brand

Top motoare fiabile pe benzină

Top motoare fiabile pe benzină

Un criteriu important atunci când achiziționăm mașini noi sau second hand este consumul. Costul combustibililor clasici, pe benzină sau motorină, cresc din ce în ce mai mult și astfel este de dorit ca mașina pe care o conducem zilnic să consume cât mai puțin posibil.

În principal consumul este determinat de puterea motorului și greutatea autoturismului, însă modul în care a fost proiectat motorul și tehnologiile utilizate au și ele un cuvânt de spus.

Iată ce motoare pe benzină consumă cel mai puțin, conform cifrelor furnizate de producători, cifre care sunt calculate în funcție de un mediu ideal și în anumiți parametri în care ar trebui condus autoturismul. Cu siguranță, consumul pe care îl vei obține tu în traficul obișnuit va fi mai ridicat, dar tot va fi unul eficient

Ford 1.0 ecoboost 100 CP

Instalat pe mașinile Ford Fiesta Active Zetec 1.0T, acest motor Euro 6 este privit ca fiind unul dintre cele mai eficiente din punct de vedere consum. Consumul declarat de producător este de numai 3.6 l/ 100 km.

Smart 1l 61 CP

Smart ForTwo Coupe este echipat cu acest motor ce are un consum de 3.8 l/100 km. Modelul este o alegere perfectă pentru cei care își doresc o mașină de oraș practică, dar și eficientă. Nu numai că vei parca foarte ușor și te vei strecura prin aglomerație, dar micul tău autoturism te va scuti și de cheltuieli mari cu combustibilul.

Mazda 1,5l 75 cp

Cu un consum declarat de producător de 3.9 l/100 km, Mazda 2 este o mașină potrivită pentru oraș și pentru cei care au familii. Confortabilă, spațioasă și cu performanțe tehnice bune, Mazda 2 motor pe benzină te va surprinde cu un consum foarte mic.

Volkswagen 1l 110 CP

Golf 7 este echipat cu un astfel de motor care este considerat nu numai unul dintre cele mai fiabile, dar care determină și un consum foarte bun, de doar 4.1 l/100 km.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Topul celor mai economice SUV-uri
Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021