brand

Noul Smart #3: design, specificații și data de lansare pentru SUV-coupe din 2024

Noul Smart #3: design, specificații și data de lansare pentru SUV-coupe din 2024

Noul Smart #3 este cea mai recentă ofertă din cadrul gamei revizuite de vehicule electrice Smart și a apărut pentru prima dată în Europa la Salonul Auto de la Munchen din acest an. Coupe-SUV este cel mai mare Smart de până acum și împrumută o mulțime de tehnologie și design de la crossoverul #1.

Modelul #3 și-a făcut deja debutul inițial la Salonul Auto de la Shanghai, la începutul acestui an, dar marca păstrează încă tăcerea cu privire la detaliile specifice, cum ar fi dimensiunea bateriei. Noile trăsături de design ale Smart, cum ar fi suprafețele exterioare netede, barele de lumini față și spate și capota în formă de scoică, sunt toate proeminente pe modelul #3.

Trei niveluri de echipare ale modelului #3 vor fi oferite în Europa de la lansare. La începutul gamei se află Pro+, apoi Premium, ediția limitată "25th Anniversary Edition" și apoi nivelul superior Brabus.

Ediția 25 Anniversary Edition dispune de un acoperiș panoramic galaxiei și scaune din piele cu tetieră integrată, precum și de embleme personalizate. Brabus primește jante de 20 de inch și pedale sportive, dar toate modelele primesc un ecran tactil de 12,3 inch ca piesă centrală a tabloului de bord, un instrumentar de bord HD de 9,2 inch și un head-up display de 10 inch.

Se așteaptă ca modelul #3 să împartă majoritatea elementelor motorului și suspensiei cu modelul mai mic #1. Acum că Smart face parte din Geely, acest lucru îi permite să folosească platforma Sustainable Experience Architecture, sau SEA, a grupului chinez, care se regăsește și la modelele de la Zeekr.

Noul Smart #3: design, specificații și data de lansare pentru SUV-coupe din 2024

Conform dosarelor oficiale depuse la guvernul chinez, știm că cel puțin o variantă a modelului #3 va fi echipată cu un singur motor electric de 268 CP. Acest motor este montat în partea din spate a modelului #1, așa că ne așteptăm ca această configurație să fie preluată. În timp, va fi adăugată în gamă o versiune Brabus cu două motoare și mai puternice, care la #1 produce 422 CP.

Smart spune că puterea variază de la 272 CP la 428 CP pentru Brabus #3. Versiunea Brabus accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, dar versiunea Pro+, cu mai puțină putere, reușește totuși să parcurgă același sprint în 5,8 secunde. Autonomia maximă a modelului #3 este de 283 de mile.

Dimensiunea bateriei nu a fost încă confirmată, dar este probabil ca #3 să aibă același pachet de baterii de 62 kWh (utilizabili) ca și #1. Smart ar putea, de asemenea, să împrumute de la frații săi Geely, cum ar fi Volvo, pentru a crește autonomia.

După debutul său european, #3 va fi pus în vânzare la începutul anului 2024. Până atunci, mai micul Smart #1 conduce marca spre o nouă eră complet electrică.