brand

(P) Cum să-ți mărești spațiul în garaj: tot ce trebuie să știi

Cum să-ți mărești spațiul în garaj: tot ce trebuie să știi

Trăim într-o perioadă în care mașinile devin din ce în ce mai mari, iar dimensiunea locurilor de parcare rămâne la fel, mai ales dacă vorbim despre garaje private. Deși în sectorul industrial și comercial elevatoarele auto sunt frecvent folosite, în cel privat sunt mai puțin utilizate.

Elevatoarele auto permit mărirea spațiului într-un garaj datorită faptului că se pot parca două mașini în loc de una, profitând de spațiul pe verticală.

Cum funcționează un elevator auto

Elevatorul auto este acționat electrohidraulic (în majoritatea cazurilor). În general este compus dintr-o platformă galvanizată și ondulată, cilindri hidraulici și o punte antiderapantă.

În prezent, pe piață există mai multe tipuri de elevatoare auto. Acestea pot ridica sarcini de până la patru tone, fiind potrivite pentru autoturisme, SUV-uri sau camionete. De asemenea, există și elevatoare auto hidraulice pentru motociclete.

Dispun de o unitate de control de la care este activată ridicarea sau coborârea platformei și de sisteme de securitate.

Lucruri de care trebuie să ții cont înainte de instalarea elevatorului

Pentru a putea instala un elevator auto într-un mod corespunzăror, trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai în garaj. Trebuie să ai în vedere înălțimea maximă de ridicare a platformei și lățimea.

Pentru a-ți face o idee, unele elevatoare auto au o înălțime totală de 3.500 mm, o lățime totală de 2.560 mm și o platformă de 4.165 mm lungime. Și mai presus de toate trebuie să ții cont de greutatea maximă capabilă să o suporte elevatorul în raport cu vehiculul pe care vrei să-l ridici.

Un alt lucru important are legătură cu fixarea elevatorului pe sol. Podeaua trebuie să nu fie denivelată. De asemenea, trebuie să ai grijă dacă există beci sub garaj sau este amplasat la un etaj superior. Din acest motiv, este important să ceri permisiunea experților și să obții autorizațiile necesare montării unui astfel de echipament.

Platforma elevatoarelor (structura care susține, pe lângă greutatea proprie, și greutatea altor sarcini) este de obicei concepută pentru a suporta o greutate mare, dar este important să te asiguri că așa este.

Greutatea netă a unor echipamente de ridicare este de aproximativ 830 kg (și la aceasta se adaugă și greutatea vehiculului în sine).

De asemenea, este necesar ca în garaj să existe o priză electrică de 220V, deoarece sistemul hidraulic nu funcționează în lipsa unei surse de energie electrică.

Unii furnizori recomandă amplasarea unui întrerupător prevăzut cu protecție contra eventualelor șocuri electrice.

Montarea și întreținerea unui elevator auto

Asamblarea va fi întotdeauna efectuată de un tehnician specializat în asamblarea elevatoarelor auto și trebuie să respecte - cel puțin - standardul UNE-EN 1493: 2011 și directiva 2006/42 / CE, care garantează că acest echipament respectă normele privind:

  • calitatea
  • montajul
  • manualul de utilizare în limba română
  • reviziile și perioadele de întreținere recomandate

În acest sens, trebuie să dispună de garanție și un contract de întreținere, care trebuie realizat în funcție de periodicitatea indicată în manualul de utilizare și întotdeauna de către tehnicieni autorizați.

Directiva 200/42 / CE specifică faptul că „atunci când un echipament poate fi utilizat de un consumator, adică de un operator neprofesionist, producătorul trebuie să țină seama de această circumstanță la proiectarea și fabricarea acesteia”.

Asta înseamnă că modul de utilizare și specificațiile sale tehnice nu ar trebui să fie prea dificile pentru utilizator.

În ceea ce privește prețul, acesta depinde de modelul de elevator ales.

Pentru a alege modelul potrivit, poți intra în magazinul online Eqp.ro. Aici vei găsi o gamă variată de elevatoare auto, la cele mai bune prețuri de pe piață.

Și avantajul este că, dacă vei achiziționa un elevator de pe acest site, tehnicienii specializați în domeniul mecanic, hidraulic și electric, îți vor asigura suportul pentru vânzare și post-vânzare, incluzând consultanța, instalarea, întreținerea și reparația echipamentului furnizat în perioada de garanție și post-garanție. Altfel spus, îți vor oferi soluții integrate. Spor la cumpărături!

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Top 7 cele mai ieftine crossovere noi din România
Mașini second hand de oraș care merită un buget de 10.000 de euro
10 mașini fiabile pe care nu vrei regreta că le-ai cumpărat
5 modele de mașini electrice apreciate de români în 2021
Care sunt cele mai sigure mașini
Top 5 mașini noi care costă puțin
Mașini hibrid pe care le poți cumpăra din România
5 SUV-uri fiabile pe care merită să le cumperi
Top 3 mașini noi care costă mai puțin de 9.000 de euro
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Top 5 SUV-uri de familie sub 5000 de euro