brand

Topul site-urilor cu cele mai multe anunțuri auto incomplete

cautimasina

De peste 2 ani oferim posibilitatea clientilor nostri sa gaseasca mașini de pe cele mai mare site-uri auto din Romania intr-un singur loc, si, totodata, filtram automat masinile care ajung la noi pe site.

Ne-am dorit sa filtram masinile ce ajung la noi pe site, deoarece sunt foarte multe anunțuri incomplete sau puse "la misto" pe site-urile de profil. In medie, pe saptamana, noi eliminam peste 10.000 de anunțuri ce nu sunt la standardele noastre și pentru ca facem acest lucru de mult timp, ne-am gandit sa impartim și cu voi un top al site-urilor cu cele mai "problematice" anunțuri.

5. Mașinile de pe Autovit

O sa incepem acest top cu site-ul cu cele mai calitative anunțuri, și anume, autovit.ro. Dupa cum era și de asteptat, Autovit are foarte putine anunțuri cu detalii lipsa (precum capacitatea cilindrica, tipul transmisie, etc) și foarte putine anunțuri eronate (ex. Logan la 1 milion de euro).

Noi presupunem ca cei de la Autovit au un sistem automat care detecteaza anunțurile "dubioase" și le sterg automat, zicem asta, deoarece, nu de putin ori am observat ca un anunt detectat de noi ca fiind de "proasta calitate" a fost sters in maxim o zi de pe Autovit.

4. Mașinile de pe Carzz / LaJumate

Un site cu o calitate aproape la fel de buna ca ceea de pe Autovit este Carzz.ro (partea de anunțuri auto de pe LaJumate.ro).

Din nou, robotelul nostru nu a reusit sa gaseasca prea multe anunțuri falase sau incomplete pe acest site.

Am observat, totusi, ca numarul de anunțuri de pe carzz/lajuamte este destul de mic in comparatie cu OLX sau Publi24, insa, preferam mai mult calitate și nu cantitatea.

3. Mașinile de pe OLX

OLX-ul, site-ul parinte al Autovit-ului, sta destul de prost la capitolul calitate al anunțurilor. Saptamanal, cel putin 3.000 de anunțuri din cele 10.000 pe care nu le consideram "demne" sa apara la noi pe site sunt de pe Olx.

Am putea spune ca este un pic rusions ca OLX-ul nu reuseste sa pastreze acelasi standarde ca cele de pe Autovit, mai ales ca detin Autovit-ul.

Insa, cu un numar asa mare de anunțuri suntem constienti ca nu pot/vor sa filtreze anunțurile. Din pacate, acest lucru nu prea ajuta cumparatorii, deoarece trebuie sa ia legatua, mai mereu, cu vanzatorul pentru a afla mai multe detalii sau chiar seria masinii. Unde mai pui și ca sunt maxim 8 poze per anunt, insuficiente daca vrei sa-ti faci o idee asupra masinii.

2. Mașinile de pe Publi24 / BestAuto

In fuga dupa statutul de "cel mai mare site de anunțuri din Romania", Publi24 a lasat utilizatorii sa puna anunțuri dupa cum i-a taiat capul și asta de vede in calitatea anunțurilor (cel putin pe care de auto)

Sunt foarte multe anunțuri incomplete, multe anunțuri cu poze de proasta calitate și puse "la misto". Pe Publi24 am gasit Logan-uri de peste 100.000 euro (probabil erau placate cu aur și diamante in interior, insa nu ne-am putut da seama din cauza pozelor de proasta calitate).

Deci vedem inca odata ca numar mare de anunțuri = multe anunțuri de proasta calitate.

1. Mașinile de pe Vitan-auto.ro

Acest site credem ca este cel mai iubit site de anunțuri auto de catre samsari. Gasesti tot ce iti pofteste inima in materie de probleme, imagini de proasta calitate (daca ai adblocker, nici macar nu se incarca pozele), anunțuri incomplete și false

Ca sa va faceti o idee, noi eliminam cam o treime din anunțurile de la ei și sunte sigur ca ne mai scapa multe dintre ele (o sa ne luam de robotel sa se uite mai atent la ei).

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Mașini pentru șoferi începători
Mașini cu motoare diesel performante care costă sub 8.000 euro
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 5 mașini cu un consum mai mic de 3.5 litri/100 km
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021