brand

6 gadgeturi pentru o mașină smart

6 gadgeturi pentru o mașină smart

Conectivitatea este foarte importantă în zilele noastre, atunci când ne aflăm acasă, la lucru, în mașină sau oriunde în spațiul public. Dispozitivele smart care se conectează prin wi-fi la un computer sau la un hub pentru a ne oferi diverse beneficii sunt din ce în ce mai utilizate pe scară largă, iar unele sunt destinate industriei auto. Datorită gadgeturilor de mai jos, mașina ta devine mai sigură, mai confortabilă și mai distractivă - pentru ca tu să poți urmări Mondialul din Qatar sau orice altceva te interesează atunci când te afli la bordul mașinii.

1. Tracker pentru cheie

Toată lumea ajunge să își piardă cheile de la mașină la un moment dat. Căutarea lor, fie că durează 10 minute, fie că durează o oră, este pierdere de timp și cauzează anxietate. Atașând un mic dispozitiv de tip tracker cheilor sau oricărui obiect pe care nu vrei să-l pierzi, poți localiza cheile prin GPS sau prin semnal sonor (dai comandă tracker-ului să sune).

2. Cameră de bor

Dacă la început camerele de bord erau mai degrabă un moft, acum ele sunt văzute tot mai mult ca o necesitate. Folosind un astfel de device vei putea înregistra tot ce se întâmplă în trafic înainte vehiculului tău și eventual folosi imaginile ca mijloc probatoriu.

3. Monitor de siguranță pentru anvelope

Vehiculele moderne au un senzor care te anunță când presiunea în cauciucuri este scăzută, dar știm cu toții că acest sistem produce uneori alerte false. Un monitor de siguranță pentru anvelope se conectează la încărcătorul de mașină USB și colectează date de la senzorii securizați și cu protecție antifurt cu care vei înlocui capacele supapelor anvelopelor. Pe lângă alertele în timp real privind scurgerile lente ale anvelopelor, dispozitivul te informează prin intermediul aplicației sale când ai o presiune prea scăzută în anvelope, astfel încât să poți preveni o explozie.

4. Purificator de aer

Folosești deja un purificator de aer acasă? Aerul din interiorul mașinii tale ar putea fi și mai poluat. Un purificator de aer pentru mașină este o investiție mică cu efecte deosebite: vehiculul tău își va păstra mai mult timp mirosul plăcut de mașină nouă, vei evita mirosurile neplăcute, iar sănătatea ta va fi protejată deoarece tu vei respira aer mult mai curat.

5. Emoji luminos

Cu toții trebuie să facem eforturi pentru a transforma străzile într-un loc mai prietenos. De pildă, faci din greșeală ceva care ar putea deranja un alt șofer – cum îți poți cere scuze în afară de a porni avariile două secunde? Dacă vrei să fii super politicos și să eviți o admonestare pe nedrept, folosește un emoji care se lipește pe lunetă și poate fi activat oricând dorești, astfel încât device-ul să arate o față zâmbitoare.

6. Monitor al stilului de condus

Ameliorarea stilului de condus contribuie la siguranța noastră în trafic și ajută la menținerea vehiculului în stare bună mai mult timp. Există dispozitive cu senzori și conectate la Internet care îți pot analiza stilul de condus și face sugestii de îmbunătățire. De pildă, dacă ai tendința să frânezi brusc, un astfel de gadget va înregistra acest lucru și te va alerta.

Tu ce dispozitive smart folosești la tine în mașină?