Sistemul ar putea răspunde: "Toate ferestrele sunt închise, iar lumina este încă aprinsă în dormitor." Noua actualizare poate conecta simultan diferite sisteme casnice inteligente.

Utilizatorii își pot conecta conturile de case inteligente prin intermediul vehiculului, prin simpla solicitare: "Hei Mercedes, conectează-mi contul de casă inteligentă". Acest lucru generează un cod QR pe afișajul central pe care utilizatorii îl pot scana cu smartphone-ul lor și simplifica procesul. De asemenea, utilizatorii pot adăuga conturi prin intermediul aplicației mobile Mercedes me connect.

Noul set de funcții sosește în timp ce Mercedes lansează luna aceasta o actualizare mai amplă pentru sistemul său de infotainment MBUX. Constructorul auto a adus sunetul Dolby Atmos pe vehiculele sale prin intermediul actualizării over-the-air. Acesta a inclus și alte actualizări ale asistentului vocal care le permite utilizatorilor să controleze funcțiile de infotainment, cum ar fi redarea unui cântec sau citirea știrilor, prin adăugarea aplicației NewsFlash.

Mercedes aduce, de asemenea, aplicația web YouTube pe anumite vehicule 2024. Lista include Clasa S, EQE și EQS echipat cu pachetul Entertainment Plus. Hyperscreen-ul din EQE și EQS primește, de asemenea, o funcționalitate sporită, permițând pasagerilor să asculte conținut dinamic cu ajutorul sistemului audio din mașină și să selecteze o fotografie de personalizare pentru ecranul dedicat. Compania a oferit actualizarea la peste 700.000 de vehicule din întreaga lume.

Mercedes pregătește cea de-a treia generație a sistemului MBUX pentru 2025. La începutul acestui an am avut parte de o mostră de actualizare a sistemului de infotainment, care include o serie de integrări de aplicații precum Angry Birds, TikTok, Zoom și browserul web Vivaldi. Sistemul de generație următoare include, de asemenea, automatizări, facilitând modificarea mai multor setări ale vehiculului, precum HVAC, răcirea scaunelor și postul de radio, printr-o singură comandă.

Această tehnologie este încă la câțiva ani distanță, dar funcția gratuită de casă inteligentă este disponibilă acum pe vehiculele Mercedes echipate cu asistentul vocal MBUX. Nu necesită actualizări ale pachetului sau costuri suplimentare pentru a fi utilizată.