brand

Top cele mai bune mașini ale anului 2021

Top cele mai bune mașini ale anului 2021

2021 este pe sfârșite așa că acum este momentul cel mai potrivit pentru a întocmi un top al celor mai apreciate mașini de anul acesta. Pentru întocmirea acestui clasament, ne-am raportat la rezultatele raportului anual Consumer Reports și bineînțeles, la modelele de mașini pe care preferate de utilizatorii platformei noastre, cauțimașină.ro.

Consumer Reports este un centru independent de testare autovehicule din SUA, care an de an se ocupă cu evaluarea diferitelor modele de mașini, oferind feedback cu privire la fiabilitatea, confortul, designul, manevrabilitatea și puterea acestora. Cât despre noi, suntem o echipă de experți cu adevărat pasionați de mașini și considerăm că astfel de topuri sunt utile nu doar în calitate de sursă de inspirație, ci și pentru a studia evoluția pieței și a ne pune la punct cu cele mai noi tendințe din industrie.

Care sunt cele mai bune mașini ale anului 2021?

1. Mazda

De mulți ani Mazda este considerată una din cele mai bune mărci nipone de mașini, dar în niciun an până acum modelele sale nu au impresionat publicul ca în 2021. Pentru mulți cumpărători și testeri, Mazda este un brand care depășește mărci de lux ca de exemplu Porsche, Tesla sau BMW la capitolul fiabilitate și nici în ceea ce privește designul nu lasă nimic de reproșat.

Dintre toate modelele de automobile Mazda, anul acesta Mazda CX-30 s-a remarcat în mod deosebit, în calitate de cel mai bun SUV compact.

2. BMW

Ar fi fost și ciudat dacă am fi întocmit un clasament cu autovehicule în care să nu includem un brand nemțesc pe locurile superioare deoarece, când vine vorba de mașini, nemții merită din plin aplauzele noastre. Astfel, pe locul al doilea din lista noastră am ales să vorbim despre BMW, un automobil care îmbină cele mai înalte standarde tehnologice cu un design deosebit.

Când spui BMW te gândești la profesionalism, eleganță, putere și mai nou și la distracție. BMW este o marcă de mașini foarte populară în rândul tinerilor, care știu să profite la maxim de funcțiile ei futuriste, dar și de imaginea ei de inegalat.

3. Porsche

Porsche este o marcă de mașini de lux care produce autovehicule sport, folosind tehnologie de ultimă generație, dar și mașini de curse. Anul acesta însă, de la Porsche , amatorii de mașini scumpe și luxoase au preferat SUV-uri, Cayenne și Macan fiind încă de la începutul anului în lumina reflectoarelor.

Așa cum era de așteptat de la un brand atât luxos, autovehiculele Porsche sunt frumoase nu doar la exterior, ci și în interior. În plus, sunt și foarte sigure. În testele Consumer Reports 2021, mașinile Porsche au obținut cel mai înalt scor, pe același loc cu cele de la Tesla și cele de la Audi.

4. Honda

Dintre toate brandurile care și-au făcut loc în această listă, Honda este brandul cu cea mai bună evoluție față de anii anteriori. Această marcă s-a remarcat și în trecut pentru consumul său mic în comparație cu capacitățile sale, dar acum, mai nou, a avansat mult și la capitolul fiabilitate.

De asemenea, inginerii de la Honda merită un cuvânt de laudă și pentru programul lor beta Honda SmartChange care are ca scop reducerea gradului de poluare cauzată de mașinile lor asupra mediului înconjurător.

5. Lexus

Dacă Mazda deține anul acesta cel mai bun SUV compact, Lexus are cu siguranță cel mai bun SUV de dimensiuni medii și anume Lexus RX. Între mărcile de mașini japoneze Lexus se remarcă în calitate de brand de lux, care promovează conceptul japonez omotenashi, ce se referă la spiritul nipon de ospitalitate.

Poți descoperi cel mai bine sensul cuvântului omotenashi atunci când pătrunzi în interiorul confortabil al automobilelor Lexus. Tot ce ține de finisaje este gândit până în cele mai mici detalii, iar materialele folosite sunt unele cu adevărat excepționale.

6. Tesla

Tesla nu este cea mai bună și nici cea mai bine vândută marcă de mașini în anul 2021, dar merită o mențiune în topul nostru pentru modelele sale de autovehicule sedan: Model 3 și Model S, dar și pentru SUV-urile Model X și Model Y. De asemenea, nu am putut ignora nici Cybertruck-ul cu un aspect extraterestru care fără exagerare merită titlul de automobilul cu cel mai inovativ design.

La un moment dat autovehiculul Model 3 a fost intitulat cea mai bună mașină electrică, dar și-a pierdut titulatura în urma descoperirii unor probleme tehnice. Însă chiar și în aceste condiții, Tesla rămâne una din spectaculoase mărci de mașini de la momentul actual, o marcă pe care nu trebuie s-o scăpăm din vedere dacă vrem să fim la curent cu tehnologia din domeniul automobilelor.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Topul celor mai economice SUV-uri
Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021