brand

4 secrete pentru a cumpăra mașina second hand perfectă

CautiMasina.ro

Achiziția unei mașini second hand cu siguranță este o alegere destul de tentantă, mai ales că pe piață există o ofertă bogată în acest sens.

Zilnic sunt postate mii de anunțuri pe Internet cu vânzări pentru mașini deja rulate. Iar primul secret pentru a cumpăra ceva cu adevărat potrivit și care să fie în regulă din punct de vedere legal și tehnic este să verifici corect mașinile, dar și anunțurile găsite.

Pe cautimasina.ro există în acest moment peste 56.000 de anunțuri cu mașini second hand. Selectează mărcile și modelele preferate, analizează descrierile, compară-le și cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru tine.

Astăzi îți dezvăluim 4 secrete pentru a face cea mai inspirată alegere atunci când te hotărăști că e momentul să achiziționezi un autoturism second hand.

 1. Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, cel mai probabil că așa și este.

  Deși găsești destul de multe oferte pe piața de mașini second hand și ai ocazia să negociezi, dacă prețul unui autoturism este mult prea mic, asta ar trebuie să îți ridice câteva semne de întrebare. S-ar putea ca mașina să fi fost implicată într-un accident, să aibă mari probleme din punct de vedere tehnic sau chiar să fie furată. De aceea, înainte să te bucuri de chilipir, analizează foarte bine situația.

  Pa cautimasina.ro îți punem la dispoziție pentru fiecare anunț posibilitatea de a verifica istoricul mașinii, dar și să evaluezi dacă prețul mașinii se află în media pieței.

 2. Stabilește clar ce nevoi ai de la o mașină.

  Acest lucru este foarte important pentru a cumpăra exact ce ai nevoie și nu doar ce îți place. Poate că îți permiți să cumperi o decapotabilă coupe dar tu ai mai mult nevoie de o mașină pentru familie, unde să încapă scaunele copiilor și să aibă un portbagaj spațios. Așadar, stabilește propriile criterii ca să știi exact ce model de mașină să cauți.

 3. Gândește-te la costul mașinii pe termen lung

  Prețul real al mașinii pe care o vei achiziționa nu este reprezentat doar de cât vei plăti vânzătorului, ci include și tot ce vei cheltui în anii viitori. De exemplu dacă marca este una scumpă și cu un motor puternic aceste aspecte se vor reflecta pe viitor în costuri mult mai mari. Impozitul va fi mult mai mare la o mașină de 3000 cm3 față de un una cu un motor de 1.2, consumul va fi mai mare și bineînțeles inclusiv piesele vor fi mai scumpe. Sfatul nostru este să cumperi o mașină pe care ți-o permiți cu adevărat dacă vrei să fii mulțumit și pe viitor.

 4. Caută cât mai multe informații despre mașină

  Înainte de a te decide ce model să cumperi, caută cât mai multe informații și păreri despre acesta. Află despre performanțele tehnice, consum, opțiuni și cum funcționează acestea sau care sunt defecțiunile comune. Citește review-uri, comentarii și află despre experiențele bune sau rele pe care le-au avut șoferii care dețin deja modelul la care te gândești și tu.

  În plus, pe cautimasina.ro pentru fiecare anunț, ai descrieri amănunțite, de la detalii tehnice, până la evaluări despre consum, siguranță și chiar analize despre depreciere, kilometraj sau rating-ul Euro NCAP care cu siguranță îți vor fi de un real ajutor pentru a face cea mai bună alegere pentru tine.

Citește cele mai noi articole de pe blog-ul nostru

Cele mai iubite 5 mărci de mașini de către români
Cutie manuală sau cutie automată?
Mașini pentru șoferi începători
Mașini cu motoare diesel performante care costă sub 8.000 euro
Top mașini second hand cu transmisie automată
Top 5 mașini cu un consum mai mic de 3.5 litri/100 km
Top 10 SUV-uri pe care poti sa le cumperi in 2021
Cele mai ieftine mașini noi pe care poți să le cumperi prin Programul Rabla 2021