brand

Află marja de devalorizare pentru mașina pe care ți-o dorești

CautiMasina.ro

Atunci când te hotărăști să cumperi o mașină nouă pe care o vei folosi doar în scop personal, trebuie să iei în calcul faptul că aceasta este o cheltuială mai mult decât o investiție, întrucât în fiecare an i se va aplica o marjă de devalorizare.

Dacă atunci când cumpărăm un autoturism o facem din varii motive, atât raționale, cât și emoționale, pe termen lung, trebuie să luăm în calcul și cât va mai valora aceasta după 5 ani de la data achiziției, în cazul în care la un moment dat ne vom gândi să o revindem.

Specialiștii în automotive spun că o mașină nouă își va pierde cu până la 10% din valoare imediat ce a ieșit de pe poarta fabricii producătorului. Devalorizarea are cote diferite în funcție de marcă și volum, dar în general prețul îi va scădea între 5-15% în fiecare an, timp în care vei cheltui bani cu combustibilul, întreținere, revizii, taxe și impozite.

În același timp, deprecierea te-ar putea ajuta în cazul în care te îndrepți către achiziționarea unei mașini second hand, întrucât vei putea cumpăra cu bani mai puțini o mașină superioară din punct de vedere performanță chiar la 2-3 ani de la data lansării inițiale.

Ca o regulă generală, este cunoscut faptul că mașinile de proveniență germană sunt mai fiabile și se se devalorizează mai greu decât autoturismele produse de constructorii italieni sau francezi. O mașină pe care o cumperi acum cu 15.000 euro ai putea să o revinzi peste 5 ani cu doar 5.000 euro, în timp ce una pentru care ai cheltuit 20.000 euro va putea valora 10.000 euro.

Din clasa medie, mărcile care stau cel mai bine la capitolul devalorizare medie sunt Audi și Mercedes Benz. Modelele Audi A4 și A5 și Mercedes-Benz Clasa C 160 T-Modell peste 5 ani de la data achiziției se vor devaloriza numai cu 51-55%. În același timp un model de la Peugeot poate costa mai puțin cu până la 77%.

În ceea ce privește modelele de lux, Porsche Panamera 4 E-Hybrid se va devaloriza cu numai 50% din prețul de achiziție, urmat de Mercedes-Benz Clasa S 350d și BMW 730d.

Echipa cautimasina.ro vine în întâmpinarea ta cu o analiză a deprecierii pentru fiecare anunț pe care îl vei găsi pe platformă. Fie că ești interesat de mașini noi sau mașini second hand, algoritmii noștri calculează pentru tine cât va mai valora mașina ta peste 3-4 ani în cazul în care te vei gândi să o revinzi.

Pentru fiecare anunț îți arătăm prețul pentru un model nou și calculăm devalorizarea curentă, dar și cât va mai valora mașina ta în următorii 3-4 ani. Cu aceste informații în plus, vei fi sigur că poți cerceta mai bine piața, vei compara modelele mult mai facil, dar mai ales, vei achiziționa o mașină care îți va îndeplini toate așteptările.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Care sunt cele mai bune mașini pentru familie și cum le alegi
Top 5 cele mai fiabile motoare din toate timpurile
Cele mai bune 3 SUV-uri produse vreodată
Topul mașinilor care se strică cel mai rar
Top 5 mașini pe care vor să le conducă femeile
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021
Top 3 cele mai bune mașini de vacanță