brand

Ai cumpărat o mașină second hand? Află ce trebuie să faci neapărat după!

CautiMasina.ro

Ai cercetat și analizat foarte bine piața, ai găsit modelul preferat, te-ai întâlnit cu vânzătorul și mașina dorită de tine a trecut toate testele. Cu siguranță, următorul pas este să faci cât mai repede actele și să o cumperi.

Dacă mașina aleasă de tine este însă second hand, deși ai verificat-o chiar la un service înainte de a face achiziția, pentru a te bucura de investiția făcută fără să ai bătăi de cap pe viitor este foarte important să mai faci un pas: imediat după cumpărare, mergi la un mecanic auto pentru a-i face revizia completă.

Chiar dacă vânzătorul îți garantează că a făcut de curând acest lucru și că mașina funcționează perfect, dacă nu are acte, facturi sau bonuri cu care să dovedească acest lucru, sfatul nostru este să mergi tu la service pentru a schimba consumabilele.

Astfel te vei asigura că autoturismul tău funcționează perfect, dar și că vei fi în siguranță și că pe viitor nu vei plăti costurile de reparații pentru diverse componente.

Iată ce trebuie să conțină revizia:

  • Schimbarea distribuției, a uleiului și înlocuirea filtrelor de ulei și de polen
  • Verificarea plăcuțelor de frână și a discurilor de frână și înlocuirea lor dacă este cazul
  • Verificarea sistemului sistemului de iluminare, a suspensiilor și a direcției mașinii
  • Verificarea lichidului de frână și a freonului din instalația de climatizare și înlocuirea acestora dacă este cazul

După ce ai făcut și revizia, asigură-te de asemenea că ai roată de rezervă, trusă medicală și extinctor în perioada de valabilitate, o vestă și două triunghiuri reflectorizante.

Dacă ai realizat toate aceste lucruri, vei fi sigur că ai o mașină funcțională și sigură pentru a pleca la drum.

Dacă ești încă în procesul de căutare a autoturismului potrivit nevoilor tale, te invităm să verifici anunțurile cu mașini noi și mașini second hand postate pe platforma noastră. Pentru fiecare model care te interesează, te vom ajuta nu numai cu descrierea clasică și tehnică a mașinii, ci îți punem la dispoziție analize despre consum, depreciere, număr de kilometri sau notele la testele de siguranță Euro NCAP. De asemenea, ai posibilitatea de evalua dacă prețul pentru o mașină se încadrează în media pieței, dar și de a verifica istoricul mașinii, în cazul în care aceasta este second hand.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Mașini pentru șoferi începători
Mașini cu motoare diesel performante care costă sub 8.000 euro
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 5 mașini cu un consum mai mic de 3.5 litri/100 km
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021