brand

Test drive Peugeot 3008 2023

Test drive Peugeot 3008 2023

Peugeot 3008 este un model care a evoluat considerabil de la lansarea sa pe piață. De la un model destul de simplu și practic, a devenit unul dintre cele mai frumoase și tehnologizate SUV-uri compacte din clasa sa. În acest articol, vom parcurge o analiză detaliată a acestuia, examinând atât aspectele tehnice, cât și cele estetice.

Peugeot 3008 a debutat în 2008 ca un model crossover de dimensiuni medii. În prezent, este considerat unul dintre cele mai atractive SUV-uri din clasa sa, o combinație între eleganță și funcționalitate. Este apreciat pentru spațiul său generos, cabina înaltă de calitate și gama variată de motorizări.

Peugeot 3008 a primit un facelift în 2021, care i-a adus un aspect mai modern și mai atrăgător. Noul design include un grilă fără ramă, asemănătoare cu cea a berlinei Peugeot 508, precum și faruri și stopuri agresive. În plus, a primit noi orificii de ventilație în aripile din față.

Peugeot 3008 oferă o gamă largă de opțiuni de motorizare, de la un motor turbo pe benzină de 1,2 litri la un diesel de 1,5 litri. Există, de asemenea, o variantă plug-in hibrid cu o putere totală de 296 CP, care oferă tracțiune integrală și o autonomie electrică de până la 60 de kilometri.

Interiorul lui Peugeot 3008 este la fel de impresionant ca exteriorul său. Dispune de un ecran de infotainment mai mare și de un binoclu central de stocare generos. Peugeot a mizat pe originalitate, renunțând la designul tradițional și adoptând un aranjament mai futurist și mai atractiv.

Peugeot 3008 a primit un scor de cinci stele din partea Euro NCAP, cu ratinguri de 86% pentru protecția adulților, 85% pentru protecția copiilor și 58% pentru sistemele de asistență la conducere. Printre dotările de siguranță se numără airbaguri frontale și laterale, sistem de monitorizare a atenției șoferului, sistem de avertizare la părăsirea benzii și frânare automată de urgență.

Peugeot 3008 este disponibil în mai multe versiuni, cu prețuri care încep de la aproximativ 29.000 de euro pentru versiunea de bază și ajung până la 50.000 de euro pentru versiunea plug-in hibrid.

Peugeot 3008 este un SUV compact care reușește să combine în mod eficient funcționalitatea și eleganța. Cu un design exterior atractiv, o gamă variată de motorizări și un interior bine echipat, este o opțiune solidă pentru cei care caută un vehicul de familie confortabil și tehnologic avansat.

Peugeot 3008 este un SUV compact cu un design atractiv, un interior de calitate și o gamă variată de motorizări. Deși poate nu este cea mai sportivă opțiune din clasa sa, 3008 oferă o experiență de condus plăcută și confortabilă, precum și o serie de caracteristici tehnologice impresionante. În concluzie, este o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV compact, sofisticat și bine echipat.