brand

Noul Peugeot e-3008 2024 prezentat în noi imagini teaser

Noul Peugeot e-3008 2024 prezentat în noi imagini teaser

Noul Peugeot e-3008 a fost din nou prezentat în avanpremieră înainte de dezvăluirea sa oficială, noul SUV de dimensiuni medii complet electric fiind afișat purtând doar un ușor camuflaj. Modelul va înlocui actualul 3008 pe benzină, marca franceză concentrându-se pe acest înlocuitor complet electric care va funcționa pe o platformă EV personalizată complet nouă. Șefa mărcii, Linda Jackson, a confirmat recent că e-3008 va fi primul Peugeot care va sta pe noua platformă STLA Medium a firmei-mamă Stellantis pentru vehicule pur electrice.

Putem vedea deja că noul e-3008 va avea o versiune actualizată a limbajului de design actual al Peugeot, imitând elementele de design ale lui 408, doar că va avea o poziție mai scurtă și mai dreaptă. Cu toate acestea, în timp ce caroseria este mai înaltă, linia acoperișului este la fel de elegantă, cu un aspect aproape de coupe și o coadă înaltă și evazată.

Un alt element care a fost dezvăluit pentru prima dată este designul jantelor fără raze, care va deveni o nouă semnătură stilistică a mărcii franceze, la fel ca și luminile elegante și luminile de funcționare cu trei gheare.

De asemenea, Peugeot a dezvăluit anterior designul interior i-Cockpit de ultimă generație al noului model. Noua arhitectură interioară are un concept similar cu aspectul pe care Peugeot l-a inițiat în urmă cu mai bine de un deceniu, dar vine cu un nou design pentru volanul amplasat jos și ecranul poziționat deasupra acestuia. Noua dispunere panoramică combină cele două ecrane, cu un tablou de bord digital și ecranul tactil principal, legate într-o singură carcasă. Peugeot spune că această configurație este un panou de înaltă definiție de 21 de inci care combină instrumentarul de bord și funcțiile secundare.

Apoi, sub acesta se află un panou sensibil la atingere, care înlocuiește butoanele de comandă rapidă de tip pian de pe modelele Peugeot actuale; acesta va permite utilizatorilor să treacă de la o zonă la alta a sistemului, cea mai frecvent utilizată, precum și să fie personalizabil în funcție de preferințele șoferului. Cu toate acestea, se pare că comenzile de climatizare ale mașinii vor fi încorporate în configurația ecranului tactil, deoarece nu sunt vizibile comenzi fizice. Așteptați-vă la un grad bun de personalizare în ceea ce privește aspectul și dispunerea afișajului cu ecran lat, de asemenea.

Noul Peugeot e-3008 2024 prezentat în noi imagini teaser

Teaserul dezvăluie, de asemenea, designul interiorului de nouă generație al modelului e-3008, care este în mod clar o evoluție a interiorului actualului 3008 în ceea ce privește dispunerea și materialele. Peugeot va folosi din nou pe scară largă țesăturile și materialele metalice texturate, în timp ce o consolă centrală mare, cu suporturi pentru pahare și compartimente de depozitare, este de asemenea prezentă. Acest lucru este posibil datorită unui selector de viteze minimizat care se află acum pe planșa de bord.

Vorbind cu Auto Express (și în combinație cu primele fotografii realizate de fotografii noștri spioni), Linda Jackson, CEO-ul Peugeot, ne-a dat, de asemenea, o indicație despre cum ar putea arăta e-3008, așa cum ne arată imaginile noastre exclusive (mai jos).

"L-aș exprima într-un mod diferit", ne-a spus ea. "De ce cumpără clienții SUV-uri astăzi? Pentru că le place o poziție de condus ușor mai înaltă. Pentru că le place securitatea. Pentru că le place modularitatea. Nu există nicio vizibilitate pe care clienții să o schimbe de la asta, așa că provocarea este cum putem crea asta într-un mod mai aerodinamic? Va schimba forma".