brand

Dacia Speeder sau cum ar putea arăta un model sport de la producătorul de la Mioveni

Dacia Speeder sau cum ar putea arăta un model sport de la producătorul de la Mioveni

Dacia și-a căpătat simpatia multor șoferi pe întreg continentul European, Duster, Logan și Sandero fiind vândute chiar bine în multe țări precum Franța, Germania sau Italia, nu doar în România.

Cu un buget mai mult decât decent, dar totuși cu un standard de calitate și confort, modelele de la Dacia au reușit destul de bine să se impună în industria auto. Nici la capitolul motorizări nu stau deloc rău. De asemenea, brandul s-a aliniat trendului mondial de a proteja mediul și de a fi mai eficient din punct de vedere consum și a lansat pe piața modelul electric Spring care s-a bucurat de destul succes.

Te-ai gândit însă cum ar arăta însă un model Dacia sport?

Au făcut-o niște specialiști din Cehia care și-au imaginat o astfel de situație și au proiectat un model Dacia cu mulți cai sub capotă.

Cei de la site-ul Garaz.cz și designerul Rostislav Prokop au creat un proiect virtual și au adat publicității câteva imagini cu un nou concept ce ar fi chiar destul de interesant de dezvoltat în gama producătorului autohton, Dacia Speeder.

Pentru noul prototip, s-a plecat de la modelul actual Sandero, dar șasiul este modificat: garda la sol este mai joasă, amortizoarele modificate iar în partea din spate ar avea un spoiler. Sistemul de evacuare al modelului sport este dirijat prin centru, cu o țeavă de eșapament decorativă la capăt. Pe portbagaj ar urma să fie mărcii, dar și emblema Speeder.

Designul părții frontale ar respecta în linii mari imaginea mărcii, astfel că farurile LED caracteristice Dacia ar fi prezente și pe acest model.

Din lateral, model are o formă aerodinamică. Roțile sunt din aliaj ușor, cu frâne pe disc în față și în spate, semnalizatoare de direcție în aripă și mânere încastrate în caroserie

Chiar și antena în formă de aripioare de rechin, lumină de frână situată în partea de jos a barei din spate și scaunele simple din interior respiră ”sport”.

Cehii au făcut o treabă extrem de bună cu acest proiect și dacă modelul Dacia Speeder ar intra vreodată în producție și va și avea un preț la fel de bun ca Duster, Logan sau Sandero, cu siguranță ar putea fi chiar o variantă de temut pentru mulți alți competitori din piață care au modele sport în portofoliul lor.