brand

Aston Martin va anunța în vară o gamă reînnoită cu un vehicul electric

Aston Martin va anunța în vară o gamă reînnoită cu un vehicul electric

Aston Martin pregătește o mare revizuire a gamei sale de modele, iar informații mai detaliate vor fi dezvăluite în timpul unei zile a pieței de capital pentru investitori, în cursul acestui an. Potrivit președintelui companiei, Lawrence Stroll, gama va include și un vehicul complet electric care va fi anunțat în această vară.

Chiar la începutul acestui an, spionii noștri au surprins succesorul actualului DB11, iar această mașină este așteptată să fie dezvăluită în cursul acestui an. Vantage și DBS vor fi, de asemenea, revizuite, a confirmat Stroll în timpul unei teleconferințe cu investitorii la începutul acestei săptămâni. DB11 este cel mai vechi dintre cele trei modele și este de așteptat să ajungă primul la dealeri și cumpărători. După ce a fost lansat în 2016, nu știm dacă va primi un facelift sau o schimbare completă de generație.

"Veți vedea în această vară mașinile care ne vor duce prin povestea noastră cu combustie, povestea noastră hibridă și ne vor duce prin planurile noastre de electrificare", a declarat Stroll în timpul apelului. "Va fi o viziune cu adevărat clară a călătoriei pe care am construit-o în ultimii trei ani."

Când Stroll a ajuns la Aston Martin și l-a înlocuit pe Andy Palmer în funcția de președinte, proiectele anterioare pentru vehicule electrice ale mărcii - Rapide E și Lagonda - au fost anulate. În schimb, compania britanică urmează să înceapă să producă alte două vehicule electrice, o mașină sport și un SUV, la fabrica sa din Gaydon, începând cu mijlocul deceniului. Nu se cunosc prea multe alte informații, dar pare probabil că vom afla mai multe despre unul dintre cele două produse electrice în timpul zilei piețelor de capital din această vară.

Cu vești pozitive venite din partea departamentului financiar al companiei - un profit operațional trimestrial de 6,6 milioane de lire sterline (aproximativ 7,9 milioane de dolari la cursul de schimb actual) în ultimele trei luni - se pare că Aston Martin are în sfârșit potențialul financiar pentru a dezvolta și lansa primul său vehicul electric. Ceea ce este și mai important, firma a prognozat că va vinde nu mai puțin de 7.000 de mașini în acest an, DBX fiind din nou cel mai bine vândut model. Anul trecut, producătorul auto cu sediul în Gaydon a livrat aproximativ 6.400 de vehicule la nivel global.